Ace 2 Months!

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hur sjukt är det inte att den här lilla finurliga killen redan är 2 månader gammal?

Jag har varit Mamma i två månader och kan knappt minnas vad jag gjorde på dagarna innan honom. Vad slösade jag min tid på egentligen? Nu är jag helt galet effektiv så fort jag har en sekund över, resten av dagen är full fokus på min lilla skrutt.

Vi leker, tittar på intressanta saker, sjunger, härmar ljud och ansiktsuttryck, tittar på Olive, ligger i gymmet, går på promenader, möter vänner, babymassage, äter, sover, byter blöja och ja allt som man gör när de är så här små.

I går fick lilla stackarn sin första omgång vacciner.

3 stora nålar i hans små lår, fy vad det värkte i hjärtat. Jag grät mer än vad han gjorde! Ace var en lite superhjälte, han blev helt högröd och skrek i 30 sekunder, till han fick rotavaccinet i munnen och tyckte att det var supergott och log och smaskade istället. Coolaste lilla killen!

Han är i övrigt en glad skit som inte har något mellanläge, han är antingen superglad eller superledsen och det kan svänga på en sekund. Man får inte bära honom i armvecket, då blir han som en stel banan, istället vill han hänga över axeln så att han kan titta på allt spännade bakom. Huvudet är konstant uppe och vrids till höger och vänster i jakt på roliga saker att titta på.

Favoritleken är att härma ljud och ansiktsuttryck, min lilla papegoja! Jag jobbar stenhårt med ”Mamamama…” men det är nog lite väl överkurs. Hittills säger han bomp bomp (ord från en lek) och kan härma när man brummar med läpparna.

I övrigt är han en långskånk som sin far, 63 cm redan. Han ligger i topp 90% i längd, men runt 50% i vikt. Jag jobbar på att tjocka upp honom, men all mjölk verkar gå till att växa sig lång istället för tjock. Jag skulle gärna se ett par hakor till…

Vi har hittat en bra rutin och häromnatten sov han till och med 8 timmar i sträck. Vi har väldigt tur att han gillar att sova på natten och somnar automatiskt runt klockan 9 varje kväll. Dagarna är desto klurigare, men om jag går ut med honom i selen eller vagnen så sover han 2 timmar utan problem.

Det är så himla häftigt hur fort små bebisar utvecklas.

Hans lilla kropp bemästrar nya färdigheter varje vecka och det är fantastiskt spännande att se mognadsprocessen på så nära håll. …och sen blir han trött och gosar in sitt ansikte i min nacke och slocknar. Då är det extra underbart att hans lilla själ valde att komma just till oss <3

For the English version, please click below.

I can’t believe this little happy dude is already 2 months old!

I have been a Mom now for two months and I can barely remember what I did during the days before he arrived. What did I waste my precious time on? these days I’m super efficient when I have a spare minute and the rest of the day I focus 100% on my favourite boy.

We play, look at interesting things in the house, copy sounds and facial expressions, watch Olive, sing, play in the baby gym, go for walks, meet friends, baby massage, eat, sleep, change.. yeah all the stuff these little ones enjoy doing.

Yesterday my poor little guy had his first vaccinations.

3 big needles in his little tighs. It hurt my mom-heart and I cried more than he did. Ace was actually a proper little hero, he went blood red and cried for half a minute, until he got the oral rota virus vaccine and decided it was super yum. He is such a cool little dude!

Mostly he is a happy little chappy but he doesn’t seem to have an in-between state. It’s either sunny and bright skies or thunderstorm and it can switch in a second. I’m also not allowed to carry him on my arm anymore. He gets stiff like a little banana and much prefers to hang on my shoulder looking out at the world. His head is constantly turning to mae sure he doesn’t miss anything exciting.

His favourite game is to copy sounds and facial expressions. A proper little parrot he is! I’m trying hard to get him to say “mamamamama” but so far I mainly get “bump bump” (from a game we play) and he also copies when I blow raspberries.

He is going to be a tall one, just like his dad. He is already 63cm (10 cm taller than when he was born). So he is in the top procentile in height, but only at 50 % in weight I’m working hard to fatten him up, but all the milk seem to go towards growing taller. I would love an extra chin or two…

We have found a good sleep routine at night. He even slept 8 hours in one go the other night. We are so lucky he like to sleep at night and he falls asleep on his own at 9 pm. Daytime sleeping is a bit harder, but if I take him out in the sling or the buggy, I can get a good 2 hours out of him.

It’s sooo  cool to see how quickly babies develop. His little body masters new abilities every week and it’s incredibly rewarding watching the process this closely. … and when he gets tired of all the growing, he nussels his face into my neck and falls asleep on my shoulder. Then I’m extra grateful his little soul decided to come and join our family here on earth. <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Caroline

  Ah, finaste!!! Grattis till er alla tre 🙂
  Vilken karlek och gladje i din text.

 2. Your little boy is so adorable! 🙂
  Magda

  http://www.gloryofthesnow.com/

 3. Vilken underbar bild! Och fantastiskt fint skrivet <3 Han är superlik dig, tycker jag. Kram

 4. Angelica

  Så fint skrivet och så fin bild 🙂

 5. Cornelia

  Han är så himla söt! Så lik er båda. Väldigt fin och gullig text ❤️

 6. Tess, ingen kritik – 8 h är lång tid utan mat. Såhär små skall äta regelbundet.Du bör väcka honom. Jag kör 3 h skift på min böna men hon är ju precis nykläckt. Toppar upp vikten med formula milk för att. Hon blir också en Långis – tillhör 97% arna.

  1. Vilket dåligt råd. Om motsvarigheten till BVC tycker att allt är ok så finns det ingen som helst anledning att väcka en bebis som sover. Går en bebis upp i vikt som den ska var vecka så finns det ingen anledning.

 7. Kanske du kan få honom att somna i vagnen i er trädgård? Då kan du ha honom under uppsikt men samtidigt jobba eller chilla? Har du testat?

 8. Så himla fin!! Jag tycker inte alls att du ska väcka honom för att han ska äta. Alla barn är olika och är det nåt jag lärt mig så ska man inte väcka sovande barn. Är det något som stör honom eller att han är hungrig kommer han att vakna tro mig. Barn växer somest när dem sover och vill dem sova ska dem få göra det om dem är friska i övrigt givetvis. Kram

 9. Vilken mysig kille! Han ser glad och välmående ut! Jag skulle inte heller väcka honom utan tror oxå att barn i princip reglerar mat och sömn själva.

 10. Nej, väck honom inte! Så bra att få rutin på nattsömnen tidigt!
  Dock håller jag med om en toppup med ersättning till natten iaf, då håller de sig mätta länge och det brukar snabbt ge resultat på
  vågen, mitt tips om du vill ge det är att blanda med utpumpad mjölk så blir inte smaken så annorlunda för dem och magen tar det bättre.
  (Ps. Förstår om alla tips gör dig tokig.. 🙈)
  Kram

 11. Så fin han är!! Vad kul att allt går bra 🥂🌟 Jag har också en långskånk, han var 65 cm vid 6 veckor 😁

 12. Men åh vad fint, hans lilla själ <3