Resan Ner Till Kapstaden // Our Trip Down To Capetown

For the English version, please go to the bottom of the post.

Resan ner till Kapstaden är lång, speciellt eftersom att vi var tvugna att mellanlanda i Johannesburg, hämta upp vårt baggage, byta terminal och sedan checka in allt igen.

Det är jobbigt nog att resa långt när man är själv, men det blir en extra dimension när man har en 13 veckors bebis med sig. Nu gick det faktiskt väldigt bra trots allt. Ace fick dock ett totalt samanbrott när vi gick på första flighten i London, han var trött, hungrig och så blev det varmt och jobbigt innan vi fick börja åka. Så det blev ett illröd litet argt bi som jag fick ta med mig in på toan för att lugna ner och komma undan arga blickar från de andra passagerarna.

Men så fort han fick lite mat och planet lyfte så somnade han som en stock och sov 8 av de 10 timmarna som den första resan tog i sin lilla flygplanssäng. Själv nojade jag över alla människor som gick förbi hela tiden och fick nog kanske 2 timmar sömn. Vissa fattar tyvärr inte att det inte är ok att pilla på främmande bebisar och framförallt inte när de sover.

Dessutom hade vi missat att packa en pytteliten, men viktig del till min bröstpump, så mitt uppe i luften inser vi att jag inte kan pumpa alls. Jag har ju en bröstböld och måste pumpa det bröstet titt som tätt, sedan är Ace även van vid att få 50/50 flaska, så han vill inte amma varannan gång längre. Så för att han skulle ha nog med mat och mina bröst inte skulle sprängas så fick jag sitta och mjölka ut för hand, ajaj mina stackars bröst! Jag fick så mycket kramp i handen vid ett tillfälle att jag seriöst funderade på att låta Garth hjälpa till haha. Det tog en timma åt gången, men jag fick ut 150 ml per omgång, så det var värt det. Dock kommer jag aldrig att glömma att kolla pumpen igen… Nu har vi köpt en handpump som jag kommer att använda här nere, inte perfekt, men tyst är den i alla fall.

Mitt i det här glömde vi inte en utan två småväskor på planet, min handbaggageväska med dator, kamera, mitt smink och alla annan elektronik och även Aces lilla skötväska. Som tur var kom en flygvärdinna springande med dem i sista sekunden i Johannesberg. Mellan barnvagn och annat handbaggage hade vi inte ens märkt att något saknades. Det hade kunnat gå illa… Tur att flygvärdinnorna på Virgin har sån koll!

Nästa grej som gick fel var när vi kom till biluthyrningen på flygplatsen här i Kapstaden. Vi hade hyrt en bil med en bilbarnstol för ett spädbarn. 7 gånger emailade Garth för att försäkra att det var just en 3 månaders bebis som vi behövde stolen till och inte ett äldre barn. Gissa vad de gav oss när vi kom fram? En bilbarnstol för 1 år och upp! Sedan stod de helt oförstående över varför vi inte kunde använda den… Efter många om och men lyckades Garth tillslut få managern att gå till en annan uthyrare och låna rätt bilstol till oss. Vid det här laget var vi redo att komma fram till vårt hotell och ramla i säng.

Man skulle kunna tro att vår otur tog slut där. Men nej, när vi kom fram till vårt mysiga hotell så har det blivit ett missförstånd i bokningen och det visar sig att de enbart tar emot familjer med barn över 9 års ålder. Som tur är går de med på att göra ett undantag, så länge alla andra gästerna inte blir störda av oss och Ace. Sån himla tur det, annars hade vi stått på gatan! Men det betyder också att vi har en väldig press på oss att hålla Ace glad och lugn, så vi kommer att slappna av lite mer när vi flyttar vidare till vårt nästa hotell efter nyår.

Nu hoppas vi att vi har haft nog med otur för den här resan. I dag har varit super mysigt, vi tog det lugnt vid hotellets pool och vandrade runt lite nere i ”The Waterfront” innan vi åt middag. Det är såå härligt att få lite sol i ansiktet igen!

