Internetstrul & Hälsocheck På Bloggen // Internet troubles & A Blog Health Check

Foto – Ida Zander.

Alltså Lake Como, jag visste att det skulle vara vackert, men inte så här j*kla galet vackert. Sjö som sjö liksom? Nope!

…och det mest irriterande är att jag har massor med fina bilder som jag vill visa er, MEN hotellets internet tillåter mig inte att ladda upp en endaste liten en. Bilden över hade jag sparat i bloggverktyget innan vi reste, så den får vara med på det här inlägget istället.

Jag ska försöka logga in på hotellets privata kontors-internet i morgon och se om det hjälper. Annars blir det till att ge sig ut att leta internet på stan. Så typiskt! Man tänker ju att de flesta någorlunda bra hotell har ett vettigt nät 2018…

Medan jag jobbar på att kunna lägga upp bilder så tänkte jag passa på att be er om en liten tjänst.

Det är dags för en lite hälsocheck här på bloggen.

Vad tycker ni? Något ni vill se mer av, något ni saknar, kanske en ny rolig idé? En önskerubrik eller återkommande inlägg som skulle vara roligt? Vilka inlägg är era favoriter och vad skulle jag kunna göra för att göra bloggen ännu mer läsvärd för er? Jag behöver er feedback för att kunna göra mitt absolut bästa. Speciellt nu när det börjar närma sig September och jag kommer att ha 3 hela halvdagar att blogga och jobba på. Jag ser så mycket fram emot att få växla upp igen efter mammaledigheten.

Ni är anlending till att jag bloggar, så det är otroligt viktigt för mig att försöka hålla lite koll på vad ni tycker, annars försvinner hela grejen med att ha en blogg. Det är ändå en tvåvägskommunikation, trots att det är mest jag som skriver.

Tack för att i kommer in här och läser och ni ska veta att jag verkligen uppskattar er <3

  

Photo – Ida Zander.

Lake Como, I knew you were supposed to be beautiful, but not this bloody stunning! I haven’t ever seen anything quite like it

…and the only annoying thing right now in the middle of this paradise holiday is that I have soo many lovely photos to show you, but the hotel’s internet won’t let me upload even a single itsy bitsy tiny one. The picture above was saved for another post in WordPress, but it’s all I got at the moment.

I’m going to try to log into the hotel’s staff internet tomorrow and if all else fails I will have to go out on town on an internet hunt. I honestly didn’t think there were any fairly decent hotels with bad internet anymore.

Whilst I’m working on this picture issue, I’m going to ask you for a small (ish) favor.

It’s time for a little blog health-check and I would need some feedback from you to know that I’m heading in the right direction.

So what do you think, anything you would like to see more off? Anything missing? A particular post you would like to read on a favorite subject? What kinds of posts do you like the most and what can I do to make the blog even more interesting to you?

I’m always keen to do my absolute best to make sure to give value to you. Especially now when it’s getting close to September and I will have 3 whole half-days to blog and work every week. I’m really looking forward to gearing up and get going again after my maternity slow-down.

You guys are the reason why I blog. So it’s incredibly important to me to try to stay in tune with what you want to read and take part of. Otherwise we will miss the whole point of having a blog. Even though I do most of the writing, it’s still a two-way conversation.

Thank you for reading my blog, I really appreciate every single one of you. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer

 1. Har hört att lake Como ska vara magiskt, ser fram emot att höra mer om hur ni haft det och vad ni har gjort! Jag skulle gärna se mer av dina djupa inlägg och mer tips från ditt liv i London! Inredning också då jag tycker att ni inrett så fint i båda lägenheterna. Annars, keep up the good work! Och svara gärna mer på kommentarer så det känns lite mer interaktivt 🙂 Kram

 2. Tycker din blogg är toppen Tess och jag tror det beror på att jag liksom helt enkelt gillar dig som person. Du känns härlig och genuin! De inlägg som jag gillar mest är de som liksom känns ”äkta”. Vare sig det är ett inlägg som går igenom dagen som varit/dagen du har framför dig eller om de istället är ett inlägg som går mer på djupet om ett specifikt ämne. Tycker ofta du har så kloka råd och tankar om saker som familj, relationer osv, så de inläggen tycker jag är superbra. De inlägg som går bort lite för mig och som jag nog oftast skrollar förbi är de som är mer typen av en ”glossig tidning”..trots att de är så välgjorda med bra text och fina bilder så är det inte det jag läser på bloggar. Förstår dock att de finns de som gillar dessa inlägg och att det säkert är dessa inlägg som attraherar många företag. Tycker dock du har en bra blandning mellan dessa olika typer av inlägg 🙂 Hoppas ni får en superhärlig semester!

