5 Frågor & Svar // 5 Questions & Answers

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej Tess
Först och främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg. Har följt dig sedan 2009, och det här är faktiskt den enda bloggen som jag följt så länge.
De andra har bytts ut vartefter som livet har sin gång, och intresse förändras.
Du är fenomenal på att hålla ett nyanserat flöde i bloggen, med viktiga ämnen varvat med mode, livstil, inredning, resor, och massa smarta tips.
Hoppas att du aldrig slutar blogga.

Men nu till frågan. Använder Ace napp? eller har ni försökt få honom att använda napp?
Eller föredrar han kanske sina händer framför napp, viss gör ju det 

Hälsningar Malin

Hej Malin! Tack vad gullig du är, vad glad jag blir att du tycker om bloggen och har kikat in här så länge! Det känns så värt att blogga när ni tycker att det är roligt att läsa. Jag försöker alltid hålla bloggen så varierad som möjligt, men nu de senaste månaderna har det varit lite svårare, jag gör inte mycket annat än att ta hand om min skrutt. Men Ace blir äldre varje dag och jag jobbar på att det ska bli som vanligt här på bloggen igen till sommaren.

Jag tycker väldigt mycket om att blogga, trots att det oftast blir sista timman innan jag går och lägger mig på kvällen. Och även om det är tufft att få ihop tiden vissa dagar, så vet jag att jag skulle ånga mig som tusan om jag slutade.

Till nappfrågan – Ace har napp när han sitter i vagnen, somnar på dagen och precis när han somnar på kvällen. Han har ergonomiska nappar från NUK som är lite smalare, så de glider ur munnen så fort han somnar och så sover han bra sen utan napp.

Vad heter er barnvagn? Vi har en mops som hatar att gå ut som skulle uppskatta att lägga sig där nere 

Vår barnvagn är en Egg i färgen prosecco. Vi har precis bytt från liggdelen till sittdelen och jag gillar den ännu mer nu. Den är otroligt lättknuffas, svänger snabbt, är bra storlek, har en stor (hundvänlig) korg och så är den snygg tycker jag med. Det enda minus den har är att sufletten skulle ha kunnat vara längre (jag använder ofta regnskyddet om det blåser) och att skötväskan lätt hoppar ur från sina fästen när man går ner för trappor med vagnen. Annars är jag hur nöjd som helst!

Nu måste du nästan dela en bild på mopsen i vagnen om du väljer att köpa en <3

Gillar vloggen!
Vet du var jag kan hitta Makeup store i London ? Har för mig att det finns/fanns en i centrala London men min sökning hittar inga!!
Tack!

Vad kul att du tycker om vloggen, jag tycker att det är riktigt roligt att vlogga och planerar att fortsätta med två vloggar i månaden. Vet du vad, de har stängt här i London tyvärr. Så nu köper jag min MUS produkter i Sverige eller på Arlanda när jag flyger hem. Himla typiskt! (Men man kanske kan beställa från deras hesida? Det har jag inte testat än.)

Såg dig och Ace på Kings Road här om dagen, vilken fin familj ni är! Hade bråttom tillbaka tilll kontoret och ville inte störa men ångrar att jag inte hälsade. Har föjlt din blogg i massa år nu och har varit så kul att följa din resa. Tack för en fantastisk blogg! /Karin

Men hallåå! Klart du ska komma och säga hej!! Det är ju så himla kul att ses. Jag tror att jag var där och plåtade med Ida om det är den dagen jag tror. Var jag vid Gail’s? Snälla lova att heja nästa gång, det skulle vara så kul!

Hur sover Ace på natten? Dvs hur mycket/lite sömn får du per dygn? / Cecilia

Hej Cecilia!

Vi har tur att Ace sover ganska bra på natten. Vanligtvis badar han vid 7, får sin flaska och så sover han vid 7.30 till ungefär 4.00 då han vill ha lite mat innan han somnar om och sover till 6. Så han är i sängen i 10.5 timmar per natt ungefär. Ibland vaknar han och gnyr lite, men han somnar om efter någon minut igen.

Jag går oftast och lägger mig vid 11, så att jag hinner äta middag, umgås med Garth och blogga. Sedan har jag bebispasset fram till 4.30 då Garth tar över. Han brukar gå till jobbet vid 8, så jag sover 9 timmar, men med 1 timma uppe för att mata och pumpa på natten och oftast släpper jag ut Olive vid 6 när Garth vaknar med Ace. Så 7-8 timmar sömn, fast i bitar blir det just nu. Så jag kan absolut inte klaga!

For the English version, please click below. 

The questions in this post are translated from Swedish.

Hi Tess

First of all, I love your blog. I have been reading it since 2009, and it’s actually the only blog I have followed for this long. All the other blogs I read I stopped when life moves on and interests change. 
You are really great at keeping a nuanced flow with important subject mixed with fashion, lifestyle, interiors, trips and lots of good advice. I hope you will never stop blogging. 

