My 5 Favorite Netflix Series

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hur har helgen varit kompisar? Vi har åkt på en förkylning hela familjen, typiskt när man har en 7 veckors bebis hemma som nu har ont i halsen stackarn.

Det betyder mycket mindre sömn för alla, ca 4-5 timmar per natt i snitt… helt sjukt vad man pallar när det väl gäller.

Till och med Olive har haft sömnbrist och vi hittar henne sovande på konstiga ställen. Häromdagen somnade hon inne i Aces rum och sov där hela natten, hon såg jätte förvirrad ut när hon kom in till oss på morgonen. Om Ace skriker så krälar hon in under soffan eller sägen och tar en tupplur där. Oftast ligger hon kvar i vår säng och snusar flera timmar efter att vi har gått upp… voffen behöver sin skönhetssömn med andra ord.

Att vi alla är lite risiga har varit en bra anledning till att kura i soffan i ett par dagar. Vi håller på att plöja typ alla serier på Netflix, det är en av de få sakerna jag kan göra när jag pumpar och ammar. Sedan Ace föddes har jag sett hela Arrested development, The good place, Designated Survivor, Alias Grace, Stanger Things, American Horror story, Gotham och är nu inne på sista avsnittet av Limitless.

Om jag skulle välja mina topp 5 bästa Netflix serier så skulle det bli;

1. House of Cards
2. Stranger things
3. Sons of Anarchy
4. American Horror story
5. Narcos

Vilka är era 5 favoritserier om ni var tvugna att välja? Har ni kanske någon lite ovanlig favorit att tipsa om?

For the English version, please click below.

How was your weekend guys? We have caught a cold, the whole family including Ace have sore throats. It totally sucks for all of us, but most for poor little Ace.

except for a sad baby, it also means only about 4-5h sleep a night… it’s crazy what our bodies can cope with when needed? I can, however, understand exactly how tiredness can be used as a form of torture. It transforms you into a zombie on autopilot.

Even Olive is sleep deprived. She keeps on falling asleep in strange places. The other night she slept the whole night in the nursery. She looked totally confused when she woke up in the morning. And if Ace screams she hides under the sofa or the bed and naps. Most days she stays in our bed for hours after we get up… this little doggle truly needs her beauty sleep.

Since we are all feeling a bit under the weather, it has given us a great reason to hang out on the sofa for a couple of days.

We are going through about every series available on Netflix. Watching tv is one of the few things I can do whilst pumping or breastfeeding.

Since Ace was bornI have seen the full seasons of Arrested development, The Good Place, Designated Survivor, Alias Grace, Stranger Things, American Horror story, Gotham and now we are just finishing off Limitless.

If I had to pick my top 5 favorite Netflix Series I would choose;

1. House of Cards
2. Stranger things
3. Sons of Anarchy
4. American Horror story
5. Narcos

Do you have your own 5 favourites? Maybe a suggestion of a series I have to watch?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. The Fall
  The Killing
  Boren (swedish/dansih)
  Outlander
  Atypical
  Rita
  Sense8
  Broadchurch
  Suits
  Gypsy
  The Bletchley Circle
  Breaking Bad
  Girlboss

 2. Åh vad jag känner igen mig! Härliga tider i soffan (på gott och ont). Jag plöjde Desperate Housewifes och sedan Downton Abbey. Hade sätt vissa avsnitt innan men inte hela säsonger. Downton är ju bara såååå bra och perfekt julmysig med 🙂

 3. Kul med serietips! Mina favoritserier, utan inbördes ordning, är Navy CSI, Midsomer Murders, True Detective (speciellt första säsongen), the big bang theory, Downtown Abbey och faktiskt en något udda som jag började se på när jag var barnvakt för många år sedan – Avatar, den sista luftbändaren (tecknad). Numbers och Heroes som gick för några år sedan gillade jag med, men de är gamla nu.

 4. Hej Tess! Om du inte redan har sett den så skulle jag rekommendera The Crown. Annars är Orphan Black också toppenbra!
  Hoppas ni kryar på er snart! Kram

 5. Usch vad tråkigt för er! Vi hade samma fast när vår dotter var 3v 🙁 men man klarar det som dusäger och bättre att de är förkylda när man ammar så de får antikroppar tänker jag. Sen ska de ju tydligen ha 7-8 infektioner sitt första år, det är helt normalt även om man gärna vill att de slipper!

  Mina favoritserier utöver de du skrivit är
  Mindhunter
  En serie med Naomi Watts minns inte vad den heter nu(amningshjärnan)
  Ett guilty pleasure är riverdale
  Sen finns ju klassikern skins på Netflix!

 6. The Minsd project! Riktig rolig och feelgoodserie!

  1. *Mindy

   1. På samma tråd som Mindy Project – New Girl är ju helt hysterisk (rolig alltså)! Men seriöst, gör dig själv en tjänst och sätt på Power! 🙂

 7. Jericho! Gick för typ åtta år sen, men finns på Netflix och är SÅ bra lite mer spännande serie. Konstigt att den inte blev större än den blev. En av få serier jag sett flera gånger.

  The Crown på Netflix också, FANTASTISKT filmat.

  Och så tipsar jag ju alltid om the West Wing om du inte redan plöjt den, den har ju också några år på nacken.. 🙂

 8. Mina Netflix tips ar Good Wife, Suits, Heartland (for oss som gillar serier dar typ inget daligt hander haha och det ar riktigt feel good), och Gilmore Girls (kan se 100000 ganger om!)

 9. Min favorit just nu är faktiskt en svensk serie, Vår tid är nu. Så välgjord, tycker den är helt i klass med Downton Abbey – om vi nu ska jämföra bara för att det är historiskt kostymdrama. Den går på SVT, men jag vet iofs inte om den går att se i England…

 10. Tess! Du MÅ se Firefly- også på Netflix. Den er så bra!

 11. Kolla på Modern family och Grace & Frankie om du bara vill ha feel-good 🙂

 12. Angelica

  Westworld (du måste se den om du inte sett den)
  The Crown (Netflix)
  Handmades tale (HBO)
  Greys anatomy
  Bron
  Marcella (Netflix)
  GoT

  Och den nya star trek serien på Netflix trots att jag aldrig sett på star trek tidigare haha.

  1. Angelica

   Haha oh och ”gifta vid första ögonkastet” australiensiska säsongerna 1-3. Kollar just nu på trean.

 13. Jade Ashleigh

  Thanks for sharing your favourites 😊 maybe you should do more favourites like songs, films etc … on reflection a lot of our favourite things bring back great memories 👍on Netflix I loved The Crown 😊 cant wait for season two in December! Otherwise when I was younger I really loved gossip girl! I remember binge watching it when I was my getting over a relationship! Recently discovered now tv so looking forward to discovering some good shows on there! Xx

 14. I only watched ”Stranger things” from your list. My top 5 TV series are: Top of the Lake, Big little lies, The OA, The Handmaid’s Tale and Ozark. 🙂
  Magda

  http://www.gloryofthesnow.com/

 15. Annika Slattery

  House of Cards och Peaky Blinders

 16. ”Better Things” (kan vara hbo) är jättebra. Ha tålamod med vissa avsnitt till exempel pilot-avsnittet… Men det blir så värt sedan! Huvudkaraktären är galet rolig. Hennes mamma/mormorn likaså. En mamma i Kaliforninen med sina tre döttrar, alla med mycket karaktär. Komedi/lättsmält 🙂