 3. Typiskt med internetstrul men vi finns ju klart kvar om det inte skulle funka 😃 Tycker väldigt mycket om din blogg och gillar mixen av innehåll: högt och lågt, ytligt och djupt. Så keep up your great work! 🤩👌

 4. Elisabeth

  Jag tycker att du har en bra bredd på din blogg, mest intressant är inredning och baby-inläggen. Jag skulle jättegärna se mer av era två lägenheter som ni renoverat! 🙂

 5. Dina inlägg om organisering, planering, strukturering osv är anledningen att jag följer din blogg! Gillar även skönhetsinläggen 🙂 kram!

 6. Det är ju bara att använda mobilen? Antingen som wifi hot spot för din dator eller blogga från mobilen. Numera ska det kosta det samma i hela Europa som hemma! Kolla vad din network provider har för villkor. Jag har tex 15 GB gratis över hela Europa och använder aldrig wifi pga att det är segt och osäkert. Vill väldigt gärna se bilder från sjön. Och skönhetsinlägg om hudvård, smink, hårvård etc. Tess testar ____ 😊

 7. Hej Tess! Jag har foljt dig i flera ar och som nagon annan sagt har sa tycker jag valdigt mycket om dina inlagg som handlar om organisering, planering m.m. Och for mig som inte ar superbra pa smink ar det toppen nar du har gjort tutorials – det skulle vara roligt att fa mera av – youtube videos dar du visar olika looks, vilka produkter du anvander etc. Jag erkanner att jag inte laser din blogg like ofta for tillfallet da jag varken har barn eller ar sa intresserad av inlagg som handlar om barn / baby classes etc etc. Men helt forstaeligt att du skriver om det givetvis! men lite mer av en mix skulle vara roligt! Kram

 8. Jag är inte intresserad av barnbilder eller sensory class mm, vill gärna ha mer tips på skönhet (typ nya produkter, crazy produkter, sånt som du har köpt men aldrig använder – tänk Tati på youtube).

  Även intresserad av ditt liv i London! Förstår att du med barn kanske håller dig hemma och i närområdet, men ett besök på tex Kew Gardens, Hampstead Heath, The Shard (som det du gjorde om skygarden), bra restauranger, etc.
  Kanske även lite mer mode – får vara med och rösta om ett köp, inte bara nätshopping, kanske vara med om garderobsrensningen du nämnt så länge, eller visa upp tex alla mina skor/ långklänningar/ basgarderob, bikinis etc.
  Gillar även när du pratar om framtidsplaner, organisering, resor, planer med Garth, kommer ni besöka Afrika igen, hur dina vänner är, vilka som är viktiga och varför, vad är deras egenskaper som är ovärderliga…lite på djupet sådär, som Michaela Forni gjorde en gång

  Kanske är jag ute efter en annan blogg :/ men jag gillar dig och hoppas du har tid/ möjlighet i framtiden att väva in en mix av allt!

 9. Först å främst; tack för en bra blogg! Det jag tycker kan förbättras är outfit-inläggen. Det är egentligen inte bara din blogg utan flera bloggar jag irriterar mig på outfit-bilder som är mer som ett modeuppslag i en tidning. De osar av känslan att kläderna och skorna enbart bärs under själva fotograferingen. Jag har så svårt att tro att någon sedan springer vidare till exempelvis mataffären i de skyhöga klackarna… Jag föredrar inlägg av typen ”dagens outfit” där personen i fråga faktiskt har på sig det den bär under en given dag hemma, på kontoret eller ute på stan. Att det är en outfit som både är vacker, inspirerande och faktiskt funkar för dagens aktiviteter. Eller såklart festfint inför en kväll.
  Jag förstår att detta kan bli knepigt med en liten bebis och att du bara har fotohjälp nån gång ibland. Mitt tips skulle vara att varva de lite mer flashiga inlägg du gör nu med klädinlägg av typen ”här är en outfit jag tycker om att ha på mig hemma”, även om det är jeans eller mjukisbyxor 😀 Det skulle ge en mer naturlig känsla!

  1. Håller med!! 🙂

 10. Jag älskar din blogg och hela du känns som en underbar person vilket är största anledningen till atg jag läser. Du känns äkta och genuin. Jag gillar verkligen inläggen med smink och hudvård. Det hade varit kul om du kunde ha en ”relationsfråga” som du kunde ta upp som ett stående tema. Du ger så bra råd! Gillar även din klädstil så tips på kläder hade uppskattats.

