Ace 6 Månader // Ace 6 Months

For the English version, please go to the bottom of the post.

Helt galet, i dag fyller den här lilla killen hela 6 månader! 

Det känns så himla konstigt att han inte har funnits längre än så och tiden har gått både otroligt fort samt vääääldigt långsamt. Första 3 månaderna kände som en evighet och de 3 senaste har gått på en minut.

Jag hade ingen bebisbubbla i början, men nu är jag absolut mitt i den. Jag har så himla kul med Ace, han är en riktigt rolig och finurlig liten busunge som förvånar mig och får mig att skratta varje dag.

I dag firade vi med att gå på vår baby sensory klass med Candace och Summer och så lunchade vi efter. Som tur är skrutten feber fri nu och det var otroligt skönt att komma ur huset. Han älskar sin klass, vi sjunger och tecknar till alla låtarna, det finns ballonger, såpbubblor, musikinstrument att spela på, kryddor att lukta på, bollhav, kuddpöl, ljusshow, fjädrar, ljusstavar, pompom bollar…you name it. Alla barnen är helt slut efter och somnar sött i sina vagnar på vägen hem.

Ace just nu:

Han är en lång och smal kille som inte är så himla förtjust i mat. Han vill inte amma alls, utan föredrar flaskan, så jag pumpar och pumpar… herregud vad jag har använt den här jäkla pumpen. Vi kämpar för att få vikten att hänga med på längden, men det går sådär. Han tuggar dock gärna på blåbär, banan, klementin, morot och gurka med sina två små tänder och äter en liten lunch av grönsakspuré varje dag. På kvällen får han en matsked gröt med mosad mango eller persika i.

Både jag och Garth var smala bebisar, så det är säkert genetiskt. Han har även helt otippat fått min Mammas ögonfärg, jag har brungröna, Garth har gröna och Aces ögon är klarblå. I övrigt ser han precis ut som Garth, han har till och med hans stora händer och fötter.

Han sitter upp ganska så stadigt, men då och då ser han nåt kul och kastar sig efter, oftast är det Olive. Så det gäller att hålla båda ögonen på honom hela tiden så att han inte faceplantar. Han kan inte krypa än, men när jag lägger ner honom så rullar han iväg direkt. Så även om han inte kommer framåt, så hittar jag honom på nya ställen hela tiden.

Ace kan vara ganska hårdhänt och dra både i hår, läppar, näsor och öron på den som håller i honom. Men i nästa sekund blir han supergosig och nussar in hela ansiktet i halsen och då är allt det andra förlåtet. Jag tror att han kommer att bli en robust liten krabat. Han är nästan alltid glad, så länge han får gå och lägga sig 19.30… blir det senare så blir han riktigt riktigt ledsen. Lillkillen är en riktig tröttmössa, precis som sin mor.

Han är en väldigt självständig liten grabb som sover bäst i sitt eget rum. Han har inga problem att sitta hos andra än mig eller Garth och han ler väldigt gärna åt främlingar, speciellt gamla tanter och de blir så glada att de får en liten tår i ögat. Då blir jag så stolt och övertygar mig själv ännu mer om att han måste vara den bästa, snällaste och sötaste lilla bebisen i världen.

Om den här tiden har gått fort så kan jag tänka mig att nästa 6 månader kommer att gå ännu fortare. Det är så himla kul och spännande att få följa hans utveckling på så nära håll. Jag älskar honom så mycket så att mitt hjärta gör ont, det är helt galet hur mina prioriteringar i livet har ändrats sedan jag fick honom.

Grattis Acie på 6 månadersdagen och grattis till mig som har varit Mamma i ett helt halvår!

For the English version, please click below. 

It’s sooo crazy, Ace is 6 months old today!

It’s so strange to think that he has only existed for such a short time. It felt super slow and really quick at the same time. The first 3 months felt like an eternity and the last 3 seemed like a minute!

I never had that ”baby bubble” in the beginning, but I’m definitely in it now. I have so much fun with Ace, he is such a funny and clever little bubba and he surprises me and makes me laugh every day.

We celebrated by going to baby sensory class with Candace and Summer. Luckily he is feeling a lot better and the fever is completely gone. We really needed to get out of the house and Ace loves his sensory class. We sing and sign to all the songs, there are balloons, bubbles, musical instruments, spices to smell, a ball pit, a pillow pit, a light show, feathers, light batons, pompom balls, foil sheets, you name it! The babies love it and they are completely pooped after.

Ace right now:

He is a long and skinny little dude. Food is not really his thing and I have to really struggle with him to make him eat enough. He doesn’t like breastfeeding anymore, so I feed him by the bottle and pump instead. That bloody pump, it’s by far the most used thing in the house… He really likes to chew on blueberries, banana, clementines, carrot and cucumber with his two little teeth and he has a small lunch of puré every day. At night he gets a tablespoon of porridge with mango or peach mixed in.

Both Garth and I were skinny babies, so I guess it’s genetics. He has also randomly got my Mum’s eye colour. I have hazel eyes, Garth’s eyes are green and Ace’s eye colour is bright blue. Other than that he looks just like Garth and even has his big hands and feet.

He is a pretty decent sitter, but now and then he spots something interesting and dives for it. (Most of the time it’s Olive.) So I have to constantly keep both eyes on him, to make sure he doesn’t faceplant. He can’t crawl yet, but when I put him down, he rolls away. He might not be making much progress going forward, but I still find him in new places all the time.

Ace can be quite rough and he likes pulling hair, noses, lips and ears when you hold him. Most of the time he follows up with a big snuggle and then all that other stuff is forgiven. I think he is going to be a little bruiser when he grows up. He is also almost always happy, as long as he gets to go to bed at 7.30, any later than that and he won’t stop crying. He is just as much of a sleepy head as his mom.

He is a really independent little man who prefers to sleep in his own room. He has no problems sitting in the lap of other people than mom and Dad and he loves to smile at strangers. Actually, he prefers to smile at old ladies and it most often brings a tear to their eyes. Those time I’m extra proud of him and of course even more convinced he must be the kindest and sweetest little baby in the whole world.

If this last half a year has passed quickly, I can only imagine how fast the next will go. I can’t imagine anything better than getting to follow his development and growth. I love him so much that my heart could burst, it’s crazy how your life and priorities change when you have a child.

Happy 6-month birthday Acie, and happy half a year as a Mom to me!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Bebisar föds väl i princip alltid med blå ögon? Ögonfärgen kan iallafall ändras upp till 4-års ålder, så det är ju möjligt att han får din eller Garths färg ändå 🙂

  1. 12.5% chans att han får behålla blå ögon men det finns som du säger fortfarande chans att de ändrar färg inom de första åren. Det är spännande med ögonfärg och gener, själv har jag heterochromia (olika färger på ögonen). 🙂

 2. Catharina

  Skulle du inte kunna skriva om hur ni valde hans namn? Tror inte jag sett något om det och tycker alltid det är intressant:)

 3. Tiden går så fort!
  Du har säkert berättat det, men vilken pump använder du? Satt och googlade igår kväll för vår kommande bebbe, men det är så svårt! Använde ej en elektrisk med min första, men vill ha en sån nu. Blev ju så trött i handen haha.

 4. Tror alla barn föds med blåa ögon. Har för mig att runt ett år kan man ana vilken färgen blir. Men kan ha fel 🙈

 5. Åh himmel! Har det redan gått 6 månader?? Galet! 🙂 Hur går det med renoveringen av lägenheten ovanför 🙂 Kram

 6. Grattis!!! <3