Ace 1 Month!

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag fyller den här smått skeptiska unga herren hela 1 månad! Grattis Ace!

Vi firade med att äta lunch på Flotsam & Jetsam och ta en promenad i solen. Lillkillen sov igenom det mesta, så vi tittade i  hans favoritböcker (svartvita) och studerade takfönstret noga när vi kom hem. Han älskar det där fönstet, så fort vi är i hans rum så tittar han upp i taket.

Vi har även fått våra första stora ordentliga leenden de senaste dagarna, men hittills har vi inte lyckats fånga dem på bild. Han är lite snål med dem än så länge, men de jag har fått har kommit från munpruttar och stora leenden från min sida. Jag måste helt enkelt lära mig hans humor…

Ace har även blivit en liten flintis så här på gamla dagar, allt håret han föddes med håller på att ramla av och jag tycker att jag anar lite ljusare små hårstrån som börjar gro i dess ställe. Åå vad jag hoppas att han blir blond och lockig som Garth, det vore så himla sött.

Det börjar i övrigt kännas mycket mer greppbart att vara förälder nu.

Vi har lärt känna honom mycket bättre och hittat någon form av rutin. Just nu sover vi faktiskt helt ok på nätterna, häromdagen sov Ace 6 timmar på raken! Annars blir det ett par omgångar av 3-4 timmar med en eller två matpauser mitt i natten.

Det känns helt ok att gå upp när jag vet att om jag pusslar ihop natten rätt så får jag i alla fall 6-7 timmar allt som allt. Då känner jag mig faktiskt helt ok på dagen sen. Men för tillfället går jag och lägger mig 22.00 för att det ska gå ihop och så pumpar jag så att Garth kan ta morgonpasset och jag får 3 timmars sömn helt ostört mellan 06.00 – 09.00 och det är himmelen! Garth älskar att få den ostörda stunden med Ace på morgonen och jag toppar upp på sömnkontot, win-win. För er som undrar så har det inte påverkat amningen alls, så för oss funkar det verkligen toppen.

Jag börjar känna mig redo att sakta men säkert börja ta tag i andra delar av livet nu. Jag har mitt första (telefon)möte med Cecilia ( min creative assistant) på Måndag och så ska jag plåta med fotograf Ida på Onsdag. Jag vill rulla igång bloggen lite mer aktivt nu igen och hitta rutiner som passar för det.

Vi har varit föräldrar i en hel månad nu och vi har lyckats hålla både bebis, hund och oss själva hyfsat nöjda och glada. Heja oss!

Ace fina pyjamas kommer från Polarn & Pyret och var det första plagget vi köpte till honom i vecka 9 när vi var hemma för att berätta för min familj att vi väntade barn. 

For the English version, please click below. 

Today this slightly grumpy looking young man is turning 1 month old! Happy first month-birthday Ace!

We celebrated with breakfast at Flotsam & Jetsam and a walk in the sunshine. In all fairness he slept through most of it, so we spent some time reading his favourite books (black & white shapes) and looking at his favourite window when we got home. He loves that window, it’s the one above his crib in the nursery, he can study it forever and is mesmerised. I cannot get his attention when we are in that room.

We also had a first few big smiles this week, but I cannot seem to be able to catch them on camera. He is not very generous with smiles yet, I tend to get them after some coaxing, mouth farts and smiling at him. But I guess I just have to figure out his sense of humour…

Ace has also become a bit of a baldie in his ripe old age. All the hair he was born with seems to be falling off and if I look really closely I think there might be some slightly blonder strands growing in its place. I would love for him to get Garth’s blonde curls, it would be totally adorable.

As parents, we are beginning to find our feet for real now.

We have got to know our little man a bit better and have found some kind of routine. He is actually a pretty good sleeper ( I know I’m jinxing it now again…). The other day he slept 6 hours in a row! It’s quite unusual, but most nights we get a few stretches of 3-4 h sleep with feeding breaks in-between.

I feel pretty ok to get up since it’s only 1-2 times a night and I know that most of the time I will have 6-7 hours all in all. It’s enough to have me functioning like normal during the day.  But it does mean that I have to go to bed at 10 pm and I also pump a bit so Garth can take the morning feed and I get 3 glorious hours on my own in bed in the morning. It’s heaven!

Garth loves his alone time with Ace and him having a bottle now and then has not affected the breastfeeding at all, it has only resulted in happier parents. So a win-win all the way around.

I’m slowly but surely beginning to feel ready to go pick up some of the other aspects of my life. I have my first (telephone) meeting with my creative assistant Cecilia on Monday and I will be taking some photos with my lovely photographer Ida on Wednesday.

I’m keen to get the blog up and running a bit better now and will try to find routines that make it all fit into my new life.

We have officially been parents for a whole month and have succeeded to keep a baby, dog and ourselves healthy, fed and happy. Go us!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Stort grattis till Ace! Låter så härligt att ni börjar komma in i rutinerna och framför allt får sova mer! Vår kille blir fem veckor i dag och jag måste erkänna att jag fortfarande tycker att det är svårt även om det blir bättre och bättre för varje dag 🙂 vi snittar fortfarande på 4-5 timmars sömn upphackat på två-tre perioder så några timmar till skulle verkligen inte skada, men det kommer förhoppningsvis snart 🙂

  2. Grattis och heja er! <3

  3. Grattis till er och Ace! Tycker han blir mer och mer lik dig! 🙂

  4. Alexandra Eriksson

    Åh han är underbar Tess! Så härligt med bättre sömn – allt annat faller verkligen på plats när det fungerar!

  5. Åhh han är så himla söt!