Hej Comosjön! // Hello Lake Como!

For the English version, please go to the bottom of the post.

Sådär ja! Nu kan jag lägga upp bilder igen.

Det var tack vare en av er som tipsade att använda min telefon som hotspot som det gick tillslut (Tack snälla M!). En enkel lösning, jag vet inte varför jag inte tänkte på det innan. Hjärnsläpp!

Jag sitter på vårt hotell och har precis avslutat en tre-rätters middag helt ensam. Eller helt ensam var jag faktiskt inte för jag hade middagsällskap i form av en liten herre som sov så sött i sin säng. Vår monitor är så himla bra att den räcker hela vägen från rummet och ner till restaurangen. Annars kan det lätt bli lite knepigt att bo på hotell med en liten som går och lägger sig tidigt. Speciellt om man inte har roomservice eller balkong som här.

Vi är här i Menaggio för Sophia och Shanes bröllop och Garth som är best man är på en liten improviserad svensexa i Bellagio ikväll. Så det är anledningen till att jag satt och drack ett glas prosecco och åt en riktigt god middag med en liten skärm som enda sällskap i kväll. Men jag klagar inte, med den här utsikten skulle jag kunna sitta själv i en månad och bara titta.

Vi bor på ett fint gammalt hotell med mycket själ och hjärta. Alla som jobbar här kan redan Aces namn trots att vi bara checkade in i Lördags kväll. Det är underbart hur barnkära Italienarna är, det gör livet så mycket lättare för oss.

Hittills har vi mest legat vid poolen, Ace har en liten uppblåsbar båt som vi fyller med lite vatten och kör runt honom i. Han har UV dräkt, solcreme och så har jag även köpt en liten flytväst åt honom när han vill bada, sötnöten.

Vi är ett stadigt gäng på kanske 40 pers som är utspridda på lite olika hotell och lägenheter i området. I går möttes vi upp och körde långbord till middag hela gänget. Det är så himla trevligt med mixade åldrar och nationaliteter, det blir så himla intressanta konversationer.

Menaggio är en supersöt liten stad med ett litet torg med några restauranger som mittpunkt. Man kan gå överallt och det är så helt enormt vackert. Jag visar en del på Instastories, så om ni är nyfikna kan det vara värt att följa mig där. Annars kommer det fler bilder här på bloggen under veckan.

Nu ska jag kila upp och krypa ner i stora sängen bredvid skruttens lilla. Jag hade sovmorgon i morse, så i morgon är det Garths tur att få sova ut. Natti natti!

For the English version, please click below. 

Result! I can upload photos again, yay!

It was actually a lovely reader (thank you M!) that suggested using my phone as a hotspot. I don’t know why I didn’t think about it before, it’s such a simple solution.

Right now I’m at our hotel, and I have just finished a lovely 3-course meal all on my own. Actually, I wasn’t completely alone, I had the company of a very handsome little man fasts asleep in his bed. Our monitor is brilliant and the range reaches all the way from the room down to the restaurant. It can otherwise be a bit tricky to stay in a hotel with a little one who goes to bed early, especially if there is no balcony or room service like here.

The reason we are here in Menaggio is for our friends Sophia and Shanes wedding. Garth is the best man and is spending the night with the rest of the boys on an impromptu local stag-do. So that’s why I had a glass of prosecco and a very tasty dinner with only a small screen as my company. I’m, however, not complaining. With a view like this, who needs company?

We are staying in the gorgeous old-school hotel filled with both heart and soul. All the staff already knows Ace’s name even though we only arrived a couple of days ago. I love how much Italians adore children, it makes it so easy for us and the little guy is enjoying all the attention.

So far we have spent most of the time by the pool. Ace got this little inflatable boat we fill up with some water and push him around in. He is wearing a UV-suit, organic baby SPF and I even got him a little lifevest for when he wants to go swimming. It’s the cutest thing.

There are about 40 people here for the wedding so far. Yesterday we all met up for dinner and just took over a whole restaurant. It’s always a pleasure to have such a mixed crowd, both in ages and nationalities. It makes for much more interesting conversations.

Menaggio is this super cute little town on the edge of Lake Como. There is a tiny square with a few restaurants where everything ”happens”. We can walk everywhere and the place is just too stunning for words. If you are keen to see more, follow me on Instastories (@TessMontgomery) or just check in here on the blog in the next few days. I’m trying to take as many photos as I can.

Ok, time to go to the room and quietly sneak into the big bed next to the little man’s baby crib. I had a late start today, so it’s Garths turn to get to sleep tomorrow morning. Night night!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Så smart med en videomonitor, vilken modell är det ni har?