Skönhetstips – Shiseido Waso Cleanser // Cleanser Tip!

For the English version, please go to the bottom of the post.

En av de produkterna som jag har allra svårast att få till är cleansern.

Jag insåg för ett par år sedan att jag alltid drogs till cleansers som var ganska ”hårda” och för oljig hud, mest för att verkligen få bort all makeup. Det var säkert hur bra som helst när jag var 20-någonting, men nu i 30-årsåldern så behöver jag en produkt som är lite snällare och mer återfuktande för huden.

Tidigare har jag använt Biotherms creme som är mjuk och fin, men inte riktigt tog bort ögonsminket. Istället använde jag en ögonfoam från Makeupstore, som de tyvärr nu har verkat sluta tillverka. Så typiskt.

Så på senaste har alla mina ”snälla” cleansers varit lite för mesiga mot ögonsmink och jag har inte hittat en ögonsminkborttagare som jag faktiskt kände funkade.

Så när jag var på Arlanda senast och fruktlöst letade efter min MUS favorit, så bad jag om hjälp.

Kriteriet var en icke uttorkande cleanser för torr hud som både är snäll och inte torkar ut, men ändå tar bort ögonsmink. Hårda bud som ni hör, men de snälla tjejrna där tog sig an uppdraget och efter lite tänkande och letande så landade vi på Shiseidos ”Waso”.

I början var jag lite skeptisk mot en så pass lösflytande produkt, jag gillar mer balms, cremer och tjockare oljor. Men när jag hörde att det var honung och bipollen i så nappade jag ändå.

Och det är jag glad för nu! För den här cleansern prickar alla mina krav och jag är väldigt imponerad av hur fort och lätt ögonsminket bara rinner av.

Det är alltid en avvägning mellan en tuffare rengöring eller en mer återfuktande och den här är 75% där fuktmässigt. Så jag ser till att bara använda den på kvällen och en tjockare produkt på morgonen när jag ändå är osminkad.

Det här är absolut den cleansern som jag känner har allt just nu och jag är verkligen supernöjd, så därför vill jag tipsa om den.

Ni kan hitta Shiseido Waso här. (annonslänk)

For the English version, please click below.

A product I always struggle with is cleansers. 

I realized a few years ago that I mainly used cleansers that were quite harsh, for oily skin and that stripped my face of most of the natural moisture. This was to make sure I got all makeup off. It worked a treat when I had 20-something skin, but as a slight dryer 30-something, I really needed to re-think and find an option that was more gentle.

In the past I have used a cream from Biotherm, it is soft and lovely, but does very little for eye makeup. So I always used a makeup removing foam from Make Up Store. That they now seem to have discontinued, typical!

This has resulted in that all my lovely ”kind” cleansers have been a bit weak on the makeup removing department and I just couldn’t find a suitable product.

So when I was flying home from Sweden a few weeks ago, after yet again trying to find my MUS favorite, I gave up and decided to ask for a bit of help.

My criteria were a non-drying cleanser, for dryer skin that removes eye makeup but doesn’t strip my skin of its natural moisture in the process. Quite a few boxes to tick, but the lovely girls at the tax-free counter took it as a challenge and after a bit of thinking and testing, we landed on Shiseido’s ”Waso” cleanser.

At first, I was a bit skeptical to the consistency, I tend to prefer balms, cremes, and heavier oils. But when I found out it had honey and bee pollen as two of the ingredients I decided to try it out anyway.

And I’m so happy I did! This cleanser ticks all the boxes and I have to say that I’m pretty impressed with how well it removes makeup.

It’s always a balancing act between moisture and cleansing abilities and this product is there to about 75% on the moisture side. So I make sure only to use it in the evening when I have makeup on, in the morning when my face already is fairly clean, I use more of a balm instead.

This is by far the best all-around cleanser I have tried lately and that’s why I want to recommend it to you.

You can find Shiseido Waso here. (adlink)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Tack för tipset 🙂 vilka andra cleansers har du använt tidigare som du varit nöjd med? Och vad menar du med ”tjock” rengöring? Jag har tidigare använt en balm från REN men kändes som att jag ”drog” för mycket i ansiktet med den eftersom den var så seg och tjock.

  2. Testa shiseido Gentle cleanser den är fantastisk. Tar bort allt smink på en sekund.

  3. Jag gillar naturliga alternativ 🙂 Maria Åkeberg gentle cleansing gel är fantastisk och inte oljebaserad 🙂 Tar bort allt, man känner sig ren men ändå återfuktad. Min hy älskar den & jag har testat mycket! =)

  4. Yaaay! Mer sånt här, älskar smink och hudvårdstips! 🙂