 11. Som många andra så älskar jag att läsa din blogg för att du upplevs äkta. När saker är bra får vi läsa detta men även när det är tyngre får vi del av det. Jag uppskattar främst inredning, mode och resa men det hade nog blivit ganska platt utan dina vardagsinlägg så jag måste nog säga att mixen är det bästa med din blogg. Keep up the good work helt enkelt ☺

 12. Är inte särskilt intresserad av modeinlägg. Mest intressant är dina tankar om ditt oc datt, och så gillar jag vinklingen ”utlandssvensk” vilket var orsaken till att jag blev din läsare för några år sedan. Gillar det perspektivet. Allt om London. Och att du bara är dig själv! Lycka till med jobbet

 13. Hej Tess! Kan du inte dela med dig lite av dina recept och hur ni äter under en dag? Både till Ace och vad du och Garth äter. Lagar du mat som passar hela familjen eller gör du babymat separat? Äter ni tillsammans? Har själv en liten kille på 10 månader och det känns som jag bor i köket…tips på eco barnmat och snabba recept vore grymt uppskattat! Annars tycker jag din blogg är toppen som den är!

 14. Christina

  Jag uppskattar alla dina inlägg, men de om Aces utveckling respektive hudvård är nog de jag läser extra noga 🙂 Om du har möjlighet vore det roligt med lite fler före/under/efter du testat en ny hudvårdsrutin för att kunna se eventuell skillnad även på utsidan, som komplement till hur du i övrigt upplever produkten.

  1. Christina

   Före/under/efter-bilder menade jag såklart!

 15. Hej Tess! Har precis hittat din blogg. Jag och min man funderar på att flytta till England med vår 6-månaders bebis och har hört att det ska vara svindyrt med dagis osv (typ 8000kr i månaden). Har du lite koll på detta med att ha barn i England, tex hur det funkar med vab (stanna hemma från jobbet med sjukt barn) och om det är lätt att arbeta deltid om man behöver det? Ni har kanske en lite annan situation i och med att du kan jobba hemifrån, men du kanske ändå vet hur andra föräldrar gör?

 16. Christine

  Hej Tess! <3 Tycker din blogg är intressantare och snyggare än någonsin just nu. Älskar mixen av djup, tankar, kläder, skönhet, hälsa. Tycker att 'du' har lyst igenom väldigt mycket det sista och man får verkligen en genuin och äkta känsla av bloggen. Om jag får önska skulle jag vilja se mer av smink, hudvårdsinlägg (dina rutiner, produkter du älskar osv). Också inlägg på vardagsoutfits som typ är fotade hemma (kombinerat med dina flashiga snygga outfit bilder). Fortsätt med alla dina uppdateringar om din dag, djupa inlägg och tankar – de är den största anledningen till varför jag läser – det finns ingen lika vettig och klok bloggare som du 🙂 <3 Kram Christine

 17. Du är grym så du behöver verkligen inte ändra något! Alltid så genomtänkta och fina inlägg med personliga texter. Jag gillade dock minst lika mycket dina mitt-i-natten-amningsinlägg så själva kontentan är att jag gillar att följa DIG! Hursomhelst, älskade de konkreta tipsen du kom med när du var gravid kring exempelvis mellanmål och sånt. Är en stor receptnörd som älskar mat/mellanmål/frukostinspo så jättegärna mer sånt OM det inte känns helt off topic för dig eller om du mest äter ute etc 🙂 Och babymat! Precis börjat laga egen mat till min 6-månaders. :))

 18. Och stylingknep! Hur gör jag min stil lite roligare? Kör typ bara säkra kort numera, klassiskt skandinaviskt och gillar det visserligen (mycket whyred, hope, filippa k) men vill addera mer FÄRG och mer roliga kläder! Och guide för att bygga upp en designer bag-garderob. Ska köpa min första Prada innan året är slut har jag lovat mig själv 😀

 19. Och en tredje grej! Hur ser dina dagar ut nu med Ace, jobb och andra aktiviteter? Jag har också jobbat hemifrån sedan förlossningen och jonglerar lite allt (och inget ibland känns det som) samtidigt som jag försöker göra det allra mesta av bebistiden med min lille son. Så intressant och inspirerande att höra om hur det ser ut för dig nu när Ace är i den här åldern! <3

 20. Jag gillar verkligen dina fina klädbilder! Sedan är det kul att läsa dina tankar om olika saker, resebilder och ditt liv som mamma är också kul att läsa om!