Skönhetstips – Vichy Slow Âge Night // Beauty Tip – Vichy Slow Âge Night

Det här inlägget presenteras i samarbete med Vichy #TomorrowStartsTonight.

Skönhetsnörd som jag är så är jag väldigt noga med min hudrutin både morgon och kväll.

Jag har ingen sydkoriansk 12-stegs process ( I wish), men jag tror på att använda en bra tvätt, ett kvalitativt serum, en åldersspecifik ögoncreme och en dag eller nattcreme på toppen. Jag använder väldigt sällan samma produkter till dag och natt utan har specifika dagcremer (sminkvänliga med spf) och nattcremer (tyngre som verkligen får marinera sig ner i huden under natten).

Sömn, sol, luftföroreningar och hur mycket vatten vi dricker påverkar verkligen vår hud.

När jag får mindre sömn så har min hy mindre lyster och om jag skulle ha en finne så tar den mycket längre tid på sig att läka bort. Men om jag däremot har haft en hel natts sömn så vaknar jag upp med en väldigt glad hy som har fått jobba på förnyelse under många sköna timmar.

Därför är det viktigt med en riktigt bra nattcreme.

Det här är ett samarbete, så jag tror att ni vet vartåt jag är på väg. Men jag måste verkligen inflika något här.

Jag fick den här produkten skickat till mig i riktigt god tid, vi snackar månader. Det är otroligt sällan märken är så pass snabba med att skicka ut en produkt till en bloggare och oftast är det precis så att man har haft tid att testa den, godkänna (eller neka) plåta och skriva inlägget.

Dock skapade det lite av ett problem… jag började prova i god tid och hade väldigt svårt att sluta. Jag fick helt enkelt sluta ”prova” (använda) den här cremen varje dag och börja ransonera den så att det skulle finnas tillräckligt mycket kvar i burken för att vara fin att plåta.

Behöver jag ens säga att det här är en ny storfavorit i min cremegarderob?

Produkten i fråga är ”Slow Âge Night” från Vichy.

Jag har inte använt Vichy tidigare, så hela märket är helt nytt för mig. Jag visste att det går att köpa på apotek, men inte mycket mer än så. Jag köper ofta min hudvård på flygplatser och har inte stött på Vichy där, dock finns det på vissa flygplatser så det är värt att kolla när man ändå bara väntar på sitt flyg.

Det första som förvånade mig med just den här produkten är färgen, den är brun? En brun gel… jag som gillar tunga cremer blev lite skeptisk till konsistensen, men blev glatt överraskad, för på något sätt är den riktigt återfuktande trots en lätt konsistens.

Färgen matchar fint med lukten, som jag bästa kan beskriva som ”nordiskt spa”. Naturlig, inte för tung, men ändå intressant. Den går snabbt in huden och mättar den med fukt. Jag är ju 30+ så för mig är det extra viktigt att använda vettiga produkter, gärna med anti-age.

Nu ska jag ingrediensnörda mig lite här, så häng med –

I produktlistan hittar vi naturligt reservatrol som är ett naturligt enzym som används av växter att försvara sig mot svamp och bakterier och finns till exempel i blåbär, druvor och ostron. Ämnet ska visst ha antiåldrande egenskaper. Spännande!

Vi hittar även bifidus från probiotika som vi vet är bra för magen, men nya rön säger att även huden blir glad av goda bakterier. Det känns ganska självklart om man tänker efter, goda bakterier är ju små superhjältar i våra kroppar, så varför inte tillföra mer?

Släng in en antioxidant i form av Baicalin (vitamin B3) och Vichys egna thermal water så känns det ju faktiskt väldigt lovande. Jag känner ofta att jag tittar på ingredienslistor på skönhetsprodukter och fattar noll, men dessa ämnen går att ta på och jag förstår varför jag smörjer dem i ansiktet.

Det behövergivetvis  inte betyda att det är bättre, men jag förstår i alla fall varför det ska vara bra för huden och det är ett stort plus i min bok.

Slow Âge Night är även hypoallergenisk och snäll om du har känslig hud.

Vet ni vad jag nästan gillar mest av allt? Den är både en nattcreme OCH en mask. Så man får 2 produkter i ett, perfekt när man reser eller kanske inte känner att man har råd att köpa två olika.

Som creme smörjer du in dig över hela ansiktet efter att ha tvättat och eventuellt serum, precis som en vanlig nattcreme. Men om du istället vill använd den som mask så kladdar du helt enkelt på lite mer, låter sitta i 10 minuter, masserar ansiktet och sedan tar du bort överflödet med bomull.

