The Importance Of Me-Time

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag var en riktigt bra dag. Vi börjar verkligen hitta vår nya vardag nu och känna att vi kan styra livet mer än att livet styr oss, det är en jätteskön känsla.

Någon sa i en kommentar att jag såg trött ut, i en annan att Garth såg arg ut och sedan var det någon som hintade om postpartum depression etc.

Att jag och Garth är trötta – No shit! Vi har en 3 veckors bebis hemma, klart vi är trötta! Ge mig en person som inte är trött i det läget… Men för varje natt så passar pusselbitarna lite bättre och vi får några minuter till och så byggs det på. Det tar man som småbarnsförälder, för så är det bara och man får så mycket tillbaka att det inte gör så mycket.

När det kommer till postpartum depression så kan jag först och främst lugna er med att jag inte känner mig nere utan mest är trött. Istället har jag som bloggare ett val – Antingen kör man på hela rosa fluff-grejen och berättar bara om allt det bra. För det är klart att det är enormt mycket bra, det är ju en bebis för tusan. De är ju så galet älskvärda så att man inte vet vart man ska ta vägen ibland. Jag har aldrig varit mer kär i en levande varelse förut.

MEN jag väljer även att dela med mig av det andra och det betyder att prata om dagar som är mindre bra, vad jag personligen tycker är mer eller mindre tufft och allting mittimellan. Det är så lätt att ge en glossig yta och bara glättigt köra på trots att det finna så många andra sidor av att vara nya föräldrar. Jag själv hade verkligen uppskattat att läsa om alla sidor och på så sätt varit lite mer förberedd på den första tiden med bebis.

Inte för att det skulle ha ändrat något i vårt beslut att skaffa barn. Men floskler som att ”det gör inte ont att amma” är verkligen inte hjälpsamma när man sitter med mjölkstockning och blåsor på bröstvårtorna.

I dag jobbade Garth hemifrån och eftersom att Luke gjorde samma sak så bokade killarna in mig och Bex på varsin mani/pedi och tog småkillarna på promenad under tiden. Det var precis vad vi behövde, en liten paus där vi kunde snacka bebis och bebisliv med varandra medan vi drack kaffe och fick naglarna fixade. Deras lilla Milo är född på samma dag, samma sjukhus  och vi låg bredvid varandra dagarna efter. Så vi går igenom precis samma saker just nu och det är otroligt skönt att ha en person att ventilera både det positivia och det negativa med.

Det lustiga är att efter ungefär 20 minuter så whatsappade vi båda killarna och kollade att allting gick ok, det är ungefär så långt tid det tar innan vi saknade våra små skruttar. Nu litar jag på Garth till 100% och vet att han kan ta lika bra hand om Ace som jag kan, men jag saknar hans bebislukt, små händer och gos.

Det var härligt att inse att även om vi älskade att ha egentid och verkligen behövde det, så valde vi ändå att fokusera på att prata om de små och saknade dem nästan direkt. Det hela handlar om balans.

For the English version, please click below.

Today was a great day. We are really beginning to find our new daily routine and feel like we are in charge of our own lives a bit more.

Someone said in a comment that I look tired and someone else that Garth look angry and then someone spoke about postpartum depression etc.

On the subject of Garth and I looking tired – No shit! We have a 3-week old baby at home. Show me someone in the same boat who doesn’t look tired… But for every night the pieces in the puzzle fit a little bit better and we get a few more minutes sleep and it keeps building. To be tired is a part of the experience and you take it because you get soo much more in return.

When it comes to postpartum depression I can assure you I’m not depressed, just tired. As a blogger I have a choice – I either give you the glossy ”everything is amazing” side of things. OR I give you more of a rounded picture and share both the positive and the negative. And of course there are mostly positive, they are so damn lovable. I have never been more in love!

BUT I chose to share all of it and that means that I will tell you about the days that are less glossy, what I find difficult and everything in-between. It’s so easy to just tell you about the positive, but I don’t think it’s fair. There are so many aspects to having a newborn and I know that I would really have appreciated having the full picture before we had a baby.

Not that it would have changed anything, but I would have been a bit more prepared for certain things. Like how they say breastfeeding shouldn’t hurt… Tell that to someone who got blisters on their nipples and mastitis.

Today Garth worked from home and so did our friend Luke. So the boys decided to give us girls a bit of a treat and booked us in for manis and pedis whilst they took the boys for a walk in the park. We got to gossip about baby life, drink (hot) coffee and have our nails done. Their little Milo is born on the same day, same hospital and we even stayed in rooms next to each other.

