10 Months Later…

For the English version, please go to the bottom of the post.

10 månader utan alkohol, jag trodde att det skulle vara något som jag verkligen saknade. Men för att vara helt ärlig så har det varit helt ok, man tappar helt enkelt suget för det efter ett tag.

Men när Garth har köpt en halvflaska av min favoritchampagne och lagat en lyxig middag för att fira att vi har varit föräldrar i en hel vecka så kändes det som helt rätt tillfälle att unna mig mitt första halva glas champagne.

…och det var fantastiskt gott!

Det är så mycket goda saker som jag kan äta nu som jag inte har kunnat njuta av på så himla lång tid. Jag har redan börjat med salami, ostar, kycklingleverpaté, rökt lax och sushi. Näst på listan är en god köttbit med en skvätt vin. Som jag har längtat!

Jag kommer dock hålla mig till halvglas för bara tanken av att ens vara lullig runt Ace ger mig ångest. Den här lilla flaskan kommer alltså att räcka oss tre middagar.

När vi sitter vid matbordet så får han ligga i sin sleepyhead bredvid och vara med, det känns fel att lämna honom i soffan helt ensam stackarn. Så vår middags set-up är en smula annorlunda nuförtiden, mycket mysigare om du frågar mig.

I dag fyller lilla Ace en hel vecka. Det är så himla coolt hur självklar han redan känns i vårat liv.

For the English version, please click below. 

10 months without alcohol. I thought it was the thing I would miss the most as pregnant, but to be hones, I kind of lost the taste for it after a while.

But today when Garth got out half a bottle of my favourite champagne and cooked a lovely meal to celebrate our one week anniversary as parents I felt it was time to have my first half a glass of champagne. Men när Garth har köpt en

..and it was delicious!

There are so many yummy things I can eat again that I haven’t been able to in the last 10 months. I have already had salami, cheeses, chicken liver paté, smoked salmon and sushi. Next on my list is a nice steak and some Malbec. I’m so excited to be able to eat whatever I like again

I will however only stick to half a glass when it comes to wines and champagne since the thought of being tipsy around Ace gives me anxiety. So this little bottle will actually last us 3 dinners..

When we eat at the table Ace get to hang out in his sleepyhead right next to us. It feels wrong to leave him all alone on the sofa poor thing. So our dinner setup is slightly different these days, much cosier if you ask me.

Today Ace is one week old. It’s really cool how right it feels to finally have him here with us. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Isabella

    So happy you are still posting often! It’s a delight to see how everything unfolds 🙂 I’m also expecting for end of december, so I’ll gladly collect all the tips you post on your blog 🙂

  2. Helt rätt av er! Jag har också en halvflaska champagne stående på kylning. Har längtat sen i januari efter lite bubbel, goda ostar och tryffelsalami, men inte kommit till skott så här de första dagarna hemma ännu. Men jag har ju å andra sidan fortfarande nåt att se fram emot då 🙂

  3. Åh vad gott det såg ut, och herregud vad vackra glas 🥂✨

    1. Tack fina, de kommer från Orrefors! <3