Om huden är riktigt torr så kommer den att suga i sig det mesta och det blir knappast något att torka bort sen. Huden blir verkligen mättad, så det är perfekt att göra kvällen innan en fest eller en plåtning för min del.

Nu när cremen har fastnat på bild så kommer den att bli väl använd och jag måste hitta ett bra apotek att köpa den från här i London. Jag vet faktiskt att Vichy finns på Boots, specifikt just den här serien, för Garth fick panikcykla dit i morse när jag insåg att ögoncremen hade väldigt många små små bitmärken i hela tuben… Räkna med avdrag av din framtida veckopeng Ace.

Jag har använt min gamla nattcreme under en lång tid, men den här är tusan bättre och jag skulle nog aldrig ha upptäckt den om det inte vore för det här samarbetet.

Så tack för det Vichy.

Rekommenderat pris för den här lilla hjälten ligger mellan 250-300 kr beroende på vilket apotek du kollar på. Så absolut inte hutlöst på något sätt. 

Så ni som liksom jag har 30+ hud som gillar mycket fukt och att maska, (eller kanske bör börja maska?) detta är ett toppentips. Be om en tester (här) och se om det funkar lika bra för er som för mig och så kan ni tacka mig för fin hud senare.

Ni kan läsa mer om Slow Âge Night här.

Det här inlägget presenteras i samarbete med Vichy #TomorrowStartsTonight.

For the English version, please click below. 

This post is presented in collaboration with Vichy #TomorrowStartsTonight.

As a full-fledged beauty nerd, I’m quite particular with my beauty routine both morning and night.

I don’t have a South Korean 12-step process (yet), but I do believe in using a good face wash, a serum of good quality, an age-specific eye product and a day or night-creme on top. I rarely use the same products both morning and night, but prefer specific day- (makeup friendly with SPF) and night-cremes (slightly heavier so my skin can properly marinate overnight).

Sleep, sun, air pollution and how much water we drink really affect the quality and health of our skin.

When I sleep badly my skin will be less glowy and if I have a spot, it takes a lot longer to heal. However, if I sleep well I wake up with happy skin that got to work on renewing itself for many lovely restful hours. This is why it’s so important with a great night creme.

This is a collaboration, so you can probably see where I’m going, but I have to mention something quickly.

I had this product sent to me in really good time, we are talking months. It’s very rare that brands are so quick at sending products to us bloggers and most of the time it’s just enough time for us to try it out, approve (or say thank you, but no thank you), shoot and write the post.

This did, however, create a bit of a problem… I started trying this cream out early, and really struggled to quit. I had to stop ”testing” (ie using) the cream every day and had to ration it so there would be enough left in the jar for me to shoot the photos.

Do I even need to mention that this is now one of my favorite products?

The product I’m talking about is Vichy’s new ”Slow Âge Night”.

I haven’t used Vichy’s product before, so the brand is completely new to me. I knew it is mainly available in pharmacies, but not much more. I usually buy my skincare whilst waiting for my flight at the airport, so that might be why. Even though Vichy is actually available at some airports too, so it’s worth having a quick look next time you are heading out of the country and fancy a treat.

I got quite surprised when I opened the jar and found that the product is brown? A brown gel… I prefer slightly heavier creams, so I was a bit skeptical at the light consistency at first. But I ended up surprised at how moisturizing this gel actually is.

The color actually really goes well with the scent, that I can only describe as ”Nordic spa”. Natural, not too heavy, but still interesting. It absorbs quickly into the skin and makes it feel plumped and moisturized. I’m 30+ so it’s extra important for me to use age suitable products.

Ok, time to look at the ingredients list –

The first interesting thing I find is reservatrol, a natural enzyme that is used by plants to defend themselves from fungus and bacteria. You can find it in food like blueberries, grapes, and oysters. Reservatrol is also meant to have anti-aging properties, exciting!

I also find Bifidus from probiotics, something we all probably know by now to be good for our gut flora. But new research shows that even our skin benefits from good bacteria. It kind of makes sense when you think about it, good bacteria is like the body’s little superheroes, so why not add a bit more?

Throw in an antioxidant in the shape of Baicalin (vitamin B3)  and Vichy’s own thermal water and you have a pretty decent ingredients list. I like that it’s all stuff that I can understand why I’m putting it on the skin. Some ingredient lists are really hard to figure out, so I like when I know what and why I’m putting something on my skin.

This, of course, doesn’t have to mean it’s better than other ingredients, but I know why this cream is meant to be good for my skin and that’s a big plus in my books.

Slow Âge Night is also hypoallergenic and kind to sensitive skins.