It’s amazing to have someone who is exactly in the same boat to talk to.

The funny thing was that after about 20 minutes we both whatsapped our hubbies and checked in and realised that we really missed our little ones. Of course, I trust Garth 100% and I know he can take care of Ace just as well as I do, but I missed his lovely baby smell, little hands and just cuddling him.

It was great to get to realise that even though we really needed and loved our me-time, we still chose to focus on talking about our little ones and missed them almost instantly. It really shows that it’s all just about having a good balance. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer

 1. Anna-Maria

  Hej Tess,

  Härligt att se att allt går bra i er nya familj! Det är toppen att du ventilerar upp och nedgångar, det är ju det som är livet 💕

 2. Sorry om jag är hård nu men BLOCKA DEEEEM! Jag är så trött på den typen av helt obefogade påhopp (man kan ju inte gärna kalla det konstruktiv kritik i alla fall). Jag ser mer trött ut än du gör på dina bilder en vanlig dag (och jag har inga barn) såatt såatt.

 3. Men fortsätt bara ventiler både bra och mindre bra stunder för så är det ju! Det går upp och ner och bebisar skrattar och gråter, sover för att sen inte sova alls. Min minsta är nu 1 år och 7 mån och det är just nu jag känner att vi börjar få detta me två små barn under kontroll! Det tar tid att komma in i rutiner och alla bebisar är olika. Jag tror verkligen att du och Garth gör ert bästa och det är det viktigaste. Ta hand om er Kram!

 4. Sjukt att vi är så vana vid att bara läsa ”fluff” i bloggar att folk tror att du är deprimerad när du beskriver att det finns jobbiga saker även i det härliga!? Jag uppskattar verkligen din balans i att berätta som det är, både bra och sämre, utan att på något sätt verka ”gnällig” eller dramatisk. Det känns bara som livet? Heja dig!

 5. Rosa fluff kan man hitta i valfri annan blogg

 6. Bra skrivet om vad som för de flesta är normaltillståndet när man fått en baby (underbart och jobbigt, samtidigt) – UTAN att det betyder att man är deprimerad.

 7. Jag tycker att det ar jattebra att du ger en nyanserad bild – man kan relatera sa mycket battre och fa en bild av hur din vardag verkligen ser ut. En glansig och perfekt yta tror jag inte manga ar intresserad av – real life tack sa mycket! 🙂

 8. Även jag tycker att det är bra att du ger en ärlig bild av dina dagar som nybliven förälder. Rosa fluff är så ointressant. <3

 9. Jag tror välmeningen försvinner i de flesta texter o det är lätt att missförstå för ingen är övertydlig.
  Aj, blåsor låter inget kul får införskaffa lanolin kräm i förebyggande syfte.
  Verkliga livet är mycket intressantare än rosa fluffmoln. Och ta gärna upp tips o erfarenheter.
  Klart det blir bättre med tiden! ❤️

 10. Ja men herregud, vem är inte trött när man har en liten bebis?! Tycker det är helt sjukt att folk kommenterar sånt. Du gör ett superbra jobb på att förmedla både plus och minus med bebislivet tycker jag, självklart överväger kärleken till det lilla livet allt, men att en bebis gör en supertrött är ju ingen hemlighet 😉

 11. Mmmm välkommen till livet som bloggare med barn. Nu dyker de riktiga idiotkommentarerna upp.
  Du låter och ser ut som en helt vanlig nybliven mamma. Trött, lycklig och lite mer trött. Helt normalt!
  Ni landar i allt, allteftersom!

 12. Hej Tess! Blir så trött när jag läser om vilka kommentarer du fått. Jag tycker att ni strålar och ser ut som en väldigt nöjd hälsosam familj ❤️ Kan bara tänka mig omställningen och kärleken att få en helt egen bebis! Wow! Fortsätt som du skriver och stort grattis igen! Massa kramar ❤️

 13. Då kan jag bekänna direkt att jag fällt kommentaren angående Garth, trötthet o.s.v. Det var dock inga nedsättande kommentarer. Mer en omsorgsfråga om att du ser trött ut. Och precis som du skriver VEM skulle inte det med en nyfödd bebis? Svårt via text att uttrycka sig men var menade tvärtemot än nedsättande.

  1. Jag känner att jag måste flika in här när du säger att det är en omsorgsfråga. Att få höra att du, som nybliven mamma, ser trött ut – på vilket sätt gör den kommentaren något gott? Med största sannolikhet ÄR du trött men det är väl ändå ingenting som du önskar att höra och inte heller något som förändrar det det faktum att du säkert är helt slut? Det kan vara knepigt att få till omtanke i textformat men till nästa gång kanske det kan vara en idé att inte kommentera överhuvudtaget.

