Highlights to Ombre – Before & After

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag har jag haft min allra första barnfria dag och även om jag saknade Ace med hela mitt hjärta så var det underbart skönt att få bara vara ”Tess” ett tag.

Jag passade på att ge mitt stackars hår en välbehövlig makeover.

Jag har inte varit hos frisören sedan jag var i vecka 38, så 13 veckor sedan. Vanligtvis går det ungefär 8 veckor mellan mina frisörbesök, så ni kan tänka er hur risigt håret faktiskt var. För att göra frisörbesöken lite kortare och enklare så bestämde jag och min duktiga frisör Jenny på FOUR London oss för att göra en ombre istället för mina vanliga blonda slingor.

Jag som inte har ändrat mitt hår på 13 år var lite smånervös, men hellre en förändring än att gå runt med massor med utväxt och tråk för att jag inte har tid att gå till frisören, så jag körde på ändå.

….Och jag måste säga att jag verkligen är supernöjd! Det blev så himla mycket finare än vad jag trodde att det skulle bli.

Vi använde min hårfärg som bas och sedan färgade Jenny ner ”rötterna” i längderna innan hon la lite blonda slingor runt ansiktet och ett par på toppen för att blanda in färgen. Så nu ser det mer ut som att mitt hår är solblekt än slingat. Med en ordentlig klippning och fön så blev det verkligen riktigt glammigt och fint. Jag kan alltid slänga in mer slingor senare till sommaren, men nu är jag verkligen super nöjd med min nya hårfärg. 

Jag passade även på att få mina naglar fixade när jag satt i stolen och efter sprang jag tvärsöver gatan till Goodley Bullen PR och tittade på lite nyheter innan jag skuttade in på Karen Millen och köpte en klänning till på fredag. Jag ska på agenturens julfest och har ingenting som passar mig ännu. Jag har fortfarande lite mage kvar, så det blev till att gå upp en storlek.

Jag tänkte köra en liten kropps-update nu i helgen och visa hur det går med återhämtningen från födseln.

Under hela dagen var Ace med Garth, åt pumpad mjölk från frysen och hade det hur bra som helst. Garth är ledig på onsdagar så då har jag chansen att få lite egentid och komma iväg så här. Så får killarna hänga med varandra en stund. Nyttigt för oss alla 3.

Det lustigaste under dagen var att sitta och pumpa mjölk på salongen (under skynket), få håret fixat och samtidigt prata med min syrra på telefon. Snacka om multitasking. Jag pumpade även på toaletten på PR kontoret, men glömde helt att förvarna om det lustiga ljudet pumpen gör, så jag fick förklara mig när jag kom ut efter 20 minuter…

Nu känner jag att balansen börjar komma. Jag kan ha fler hattar än bara mamma, även om det är min favoritroll att ha. Det var så mysigt att komma hem till en liten leende Ace som glatt boxade mig i ansiktet (han kan inte greppa ännu).

Så vad tycker ni om min nya frilla? Ni kan se mer på min instastory @TessMontgomery. 

For the English version, please click below. 

Today I had my first baby-free day. Whoop whoop! I missed Ace terribly, but it was also wonderful just to get to be ”Tess” for a while.

I spent it in a chair giving my hair some love.

I haven’t been to the hairdressers since I was in week 38, so 13 weeks ago. Usually, I go to the salon every 8 weeks, so you can imagine what a terrible state my poor hair was in. To make my appointment a bit shorter, my eminent hairdresser Jenny and I decided to do something a bit different and go for an ombre instead of my usual highlights.

I haven’t changed my hair in 13 years, so to say that I was nervous is an understatement, however, I don’t have time to spend in the chair with a little baby at home, so I went for it.

…and I could not be happier. The gamble really paid off and the result was a lot nicer than I ever imagined.

We used my natural hair colour as a base and then Jenny extended my roots down to the lengths of the hair before she added some blonde highlights around the face an at the top to blend it all together. Now my hair looks more sunkissed than highlighted and with a proper cut and blow dry it looked terribly glam and lovely. I can always add a few more highlights for the summer, but for now, I’m very happy with my new do.

I also managed to get my nails done at the same time and after the appointment, I ran across the road to Goodley Bullen PR to have a look at the new collections. Before I headed home again I made a quick stop at Karen Millen to pick up a dress to wear to the agency’s Christmas party on Friday. I still have a bit of a belly, so none of my party dresses fits me yet and I needed a bigger size than usual.

I’m going to do a body update this weekend so you can get an idea of how my body is recovering so far.

During all of this Ace had a boys day with Garth. He ate pumped milk from the freezer and was a happy chappy with his dad. Garth is off on Wednesdays so it gives me the chance of having some baby-free time and for them to bond and hang out. A win-win-win situation.

The weird moments of the day was pumping milk in the salon (under the gown) wilst having my hair done and talking to my sister on the phone. Talk about multitasking. I also had to pump in the loo of the PR office and I completley forgot to warn the girls about the weird noise. I got a few funny looks walking out 15 minutes later…

Now I finally feel like I’m starting to get some kind of balance in my new life. I can wear more hats than the one of the mother, even though that’s by far my favourite one. It was soo lovely to come back to a smiley Ace who lovingly punched me in the face with his tiny fists (he doesn’t know how to grab yet).

So what do you think of my new do?You can find more piccies and videos on my Instastory @TessMontgomery. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer

 1. Jätte fint!
  Vad har du för bröstpump? Är du nöjd?

  /Sabina

 2. Jade Ashleigh

  Aww I love it!!! Can’t wait to see more pics 👍😊will you be gradually going darker for the positive of less maintenance or as Ace grows older go back to highlights? Xx

 3. Superfint!!

 4. Snyggt!! Och smart drag 😉

  Jag undrar vart ace sover på dagen och om du har någon rutin kring naps?

  1. Tack! Det är inte riktigt läge att springa till frissan stup i kvarten, så det här blev en bra lösning.
   Ace sover oftast i vagnen på dagen, både inomhus och på promenad. Hans sista tupplur tar han dock i sin sleepyhead på soffan och det är även där han somnar för kvällen innan vi bär in honom i sleepyheaden till sängen när vi går och lägger oss. Han har ganska bra rutiner på sitt dagssovande nu. 10.00 – 45 min, 14.00 – 2 h, 18.00 – 30 min och läggdags vid 21.00. Han brukar somna efter mat och gos och ibland hinner han somna på min axel om jag inte är snabb nog att stoppa ner honom i vagnen på dagen.

   1. Hannah

    Tack för svar! 🙂
    Smidigt att han sover i vagnen! Brukar ni aktivt söva honom dessa tider eller följer ni honom?

   2. Hannah

    Insåg precis att jag ställde i princip samma fråga igen haha det jag menade var att om han inte skulle somna försöker ni aktivt söva honom då eller skjuter ni upp napen?
    Vaknar han alltid samma tid på morgonen?

   3. Han somnar oftast av sig själv, men om jag ser att han kämpar för att hålla sig vaken så lägger jag honom på axeln och då somnar han direkt. Jag ger hand naps en timmas svängrum ungefär, men oftast skiljer det typ en kvart dag till dag. Skalman!

   4. Hannah

    Haha vilken kille! Så skönt för er!! 🙂 skönt att kunna planera dagen lite grann iaf! Längtar tills dess hos oss med. Just nu är det djungelns lag som gäller och det är ingen tvekan om vem som styr hehe

 5. Superfint!