In Hospital

For the English version, please go to the bottom of the post.

Så typiskt! Min jäkla mjölkstockning har blivit en bröstböld och jag har spenderat de senaste 24 h på olika sjukhus.

Tacka gudarna att vi har pumpad mjölk i kylen så att Garth kan mata Ace hemma.

Det känns hemskt att vara ifrån honom, men hellre det än att utsätta honom för alla bakterier.

Nu ska jag få antibiotika på dropp och sedan ska de gå in med en nål i bröstet… iik!

Uppdatering – Två jättesprutor, ingen bedövning och 30 ml gammal mjölk och var senare så känns det sååå mycket bättre. Läskigt, men utan tvekan värt det!

For the English version, please click below.

Typical, of course my damn mastitis has turned into an abscess, so I have spent the last 24h in different hospitals.

Thank god I have frozen pumped milk at home so Garth can stay with Ace and feed him.

He is too young to be subjected to all the bacteria in the A&E. But it does feel horrible to be away from him. Hopefully it won’t be for many more hours.

Now I’m about to get an iv of antibiotics and then they will drain the breast with a big needle. Iiik!

Update – 2 massive syringes, no anaesthetic and 30 ml of milk and other crap later and I feel sooo much better. A bit scary, but defo worth it for the relief after!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Stackare 🙁 krya på dig!!! Xx

 2. Jade ashleigh

  Aww my lovely so sorry to hear you’re unwell 🤒 😞 hope this mastitis clears up fully soon and that you’re feeling better!! Xxx

 3. Usch vad jobbigt det låter 😫 Glad för att höra att behandlingen hjälpte i alla fall! Krya på dig 💛

 4. Elisabeth

  Alltså varför ska det vara så mycket krångel med att få barn!? Suck, kan det inte bara flyta på liksom, man har ju knappast tid/ork för sådant som nykläckt förälder……stackars dig!

 5. Krya ❤️

 6. Katarina Eriksson

  Hej Tess! Har haft samma problem när jag fick mitt andra barn ( har tre). Feber , mjölkstockning mådde så dåligt. Har provat allt nässpray , pump … en otroligt smärta. Fick en böld och tömma det på sjukhus. Har lovat mig själv att inte utsätta mig för detta mer. När jag fick mitt tredje barn fick jag tabletter för att stoppa mjölkproduktionen . Mina barn har fått ersättning och är friska och glada. Jag vet man vill försöka och amma för att det sägas att vara det bästa… men ibland är det inte det bästa . Ta hand om dig och tänk på dig . En mamma som mår bra är det bästa för sitt barn. Kramar till dig vännen. Katarina

  1. Hej Katarina och Tess!
   Hade en liknade upplevelse som du Katarina, kämpade som attan med amningen men efter (3!!!) bröstbölder lade jag ner amningen (med hjälp av medicin och sport-bh) och gick över till flaska och ersättning. Mycket gladare mor och mycket gladare och nöjdare bebis. En ytterligare bonus var att jag och min man kunde dela på ”amningen” 😜. Ta hand om dig och bebisen! Kram!

 7. 😳 jeezus! Låter skrämmande!

 8. Ånej! KRYA! <3

 9. Uff, stakkars deg! Håper du blir bra igjen fort. Jeg så noen nevne at du kan bruke lecithin mot tette melkeganger i forrige innlegg. Hvis man har lett for å få tette melkeganger kan man bruke det forebyggende, ved å ta en mye høyere dose enn det som står på pakken (så mye som 4800 mg i døgnet). Du kan lese mer på den norske ammehjelpen, hvis du vil: https://ammehjelpen.no/artikkel/103/Tette-melkeganger-forebygging. Stor klem!

 10. Usch, din stackare! Amma…så mycket du kan och Ace vill, det är bästa medicinen även om det inte känns så. Lyssna på Ace, låt han amma när han vill så brukar det gå bra. Lycka till!

 11. Då var inte min känsla fel trots allt Tess och att det var något. Hoppas du blir bättre och eftersom du och jag pratat tidigare trodde jag du visste vad jag kom ifrån istället för att säga trötthet som nedsättande. Krya på och ta hand om dig <3