For the Englis version, please click below. 

The trip down to Cape town was really long, especially since we had a stopover in Johannesburg where we had to collect our luggage, change terminal and then check it all back in again.

It’s tiring enough to travel on your own, but when you have a 13-week old baby to care for, it just adds a different dimension. Considering everything it actually went pretty well. He had a massive breakdown when we boarded the first flight. He was tired, hungry and it got a bit hot before they closed the doors and took off. So I had a tiny blood red little angry bee to try to calm down. I took refuge in a bathroom to get away from dirty looks from the other passengers. Luckily he calmed down after some food and then he slept 8 out of the 10-hour flight in his little travel cot. I, however, only got 2 hours since he was very exposed when people walked past. Sometimes people don’t understand to not touch babies… so I kept an eye open to make sure he was ok.

On top of this, we had forgotten to pack a tiny but very much essential part of my breast pump. So mid-air we realised I couldn’t pump at all. Since I have a breast abscess, this was quite the disaster and Ace is now used to getting every other feed from a bottle and refuses to feed on the bad boob. I ended up having to express milk with my hand, it took me about an hour at a time, my poor boobs hurt like crazy and I had such a cramp in my hand that I almost considered letting Garth help me out. Romantic… We went straight and bought a hand pump when we got here. It’s not ideal, but at least it’s quiet.

In all of this chaos we left not one but two of our small handluggage bags on the plane in Johannesburg. My bag with laptops, camera, my makeup and all other electronics and Ace’s diaper bag. With a buggy and lots of other bits and bobs, we didn’t even notice they were missing until a lovley stewardess from Virgin came running after us. It could have been quite the disaster, thank god for nice Virgin staff!

The next problem was at the car rental place here in Cape Town. We rented a large car with an infant car seat and Garth had sent 7 (!) emails to make sure they knew it was an infant seat for a 3 month old that was needed and nothing else. And of course when we got there they gave us a seat for 1 year an up… completely wrong and not only dangerous, but impossible for us to use. And the guy who served us couldn’t understand what the problem was. After a lot of discussion Garth finally got the manager to go to another car rental place and borrow the right car seat for us. At this point, we were crosseyed from tiredness…very much ready to get to our hotel and fall into bed.

You would hope that our bad luck ended there, but no. When we got to our lovely hotel there had been a misunderstanding with the booking. It turns out the hotel only allows children over 9 years of age to stay. Luckily they decided to make an exception, but only as long as the other guests are ok with us staying. This is so lucky since we would have been on the street with nowhere to stay otherwise It does, however, put pressure on us to make sure Ace stays happy and calm though, so we will be able to relax more when we move to our second hotel after New Years.

Let’s hope we had enough bad luck this trip. Today was lovely we took it easy by the hotel pool and in the evening we went for dinner and a wander at ”The Waterfront”. It’s amazing to have the sun on our faces again!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Är Kapstaden ett tryggt resmål? Har ni några safety concearns? Trevlig resa!

 2. Skönt att allt ändå gick så pass bra!

 3. Angelica

  Oj vilken resa men skönt att ni är på plats nu 🙂 en fråga, är det ”vanligare” att msn får bröstböld om man gör snitt? Eller är det lika vanligt/ovanligt oavsett? Hur lång tid tar det innan den försvinner? 🙂
  Ha ett jätte bra nyår och en fin bröllopsdag 🙂

 4. Elisabeth

  Gud, jag vet inte om jag tycker ni är modiga eller helt vansinniga som åker med så liten bebis så långt bort 😂 Är det sant att folk inte låter bebisar sova ifred på flygplan, det låter helt hemskt! Hoppas ni har det riktigt härligt i solen iallafall 😁

 5. Miriam Lindholm

  Sjukt bra jobbat! Jag är också i Kapstaden med min man och 4 månaders. Kan varmt tipsa om vingården Longridge som ligger tidigt på R44 bakom Eikendal. Ett guldkorn med fantastisk mat och utsikt! Ring och boka innan.