Ni Frågar! // Q&A

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej Tess! Visst bor du I Clapham? Jag bor just nu i Richmond men vi (ok, min kille) vill flytta till Clapham pga commute osv. Jag alskar Richmond och kanner mig inte lika pepp pa Clapham, men tanker att det kanske ar for att jag aldrig har spenderat mycket tid dar. Sa nu tanker vi ta en hel dag dar och se hur vi kanner. Vad rekommenderar du? Cafeer/pubs/fina gator/platser att hanga osv. Och finns det nagra bostadsomraden man bor undvika, eller lixom omraden som kanske ar mindre nice att bo i? Sorry, vet att du inte ar en guide och att du har ont om tid men tankte att det ar vart att fraga iaf /Malin

Hej Malin! Jaaa, jag bor i Clapham och trivs så in i vassen! Richmond är ju underbart det med, så jag förstår att det är tufft att flytta därifrån. Jag tycker absolut att ni ska komma och hänga lite här i Clapham och här kommer mina bästa tips –

Bästa kaffet – The Black Lab
Bäst datenight – Gå på bio på Clapham Picturehouse (Ta med ett glas vin och en ostbricka in!)
Bästa middagen – The Dairy (boka i god tid, det är populärt)
Bästa lunchen – Minnow
Bästa Puben – No32 Old Town
Bästa frukosten – Brickwood
Bästa partymiddagen – Mommi
Bästa shopping – Northcote Road

Missa inte heller den lilla farmers marknaden på lördagar på Venn street, den är supermysig! Jag skulle satsa på att bo I Clapham Old Town eller egentligen var som helst runt Clapham Common (parken). Det finna även fina områden ner mot Clapham Nort och Clapham South. Jag tror att det är bäst att promenera runt och kika helt enkelt. 

Hoppas du kommer att älska Clapham lika mycket som jag gör!

Du har så sjukt fin hår! Hur har du gjort med håret här? När jag fixar mitt hår (har ganska lockigt) så plattar jag det och det ser bara platt och livlöst ut. Något tips på vad jag kan göra? Funderar på att platta och sedan locka. Gillar inte mina egna lockar alltid./ Elin 

Tack, snälla du, vad gullig du är! Man vill alltid ha det som man själv inte har, jag skulle älska att ha lockigt hår. Just på den här bilden har jag tvättat håret, blåst ut det med hårfönen och sedan rullat upp det på varma rullar. Ofta slänger jag i dem och så springer jag runt hemma och fixar under 30-40 minuter till de har kallnat. Kanske värt att testa och se om du gillar det?

(1/2) Hur får du honom att sova längre? (tupplur på dagen) Han vaknar säkert vid 30 min men somnar om, HUR DÅ? /vill också ha sovande bebis

Hej Hannah! I början gick det inte, men jag lämnar honom i sängen så länge som tuppluren ska ta. Han ligger mest och jollrar och pratar med sin elefant. Men efter ett par dagar insåg han att sova var mysigt det med och började sova den tiden istället.

(2/2) Ah ok! Är det ljust i rummet? Vad gör du om han gråter? Så mkt frågor haha men skönt att det funkat!! Hannah

Jag drar för alla gardiner och släcker alla lampor och så länge han bara ”låter” så lämnar jag honom i sängen. Om han gråter går jag in och klappar lite på magen och sssshhar försiktigt i någon minut. Vi använder även musiken från Ewan The Dream sheep som en liten trigger när det är dags att sova och det funkar väldigt bra. 

Jag har aldrig tidigare kommenterat, varit en av de som smyger i vassen i 10 år , men kände att nu jäklar kör vi.
Båda mina barns första ord var ”Ego”.
Högt, tydligt och med olika betoningar på ordet beroende på situation kändes det som just då. Tex
-När det kom fram en tant till vagnen: ett glatt ”E go” (Jag är god/ gullig.)
-Sliten, trött mamma i kassakön: Ett ilsket ”Ego”klart riktat till mig.  Visst förekom det några treats till mig på rullbandet men det var mellan alla blöjor, wipes och zinksalva.
Keep up the good work! Det har varit en fröjd att få följa ditt och numera även era liv!
Jag ser fram emot fler år” tillsammans ”.
Kram! / Karin

Hej Karin! Gud vad glad jag blir att höra att du har följt med bloggen så länge! Tack snälla!!

Det är otroligt kul att höra de små använda samma ord men med olika tonfall till olika saker, de tar vad de har! Sedan vad ordet är spelar inte så himla stor roll (Ego är nog lite mindre laddat än gay dock…) Kul att båda dina sa samma ord, det måste vara ganska ovanligt? De är så otroligt roliga i den här åldern, vad skrattade jag ens åt innan han kom?! 

