Min Helg // My Weekend

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag tycker att den här bilden summerar upp midsommar i år riktigt bra.

Bebis, galonbyxor och en fin hemmasnickrad krans.

Riktigt sugigt väder fick vi dagen till ära, som allt för oftast på midsommar tyvärr. Jag hade ju helt glömt bort att det nästan är tradition att det ska vara regnigt och dant just på den dagen, så jag hade med mig alldeles för tunna kläder till mig och Ace. Han fick låna galonisar av Harry och jag körde ljust rosa byxor och en tröja i samma nyans som var mer svarta och gröna efter lite lek i gräset och leran. Så det blev ingen fin bild på mig i någon böljande dress och flådig krans i år.

Var sak har sin tid.

Vi var bortbjudna till ett väldigt trevligt kalas hos Nalles bror Gabbe med familj i Norrtälje. Det var helt perfekt att inte hamna någonstans där alkohol och yta stod i fokus utan att bara få ha kul med min skrutt och de andra barnen som var där. Vi körde knytkalas, dans runt stången (när det lättade en stund), promenad med barnvagnarna och en mysig grillmiddag innan vi åkte hem i tid till killarnas (Harrys och Aces) läggdags.

Precis lagom.

Under småbarnsåren så är midsommar till för barnen i första hand och att dricka mer alkohol än högst ett glas vin (jag drack inget alls) känns helt fel. Den tiden har varit och om man känner för att festa den dagen då barn inte är med, fine. Men jag tycker inte att det är ok med berusade föräldrar. Helst vill jag inte ha berusade människor alls runt Ace, så det var otroligt skönt att fira just med det här gänget.

Tack snälla för att jag och Ace fick komma!

På kvällen åkte vi ut till Pappa och Aja på Ekerö och sov där i två nätter. Jag tog inte med mig datorn så att jag kunde passa på att umgås med alla ordentligt. Det blev riktigt härlig svensk sommar både i går och i dag och Ace har ätit smultron från ett strå, lekt i gräset, blåst på maskrosfrön, sett en traktor, gungat (och nästan somnat för att det var så mysigt), tuggat på en kotte och pillat på både myror och blommor. Det är så en bebis ska uppleva sommaren tycker jag.

Jag har nog aldrig längtat mer efter att flytta tillbaka till Sverige som under den här helgen. Vilken livskvalité det är i det här landet hörrni! Jag hoppas verkligen att ni uppskattar det.

Hur var er midsommar?

For the English version, please click below.

This picture pretty much sums up my midsummer this year…

A baby, plastic trousers, and a lovingly handmade flower crown.

The weather was crap, as it almost always is on Midsummer, Sod’s law. I had got mine and Ace’s packing all wrong, so Ace got to borrow some plastic trousers from his cousin Harry and I wore play-friendly pink trousers and a matching pink top. They were both more brown than anything else after some crawling around in the mud with my little dude. So no nice picture of me in some fancy dress with a perfect flower crown this year.

Everyhtig has it’s own time.

We were invited to a lovely party at my sister boyfriend Nalle’s brother and family in their summer house. It was amazing to celebrate with people who also put the kids in focus and didn’t go big on the alcohol like many Swedes do on this day every year. We had a lovely lunch where everybody brought a dish, dancing around the maypole /when the weather got a bit better for a few minutes), walks with the babies in the buggies and had a great BBQ dinner before we headed home in time for the boy’s bedtime.

Just perfect.

I really don’t believe in drinking around children. I have had great party midsummers in the past, but now this celebration is more about them than us and I don’t want Ace to see his parents drunk. Actually, I don’t want drunk people at all around him, so it was great to be with a great group of people who completely share the same view.

Thank you For having us guys!

In the evening we headed to my family home out on the island called Ekerö. I left my laptop at home, so I could focus on spending some time with my dad and stepmom. We had great weather yesterday and today and it felt like a proper Swedish summer. Ace got to eat wild strawberries I picked and place on a straw of grass, he got to crawl around in the grass, saw a tractor, played with ants, picked flowers, sat in the swing (and almost fell asleep from the rocking motion), he chewed on a pinecone and just got to be a baby with nature. This is exaclty how I like him to experience life in Sweden.

I have never really been homesick before, but this weekend I really felt like I would love to live in Sweden again, if not for me, for Ace. The quality of life is just amazing.

How was your weekend?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Elisabeth

    Ja vad är grejen med att man längtar hem när man får barn?! Haha, samma här! Man vill liksom ge ens barn samma fina minnen man själv har från barndomen tror jag……..vi bor i en storstad och trivs bra men ändå lockar min (mycket mindre) hemstad med lugnet och havet nära…..jag trodde aldrig jag skulle vilja flytta tillbaka dit men vips så har det ändrats på äldre dagar…..alltså 30+ och med två kids 😂

  2. Gud vad glad jag blir av att läsa att det du skriver om barn och vuxna i samband med alkohol. Jag tycker att det pratas alldeles för lite om hur föräldrar/vuxna konsumerar alkohol med barn i sin omgivning. Jag är själv uppvuxen med en alkoholiserad förälder och även många ”legitima” grannfester genom åren där alla vuxna blev för fulla men det är var ju bara ”såååå trevliga sena middagar” liksom. Jag hoppade mellan famnar som luktade minst alkohol och tobak. Sökte de ögon som var minst röda. Höll mig vaken tills att jag nästan blev förlamad i kroppen av trötthet för att se till så att det inte hände något. Vuxna som rättfärdigar sin berusning för att det är trevligt och att allt anses som helt normalt bara för att det inte är en sjuttis på parkbänken liksom. Och så känns det generellt som många tänker kring alkohol och alkoholism. Som att det bara är något som syns tydligt och är helt misär och inte existerar i ”vanliga familjer” som ser så städade och trygga ut på utsidan. Vuxna som håller andra vuxna om ryggen på barnens bekostnad. Tack för att du skrev det. Glad midsommar i efterskott fina du<3

  3. Håller med dig till 100%! Fick barn 2016 och bor utanför Barcelona. Väldigt barnvänligt men inget går upp emot att njuta av svensk sommar i mormor och morfars trädgård!

  4. Tack för inspirerande blogg 🙂

  5. Vi hade midsommarfest hemma och valde utan att tveka att lämna vår skrutt hos mina föräldrar över helgen <3