Now to my question. Does Ace use a dummy? Or have you tried giving him one? Or maybe he prefers his hands? Some babies do. / Malin

Hi Malin! First of all, thank you, It makes me really happy to hear you like the blog and that you have been reading for so long! I’m so glad you like what I write about and I always try to keep the blog as varied as possible. Of course, lately, it has been a bit harder, since I don’t do much more than taking care of my bubba. But he is growing every day and I’m aiming to be back to a normal blog flow by summer.

I really enjoy blogging even though I tend to do it late at night these days. Even when its hard to find the time, I know I would really miss it if I stopped.

To your question – Yes, Ace has a dummy, he uses it mainly when he sleeps in the buggy, naps in his bed and at night. His dummies are from NUK and are orthodontic, so they are a bit slimmer than normal ones. This makes them fall out when he falls asleep, so he never uses it for very long.

What buggy do you have? I have a pug that hates going outside and would love to sleep in the basket. 

Our buggy is an Egg in the colour ”Prosecco”. We have just changed the carrycot for the seated version and I love it even more now. It’s such a great buggy! Easy to push, turns quick, comfy for Ace, great size, good (dog-friendly) basket and I think it looks nice too. The only negatives are that the hood is quite short, so I end up using the rain cover when it’s windy outside. Also, the diaper bag easily un-hooks when I walk downstairs with the buggy. Apart from this, I love it! Please feel free to share a photo of your doggie in the buggy <3

I like the vlog!
Do you know where I can find Makeup Store in London? I thought there was one in central London, but I can’t seem to find it. Thank you!

I’m very glad to hear you like the vlog, I really enjoy working with moving media, so I’m planning to release two vlogs a month for now. Regarding Makeup Store, I’m afraid they have closed their shop here in London. So these days I buy mine in Sweden or at Arlanda airport when I leave. I haven’t tried their website though, perhaps they ship here?

I spotted you and Ace on Kings Road the other day, you look like a lovely family! I had to hurry back to the office, and I didn’t want to disturb. But I regret I didn’t say hi. I have been following your blog for a while now and I enjoy following your journey. Thank you for an amazing blog! / Karin

Oh, noo! Next time you HAVE to say hi! I’m always super excited to meet you. I think it was the day I was shooting with Ida, was it close to Gail’s? Please say hi next time, I would love to meet you!

How does Ace sleep at night? Ie how much sleep do you get in 24 h? /Cecilia

Hi Cecilia! We are very lucky with Aces sleep. usually he has his bath at 7, bottle after that and he is fast asleep by 7.30. Usually, he sleeps til 4 when he wants some milk and then goes back to bed until 6. Sometimes he wakes up and whimpers a bit, but he quickly falls asleep again on his own.

I tend to go to bed at 11, after having had dinner, some grown-up conversation with Garth and I also tend to blog at night. I have the baby shift until 4.30 when Garth tags in. Normally he goes to work at 8, so I get to sleep 9 hours, with one hour up to pump and feed at 4. I also get up to let Olive out at 6, so I sleep 7-8 hours, with a few breaks in-between. So I cannot complain!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Härligt att Ace sover så mycket!! Hur kom ni överens om att Garth ska ta honom från 4.30? Tänker mer att Ace ju sover så mycket ändå och Garth ska jobba hela dagarna och måste vara pigg? Eller Garth kanske ändå går upp så tidigt? Absolut ingen kritik, bara en fråga! Alla verkar göra olika där :).

    1. Hej Tina!
      Aa, verkligen. Nu när han är sjuk och när han får tänder vaknar han lite mer, men han äter bara en gång per natt oavsett. Oftast handlar det bara om att klappa honom lite på huvudet och ge honom nappen igen. Garth är mer av en morgonmänniska än vad jag är och går ofta upp vid 05.30 för att gå på gymmet. Nu tränar han på lunchen istället och tar den tiden till att umgås med Ace. Annars får han bara se honom i en haltimma när han kommer hem vid 19.00. Nuförtiden så får Garth sova iaf till 05.45, så det är hans vanliga morgontid och det har funkat toppen för oss. Garth får mer sammanhållen sömn, men jag spenderar mer tid i sängen (jag går ofta och lägger mig tidigare och Garth vill titta lite mer på tv). Jag tror att man hittar en rytm som funkar efter ett tag.

  2. Angelica

    Ni verkar vara så fina föräldrar och gillar verkligen att ni hjälps åt 🙂 har många kompisar som har barn där det ofta är mammorna som ’behöver’ ta alla uppvak och blir helt slut så tycker att nu verkar ha ett jätte bra upplägg där G får sova sammanhängande för att orka jobbet men tar morgonen så att du får dova ostört någon timme. Kul att ni hittat ett sätt som fungerar för er 🙂