Att Resa Med en 10-Månaders // To Travel With A 10-Month Old

For the English version, please go to the bottom of the post.

Alltså det här med att ha barn blir tusan bara roligare och roligare.

Jag har verkligen landat i att jag inte är en spädis-mamma utan föredrar tiden efter 6 månader. Precis tvärtom mot vad jag trodde att jag skulle känna. Visst springer jag efter honom när han turbokryper som en liten iller, visst stoppar han alla stenar i hela Italien i munnen och visst är det svårt att byta blöja/klä på/mata en bebis som hellre riverdansar än sitter still. Men det är ju det som är en del av charmen.

Han är en riktig liten person nu och mina skrattnivåer per dag är högre än någonsin.

I dag fick han för sig att han skulle lära sig att sparka en fotboll, innan han kan gå… Han löste det genom att hänga i en bodrsduk och lyckades få den där pyttelilla foten att sparka bollen på någon vänster. Envis är han det lilla pyret.

Poolen här på hotellet tycker han är lite för kall och läskig. Så vi har löst det med att fylla en liten båt med lagom mycket solvarmt vatten och så sitter han i den inuti poolen och plaskar istället.  Det gör även att han kan leka med de större barnen. Han sitter i båten och kastar leksaker som de dyker under båten för att hämta. Perfekt! (Givetvis är vi alltid med, i fall att han skulle få för sig att klättra ur.)

Om ni undrar vart hans tjusiga UV-dräkt med sköldpaddor på kommer ifrån så är svaret John Lewis. Garth tyckte att den var jätteful först, men nu har han vant sig och tycker att den ändå är ganska så söt. Trots solkräm och dräkten har han fått en liten bebisbränna, bara från knäna och neråt. Men det är inte så mycket vi kan göra åt det, om vi inte bara ska stanna inne då och det vore inte så kul när man är på semester.

I morgon är det dags för bröllop. Ace kommer att vara med under dagen och kvällen, så vi tänkte lösa nattningen genom att ta med vår resesäng, lägga honom i ett lugnt hörn med montitorn och sedan bära hela sängen på båten och tillbaka till hotellet när vi åker hem. Han kan inte somna för natten i vagnen, så det är nog vårt bästa alternativ om han inte ska vara vaken till alldeles för sent.

Någon som har tips på hur man bäst går på bröllop med en 10-månaders?

For the English version, please click below. 

I really feel like this whole parenting thing is growing on me. I’m having so much fun lately!

I think I just have to accept that I’m not really an infant-person and prefer babies and toddlers. I thought I would feel the opposite and sure I do have to run after him when he turbo crawls across a room, puts every stone in all of Italy in his mouth and prefers to dance Riverdance rather than getting changed/being fed or get dressed. But that’s part of the fun!

He is a real little person now and I have never laughed this much ever.

Today he decided he needed to kick a football, bare in mind he can’t even walk yet. So he hanged on to a tablecloth with his little hands and somehow actually managed to kick the ball with that tiny little foot. He is just as stubborn as his dad.

The pool here at the hotel is a bit to big and cold for his liking, so we solved the problem by filling a little rubber boat with some warmer water and he can then float around and splash around in his own little private pool. He can even play with the older kids, they give him things to throw and they dive down to get it. Perfect. Of course, we are there all the time to make sure he doesn’t fall or try to climb out.

If you fancy knowing where his little turtle UV suit is from, the answer is John Lewis. Garth hated it at first, but now he thinks it’s pretty cute. Even though we pile on sunscreen and he got the suit, he still has a little baby-tan on his knees, bottom legs and feet. I guess it’s not much more we can do if we don’t want to stay inside the whole holiday.

Tomorrow it’s wedding-time and Ace is coming with us. We are planning on putting him to bed in our travel cot in a quiet corner and bring the monitor with us. Then we can just carry the cot onto the boat and into the hotel when we head home. He won’t sleep properly in the buggy, so I think it’s the best option. Otherwise, he will have to be up till really late and that wouldn’t be ideal.

Any advice on how to attend a wedding with a 10-month old?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Haha vadå? Bära med en hel säng till ett bröllop? 😀 Ni är ju inte kloka, varför kan han inte somna i vagnen?

  1. Tyvärr sover han inte i vagnen längre. Så det var enda alternativet.

   1. Stephanie

    Helt rätt! You go!

 2. Men jösses, varför göra det så svårt för sig. Bära med en säng? Varför kan han inte sova i vagnen och sedan lyfta över honom i sängen när ni väl är tillbaka på hotellet, vaknar han så är det väl inte hela världen. Och vad säger värdparet om att ni ska hasa runt en säng? Låter ju helt galet och snacka om att ni begränsa er.

  1. Om man inte har ett barn som sover i vagnen då? Vad gör man då?

 3. Angelica

  Har i get tips för har inte barn, men hoppas han sov gott och att ni hade det trevligt på bröllopet 🙂

 4. Något de som inte har barn inte förstår; när man har små barn gör man helt enkelt vad som helst som krävs för att de ska sova

 5. Haha lyssna inte på dem Tess. Man vet bäst själv och ibland kommer man på grymma lösningar/lifehacks, de ska man vara stolt över och inte lyssna på några töntiga idéer om vad man ”ska” eller inte (gäller bebisar och allt annat i livet). Helt säker på att bröllopsdeltagarna uppskattar en sovande bebis och att ni är med och firar. Gulligt med egen säng ombord 😊

 6. Isabelle

  Låter ju grymt att ta med sängen! Vi hade gjort samma utan tvekan:-) hoppas allt gick bra!

 7. Jag tycker du är cool Tess. Säng, vagn, bärsele eller stanna hemma, man gör det man behöver som förälder. Åh berätta gärna hur det gick med bröllop+bebis! Vi har haft en liten tjej av det mer svåra slaget (vagnhatare, kolik, hundra uppvak per natt etc) så hade aldrig kunnat ha med henne på något alls:(