Sovmorgon & Fina Blommor // A Lie In & Pretty Flowers

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej finaste ni!

Vad kul att höra att det är en hel drös gravida i alla möjliga olika veckor som läser bloggen. Stort grattis till er alla, vilket äventyr! Jag ser verkligen tillbaka på min gravidtid med värme, men jag vet även att jag hade himla tur som mådde så pass bra som jag gjorde. Inget illamående och väldigt få krämpor.

Det var först när jag gick över tiden som kroppen började falla isär och jag tror mycket att det var det, igångsättningen, det långa värkarbetet, alla droger och tillslut snittet som gjorde att min återhämtning blev helt galet tuff. Lägg till en bröstböld på det i vecka 3 och jag kände mig rätt ynklig där ett tag.

Det är viktigt att ni som är gravida och läser min blogg håller i åtanke att min resa absolut inte behöver bli er. Lika mycket som att vissa kanske mår riktigt illa eller får en galen foglossning kan samma person återhämta sig väldigt fort och må som en prinsessa direkt efter.

Det är det som är så speciellt med graviditet, födslar och tiden efter, de är lika unika som vi är.

I morse vaknade jag klockan 10 av mig själv, jag har inte sovit så sent sedan innan jag var gravid!

Ace hade en strulig natt och jag var uppe större delen mellan 03.30 och 06.00 då Garth tog över. Istället för att väcka mig när lillen somnade för sin morgonlur vid 9 så lämnade han monitorn inne hos mig innan han gick till jobbet. Jag fick en smärre chock när jag vaknade, men insåg att Ace sov och fick till och med 30 minuter att ta en kaffe, pumpa och kolla på nyheterna innan skrutten vaknade till. Så underbart!

Det är så skönt att han äntligen sover på dagen.

När han var riktigt liten blev det max 10 minuter åt gången och bara på mig. Jag var så himla avundsjuk på alla andra med bebisar som sov och de kunde göra saker. Själv satt jag fast i soffan de första 8 veckorna. Men nu har vi äntligen hittat en riktigt bra rutin och jag jublar.

På morgonen är det lite lotteri, det blir någonstans mellan 30 min – 2 timmar. Sedan tar jag ut honom på promenad för hans nästa tupplur runt 1. Jag messar killarna som jobbar i lägenheten över när Ace somnar, så att de inte kör igång med massor med maskiner precis just då. Därför ser jag till att han sover i vagnen sen, så att de kan jobba ikapp.

Vi fick skynda lite sen när han vaknade idag eftersom att vi har sensory class vid klockan 11. Det var piratvecka och sjötema. Han kom dit i sin fina hajtröja med hela ansiktet fullt av äggula, så kan det gå när det ska gå fort. Tur att det finns våtservetter… Vad gjorde jag innan våtservetter? De är ju bra till typ allt!

Det har blivit riktigt fint väder här i London igen och det ska visst bli 22°C i helgen. Så himla underbart!

Ni vet att ni alltid kan följa mina dagar på Instastories? I dag visar jag till exempel mer av lägenheten över som vi renoverar och jag pratar även om anledningarna till att vi bor just i Clapham. Ni får gärna komma med önskemål om saker ni vill att jag visar eller pratar om. Det är så lätt med stories, för det blir så naturligt, snabbt och oklippt.

Dessa bilderna är tagna i Clapham, närmare bestämt vid Birksen Flowers, en jättefin blombutik i Clapham Old Town. Jag har lite hatkärlek till just den här butiken för kvinnan som jobbar där ibland är så himla trumpen. Men blommorna är jättefina och mannen som är där oftast är jättehärlig, så jag går dit ändå.

Min blus kommer från det engelska märket Beulah London och jag tycker att den är så himla fin med både knappar och knyt, byxorna har min fina vän och Mama Sanne designat och ni känner nog igen min baker boy keps från Asos vid det här laget. 

Foto – Ida Zander

For the English version, please click below.

Hello, lovelies!

It makes me really happy to hear that I have quite a few pregnant ladies in here. Massive congratulations, I’m a bit jealous of the journey you have just started.

I look back on my pregnancy with joy. I know I was really lucky to feel as great as I did and it was only when I passed my due date that my body started taking a proper beating. I think the reason it took so long for me to recover was a mix of being very overdue, the induction, the drugs, the long labor and finally the c-section. Add a breast abscess in week 3 and I felt pretty sorry for myself.

It’s important to remember that pregnancies, births and the time after will be as unique as we are. And you who are pregnant now will have your own experience. Just as much as I felt great during pregnancy, but crap after, some women feel really sick and then get back almost to normal straight after birth. It really is a lottery.

This morning I woke up at 10, I haven’t slept in for that long since before I was pregnant!

Ace had a tricky night and I was up with him the bigger part between 03.30 and 06.00 when Garth took over. So instead of waking me up, Garth put Ace to bed for his morning nap as usual at 9 and left the monitor with me before he went to work. I got quite the shock when I woke up, but as soon as I realized the little one was fast asleep, I relaxed and even got 30 minutes to have a cup of coffee, pump and watch the news before he woke up. It was lovely!

It makes such a difference now when he actually sleeps properly during the day.

When he was really little he slept only max 10 minutes at a time and only on me. I was terribly jealous of the mothers who had babies they could put down to do things. I was stuck in the sofa for the first 8 weeks. But now we finally have a great routine no one is happier than me.

The morning nap is a bit of a lottery, it will last anyhting from 30 minutes to 2 hours. At the moment I take him out in the buggy for his second nap around 1.ish. I have to message the guys working upstairs when he goes down at 9, to make sure they don’t use heavy machinery in the room above when he naps. So that’s why he has to sleep in the buggy later, so the guys can catch up.

This morning we had to hurry since we have sensory class at 11. It was pirate week and an under the sea theme. I dressed him in his super cute shark jumper and only realized halfway through that his entire face was covered in egg yolk. Lucky there are wet wipes… How did I ever live without them before I had kids? They are great for everything.

We are getting properly nice weather here in London again this weekend, apparently 22°C, I can’t wait!

You know you can always follow my day on Instastories? Like for example today I show you the progress in the flat above and I also talk about the reasons why we choose to live in Clapham.
You are always welcome to come with requests, suggestions or if it’s something particular you would like me to show you. I find Instastories such a natural, unedited and quick medium to use.

These photos are taken in Clapham, at  Birksen Flowers, a lovely flower shop in Clapham Old Town. I say lovely, but I have to admit I struggle a little bit with the gumpy woman who works there sometimes. Luckily there is a really lovely man too and the flowers are lovely, so I go there anyway.

My blouse is by Beulah London and I love that it has a neck tie and pretty little buttons. The trousers are by my friend and fellow Mama Sanne and you probably recognize my bake boy cap from Asos by now.

Photo – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Använder också våtservetter till allt. (Fett) Fläckar som är svåra att få bort från möbler vitvaror golv skinnsoffan försvinner på en gång. Kan ju vara ett varningtecken att vi då använder det på våra barn…
  Kommer fortsätta använda våtservetter och även när barnen är för stora för våtservetter kommer jag köpa dem 😆

 2. Lovisa Bjurling

  Hej Tess!
  Tack för härlig blogg, älskar att den är ärlig och hög igenkänningsfaktor på 🙂
  En fråga ang era sovrutiner på dagarna. Hur gör ni och hur har ni fått till dem?
  Jag kämpar med att få min mini till att sova i sin säng på dagarna men går sådär. Kan få henne att sova med flaska men vore bra om det gick utan mat.. Vagn funkar men är ohållbart i längden.. Du kanske redan har skrivit om det?