Something I find brilliant with this product is that it’s not only a night creme but also doubles up as a facemask. Great when we travel or just the savings of getting 2 great products in 1.

To use it as a cream you just apply it over your serum after you washed your face at night, like any regular night creme. But if you want to use it as a mask you just add a thicker layer, leave it on for 10 minutes, give your face a little massage and then wipe away any excess with cotton wool.

If your skin is really dry then it will most likely soak in most of the mask and there will be barely anything to wipe away. The skin will be saturated with lots of lovely moisture and it’s a great mask to do the night before an event or a photoshoot.

Now when this cream has had it’s photo-moment I’m pretty sure I will finish it quite quickly. So I will have to find a good pharmacy here in London to get it from. Actually, I know that Boots has this exact range because Garth had to cycle there quickly this morning and get me a new eye creme from the same range. I found that the one I had sent is covered in tiny tiny bite marks. (The money will be deducted from your future allowance young man…)

I have used my old night creme for ages, but this one is even better and I would probably not have found it if it wasn’t for this collaboration. So thank you Vichy!

This little skin hero has a recommended price of around £28-32 depending on where you buy it, so we are not breaking any banks here. 

If you like me have 30+ skin who likes a bit of extra moisture and to use a mask now and then (or should start using a mask maybe?) this is a great little tip. Ask for a tester and see if it will work just as well for you as it did for me and you can thank me for your glowing skin later.

Read more about SlowÂge Night here

This post is presented in collaboration with Vichy #TomorrowStartsTonight.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Åå den vill jag testa!! Vad tycker du om de andra produkterna i serien?

 2. Vilka ögonkrämer är dina favoriter?
  Ska definitivt köpa denna nattkräm då jag har bra erfarenhet av Vichy andra nattkrämer ☺😍

 3. Min kära svärmor jobbar på apotek så senaste åren har jag vid jul/födelsedagar etc fått olika produkter från vichy i present. Och jag älskar dem! Precis som du kör jag en del REN produkter annars men har sakta men säkert bytt ut en del mot vichy. Just denna ögonkräm har jag kört på ett tag och den ör en av de få min känsliga hud runt ögonen tål. Fick nyss serumet i samma serie som jag ska testa. Saknar dock en dagkräm med spf! Så kör just nu en anti-pollution kräm från Clarins som dagkräm. Tips är dock att apoteken i Sverige ofta har ”drives” på vichy. Typ 20% eller tag 3 betala för 2. Tips nästa gång du är här 🙂

  1. Dagkrämen i slow age serien har väl spf? 🤔

 4. Som en som har studerat mikrobiom (de bakterier som lever i och på oss), så vill jag bara säga att jag har aldrig hört om att Bifidus skulle växa naturligt på vår hud… I magen, ja där finns det studier som visar att människor som inte har vissa sjukdomar har Bifidus, men det betyder inte att om man äter Bifidus probiotika så blir man själv hälsosam :p Det fins extremt mycket missförstånd inom ”den vanliga världen” omkring probiotika och mikrobiomet, jämfört med vad forskarna faktiskt säger.

  Dessutom är det kanske rentav farligt att försöka ändra mikrobiomet, om tex Bifidus inte finns naturligt eller har en naturlig funktion på vår hud, så om du tillsätter den och låter den växa där så kan den konkurrera ut andra bakterier som faktiskt gör ett viktigt jobb för vår hud. Det finns studier som visar det, fast i tarmfloran, då folk har hört att probiotika är bra, också äter de extremt mycket probiotika, men så får de en överväxt av de bakterierna. Det absolut bästa tarmmikrobiomet (helt säkert enligt forskning!) är ett varierat tarmmikrobiom 🙂 Så vill säga att det är väl skitsamma om Bifidus finns i krämen eller ej, det gör nog ingen fara (även om det absolut inte gör någon nytta heller).. Meen det kan faktiskt vara farligt ändå.. Så, om jag var du ville jag hellre lägga pengarna hos ett företag som följer forskning istället för trender media, speciellt om forskningen inte vet om det är farligt eller ej… 🙂

 5. Ett tips bara; det heter hypoallergen. Hyper = överdrivet/mycket, hypo är motsatsen. Finns även att återse i hypotyreos och hypertyreos som är underaktiv vs överaktiv sköldkörtel.
  Så jag skulle inte köpa något som är hyperallergeniskt, dels för att ordet inte finns och om det hade funnits så hade det varit för att det är extremt allergiframkallande.

  1. Tack snälla för att du påpekade. Det är ju klart att det är så. Lustigt hur man inte kommer på det själv ändå. Kram!