Jag hoppas att det blir många mer år tillsammans jag med <3

For the English version, please click below.

(These questions are translated from Swedish )

Hi Tess! You live in Clapham, don’t you? Right now we live in Richmond, but we (well my boyfriend) want to move to Clapham to get a shorter commute. I love Richmond and I’m not as excited about Clapham, but it might possibly be because I haven’t spent much time there. So we thought we would go for a day and see what we think. What do you recommend for us to do? Cafés/pubs/lovely streets/places to hang out etc? Are there any areas that are nicer to live in or any that you would recommend to avoid? I know you are not a guide and have short on time, but I thought I would ask anyway. 

Hi Malin! Yes, I live in Clapham and I’m really happy here. Richmond is lovely, so I can see why you don’t want to move. I think a day in Clapham is a great idea and here are my favorite places – 

Best coffee – The Black Lab
For a date night – Go to the movies at Clapham Picturehouse (get a glass of wine and a cheeseboard to bring in with you)
Best for dinner – The Dairy (make sure to book a table in time)
Best place for lunch – Minnow
Best pub (hands down) – No32 Old Town
Best breakfast – Brickwood
Best place for a party dinner – Mommi
Best shopping – Northcote Road

There is also a lovely little farmers market on Venn street every Saturday. I would look for places in Clapham Old Town, or basically anywhere around the park (Clapham Common). There are also loads of nice areas down towards Clapham Nort and Clapham South. Another favorite is Northcote road. Have a good walk around and get a feel for the area and you will find somewhere great.

I hope you will love Clapham as much as I do.

You have amazing hair! How did you style it in these photos? When I do my hair (it’s quite curly) I tend to iron it flat and I feel like it loses all the bounce. Maybe I should iron it and then curl it after? I’m not always a big fan of my own curls. /Elin

Thank you lovely, that is very kind of you! You always want what you don’t have… I would love to have natural curls in my hair. Before I took this photo I washed my hair, roughdried it and then put in heated rollers. I tend to leave them in for 30-40 minutes whilst I run around faffing in the house. Maybe try it out and see if you like it?

(1/2) How do you get Ace to sleep for longer (naps) He probably wakes up after 30 minutes, but falls asleep again? HOW? / I also want a sleeping baby. 

Hi Hannah! In the beginning, it didn’t work at all, but I just leave him in his bed for as long as I would like the nap to be. Most of the time he spends it chatting to his elephant. But after a few days he realised it was nicer just to sleep that time and started having longer naps.

(2/2) Ah, ok. Is the room bright? What do you do if he cries? So many questions, but I’m glad to hear that it has worked for you!! Hannah

I pull all the curtains and make sure to turn all the lights off in the room. As long as he only makes sounds and doesn’t cry, I leave him to it. But if he cries I go in, pat his belly and softly whisper ssshhhhyysss over and over for about a minute. We also use the music on Ewan the dream sheep as a cue to go to bed and it has worked very well. 

I have never commented before, but I have been checking in here for about 10 years time. But now I thought it was time, so let’s go. 

Both my children’s first word was ”ego”. Loud, clear but with different intonations depending on the situation.

– When an old lady looks into the buggy; A happy ”E go” (I’m nice and cute)
– To the tired Mom in the queue at the shop: An angry ”Ego” directed at me. Of course, there would be a few treats for me in the basket, but that was in the middle of wipes, cream, and diapers.
Keep up the great work! It has been lovely to follow yours and now your whole family’s lives! I’m looking forward to many more years ”together”. Hugs / Karin
 

Hi Karin! First of all, I’m sooo happy to hear you have been reading this blog for such a long time. Thank you! It’s great fun hearing the little ones using their limited vocabulry and as you say, even the same words in different ways. You use what you got right? The actual meaning of the word is less important. (Even though ”ego” is slightly less controversial than ”gay”). I can’t believe both your little ones said the same thing! I love this age, what did I even laugh about before I had him? 

I also hope we will have many more years together <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Jag har en fråga kring din mamma… Vad har varit din bästa teknik? Vilken relation har ni idag? Har du funderat på att skapa ”grupper”? Hur gick du vidare, läkte förhållanden osv?

    PUSS

  2. Åh vad glad jag blev att du svarade! Jag har nog aldrig kommenterat förut trots att jag har läst din blogg läääänge, typ sen när jag själv flyttade till London 2009. Ser fram emot en dag i Clapham, tack för alla tips!