Hej Sverige! // Hi Sweden!

T-shirt – Bershka, jeans – Monki, magväska – Calvin Klein, läppstift – Linda Hallberg. (annonslänkar) Foto – Ida Zander.

For the English version, please go to the bottom of the post.

Heeeeeeej! 

Resan över till Stockholm gick bättre än förväntat. Vi fick sitta på flygplanet i en timma extra, på grund av förseningar. Men i övrigt skötte Ace sig som en liten prins.

Det är lite klurigt att åka själv, för man har bara två händer. Men jag är inte den som är den när det kommer till att fråga om hjälp, så när jag fällde ihop vår resevagn (yoyo, underbar!) så fick flygvärdinnan hålla i honom och när vi landade så frågade jag tjejen bredvid. Jag bad till och med en kille att ta min resväska upp i rulltrappan så att jag kunde ta vagnen när hissen var trasig. Det är lite osvenskt att be om hjälp, men alla jag frågade var supersnälla, så nu kommer jag absolut att våga åka till Sverige själv med Ace igen i fortsättningen.

Vi har lyxen att få bo i min syrras lägenhet på söder, de bor ute på sitt sommarställe, så jag och Ace har vår egen lilla lya. Väldigt praktiskt!

I morse kom Steffi och Harry in och så begav vi oss till Urban deli för lunch. Där mötte vi även upp Josefina och lilla Leo, så det var 3 små killar i samma ålder. De var sjukt trevliga på Urban Deli och jag åt en helt fantastiskt asiatisk råbiff som jag varmt rekommenderar.

Efter en promenad längs vattnet kom två av våra andra systrar Isabelle och Marina och hängde med oss i lägenheten. Det är så kul när man ser att Ace känner igen folk. Han och Harry röjde ju gärnet i London senast, den här gången är de både i lite mammigare faser, så det blir röj-mamma-röj-mamma.

I morgon är det dags för midsommar och vi ska ut till min syrras killes brors land i Norrtälje. Det blir en hel del småbarn, så en lugn midsommar för oss med andra ord. På kvällen åker vi till Pappa ute på Ekerö och bor där över helgen.

Hoppas att vädret blir någorlunda ok, jag har packat alldeles för kalla käder för både mig och skrutt. Jag har en klänning som jag tänkte ha på mig, vi får se. Annars köpte jag faktiskt en väldigt fin lila regnjacka i dag…

Vad ska ni göra i morgon?

For the English version, please click below.

T-shirt – Bershka, jeans – Monki, bumbag – Calvin Klein, lipstick – Linda Hallberg. (adlinks) Photo – Ida Zander.

Heeeeeeelloooo from Stockholm!

The trip over went really well. We had an hour delay on the runway, but all in all, Ace behaved like a little prince.

It’s a bit tricky traveling with a baby on your own, at the end of the day, you only have two hands. So I had to ask people for help. The airline stewardess held him when I folded up the buggy (a yo-yo, such a great buy!), the girl sat next to me took him when I packed up to get off the plane, a guy in the tube got to take my bag up the escalator when the lift was broken..and so on. The trick is to ask.

Now when I know how, I will most definitely fly to Stockholm with Ace on my own again.

At the moment we are staying in my sisters flat in Södermalm in Stockholm. They are at their country house this week, so Ace and I got the whole place to ourselves.

Steffi and Harry came and joined us this morning and we took a nice walk along the water to a great lunch spot called Urban Deli. They make a mean Asian steak tartare that I can not recommend enough and they are great with kids. There were 3 little boys in about the same age, Josefina and Leo came and joined us for a while.

In the afternoon two of our sisters, Isabelle and Marina came an joined us and played with the boys for a while. It’s great to see Ace remembering people now. He loves Harry and they have loads of fun together. The difference this time is that both of them can stand and cruise and also they are both in a super ”momsy” phase. Ace is literally like a little monkey around my neck since about a week back.

Tomorrow is time for midsummer, we are going to celebrate with my sisters boyfriends family and in the evening we are heading to Dad’s place at Ekerö were we will spend the rest of the weekend. I’m so glad we are getting to see most of our family this time.

Fingers x for nice weather tomorrow. It’s known to almost always rain on midsummer… Lucky I got myself a very lovely raincoat today!

Who else is celebrating tomorrow?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Haha man märker att du bott länge utomlands om du endast har tunna kläder med på midsommaren i Sverige 😉

  2. Hi Tess! What camera did you use to take these beautiful pictures? What is the camera you use for all your pics and where can I get one, how much etc. Any info would be great. I’m trying to set up a boutique for ASOS marketplace and would love to get a great camera to make sure the photos are as glossy as this!