Olive 3 Years Old

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag är ingen vanlig dag, för i dag är det Olives födelsedag, hurra hurra hurra!

Vi firade denna lilla tassfian med extra mumsiga mål mat, nya hundleksaker och en lååång promenad i Wimbledon Common. En ny liten jacka fick hon med lilla prinsessan.

Tänk att hon är 3 år redan, vad blir det i hundår? 21?

Vi har hunnit med en hel del nu i helgen. I går var vi på TKMaxx (yay, shopping!). Vi hittade saker till Ace och Olive och ett par julgrejer. Jag försökte hitta jeans, men min kroppsform är så konstig just nu att ingenting passade. Jag får helt enkelt köra på gravidjeans ett litet tag till. Irriterande, men jag försöker tänka att det bara är en fas.

Efter åt vi lunch på Valentina och avslutade med alkoholfria gin & tonics hemma hos Olly och Niamh. De väntar en liten kille till jul och Ace fick testa deras Mamaroo… han var sååå nöjd. Det kanske måste bli en julklapp till honom?

I dag var vi först i park/skogen och efter det hemma hos Andy och Meg. De har precis förlovat sig och Garth ska vara groomsman, så massor med härligt bröllopssnack och en hel del Ace och Olive gos. Middag blev det på The Stonhouse, ganska modigt med både hund och bebis, men det gick bra! Jag drack till och med ett halvt glas vin och hann äta både varm mat och dessert. Halleluja!

Ace sov 8 timmar på raken natten till Fredag och 6.5 timmar per natt sedan dess. Det är helt underbart att få så många timmar sömn på en gång. Det märks att han börjar bli lite äldre nu, 2 månader nu i veckan.

Den här helgen var ett stort steg framåt för oss, vi har faktiskt gjort saker! Trots att vi har en liten bebis! Det kändes toppen att få ha lite mer frihet.

Har ni haft en trevlig helg?

For the English version, please click below.

Today is no ordinary day, no, it’s actually Olive’s birthday! Hooray!

She got extra yummy meals, new dog toys and a lovely long walk on Wimbledon Common. She even got a new little coat to wear, our little doggie princess.

I can’t believe she is already 3 years old. It felt like we picked her up only yesterday. What are 3 years in dog years? 21?

We have had quite the busy weekend. Yesterday we went to TKMaxx (yay, shopping!). I found some stuff for Olive and Ace and I tried on loads of jeans. But my body shape is still really weird and nothing fit. So I guess I’m staying in maternity jeans for a little while longer. It’s really annoying, but I’m trying to think that it’s just a phase.

After our little shopping spree we had lunch at Valentina before we headed to Olly and Niamhs place for some non-alcoholic G&Ts. They are expecting a little baby at Christmas and Ace got to try their Mamaroo…and loved it! He was sooo content! We might just have to get him one for Christmas.

Then today we went for a walk in the woods before we headed to Any and Megs place. They have just got engaged and Garth will be a groomsman, so we had lots of lovely wedding chat mixed with some Ace and Olive snuggles. We finished the weekend off with a dinner at The Stonhouse. Pretty brave with both a dog and an 8-week old baby if I may say so myself, but it went really well. I got to eat warm food, dessert and I even had half a glass of red wine. Winning!

Ace actually slept 8 hours in one go the other day and it was amazing to get that many hours without waking up. Usually, he does 5-6.5 hours and that’s not bad either. It’s really noticeable that he is getting older now, already 2 months on Wednesday.

This weekend was a big step forward for us, we actually got to do stuff even though we have a small baby.

How was your weekend?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Hur ör det till wimbledon common från där du bor? Jag har bott i wimbledon village och blev lite nyfiken på avståndet 😊

 2. Tycker er lilla son ser så ledsen ut på varje bild.

  1. Oj vilken oskön kommentar. Verkligen inte ok att säga sånt!

  2. Lol, då skulle du se mitt yngsta barn – som ser både ful och ledsen och konstig ut på massa bilder! Trots att hon är fin och glad nästa hela tiden! Bebisar är ofta inte fotogeniska, haha. Vissa ser också ledsna ut. Och de flesta reagerar mig veterligen heller inte med glädje på en mobilkamera. Den glädjen speglar de istället i föräldrarnas leende ansikten – svårt att fånga på bild, let me tell you. Tycker Ace ser ut som en väldigt efterlängtad bebis på alla bilder jag ser.

  3. Caroline

   Hahaha men jesus vilken kommentar alltså!

   Så otroligt oskönt med alla troll som kommer ut för att trycka ner kvinnor så fort de väljer att skaffa barn. Haha, vem har inte bättre saker för sig än att posta såna här kommentarer liksom? Stackare.

   Men å andra sidan, Ace kan säkert känna sig lite trött på den här skitvärlden med Trump och Brexit och kvinnor som sextrakasseras och utsätts för sexuellt våld överallt hela tiden och djur som lider i slakttransporter och människor som svälter ihjäl. Och så dessutom ojämlika villkor för föräldrar OCH såna här kommentarer.

 3. Gud så skönt att han sovit så många timmar på raken! Är det inte knepigt med amningen? Ibland vaknar jag upp av att brösten är hårda (redan efter kanske 4 h) och känner då att jag måste väcka bebis för att jag är så rädd för mjölkstockning. Men det kanske är onödigt?
  Födelsedagsklapp till Olive!

 4. Oj nu såg jag Marias kommentar. Hjälp! Måste då inflika att jag tycker Ace är en av de gulligaste bebisar jag sett <3