   1. Babbsan

    Tråkigt kommentar. Vi svenskar är så individualistiska och kan inte tro att någon vill en gott. I andra kulturer är det mestadel en omsorg att ”sover du ordentligt, är allt bra? Ta hand om dig, vill dig väl typ.” Nu visar det sig även att Tess åkt in till sjukhus SÅ min känsla var inte fel.

    Sluta tracka ner någon som vill och visar omsorg. Idiotiska kommentarer när det ska vara positivt! Jag har även skrivit med Tess innan och TRODDE ABSOLUT INTE hon tog det så då vi diskuterat djupare saker och hon vet vart jag kommer ifrån. Istället för att se det som om man vill trycka ner någon så se det som om man bryr sig om personen, vill att personen och bebisen ska må bra. Tryck inte ner andras åsikter som vill väl!

 14. Är just därför jag läser din blogg, tack för att du delar mer än bara fluffet 😊

 15. Så uppfriskande men någon som säger hur det är!

 16. Londons vackraste mamma!!! Så onödigt med massa negativa kommentarer. Hat’s off to you som tar dig tid att skriva alla blogginlägg och fortsätta dela med dig av ditt liv med en nyfödd bebis vid din sida. Snälla ignorera trollen och fortsätt bara skriva som du gör. Din blogg är den mest inspirerande jag följer xx

 17. Tack för att du INTE kör rosa fluff !
  Jag kommer ihåg när jag satt och ammade tre på natten för inte så länge sedan och för str hålla mig vaken läste jag skräp på nätet. Mest av allt läste jag om kändisar som fått barn och hur deras liv var nu ”complete” och att allt var så fantastiskt och bra.
  Jag var så stressad över att jag inte kände likadant – jag kände inte stt mitt liv var komplett, snarare kände jag mig lätt instängd och hade lite panik över den gigantiska förändringen det ändå är att skaffa barn. Jag sörjde mitt gamla liv och kände inte alls den där fantastiska kärleken till mitt barn. Nu har det gått nästan ett år och kärleken till min dotter är obeskrivlig och jag har ”fått tillbaka” lite av mitt gamla liv då hon sover bra och då jag inte ammar längre kan jag vara borta längre stunder. Vet inte om du är med i gruppen Heja Livet på FB men den är riktigt bra. En tjej skrev och exakt min erfarenhet för inte så längesedan.
  Ang amning, jag fick det aldrig riktigt att funka och det känns som att alla har något problem med amning. Jag hade önskat att det funkade bättre för mig men med alldeles för lite mjölk så gav jag upp till slut även om jag gått igenom sönderbitna bröstvårtor och månader av ”cluster feeding” för att få igång mjölken.
  Det enda jag kan säga är att för mig hjälpte det att anv amningsinlägg (rätt ord?) för att hjälpa bröstvårtorna läka och för att det inte skulle göra så förbannat ont. För de som lyckats amma är det jobbigt i början och sen det enklast och snabbaste !
  Jag tycker för övrigt att ni verkar fixa det bra – har läst alla inlägg och förstår inte var kommentarerna kommer ifrån. Skulle gissa att det antingen är från folk som inte har barn själva eller som bara är negativa!
  Hang in there – innan du vet ordet av kryper han omkring och sover hela natten !

 18. Vem kommenterar ens att man ser trött/arg ut? Vad förväntar man sig av två nyblivna föräldrar? Herregud! Jag tycker det är skitbra att du är ärlig och öppen om hur livet är, realistiskt! Go girl! 🙂 Och vad fina naglarna blev! 😀

 19. Fast vilken konstig motreaktion av alla. Nu är folk som frågat hur Tess mår ”idioter” och ”nättroll” och att det ju ”så klart inte behöver betyda att man är deprimerad bara för att man är trött”. NEJ så klart inte det fattar väl vem som helst. De flesta pratade inte ens om en depression utan en kortare baby blues eller dipp som vara kanske bara några veckor. Något de flesta går igenom men som där och då kan kännas tung. Tyckte det kom en massa fina råd som att ta hjälp vid behov och försök att inte vara en perfekt mamma – riktigt bra tips och peppande ord för vilken nybliven mamma som helst tycker jag. Så förstår inte varför alla som frågat hur Tess mår nu får orimligt mycket med hat.