My Favorite Quote & The Importance Of Failing

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Det här citatet tycker jag så himla mycket om att det har fått hamna på väggen här hemma i vardagsrummet. 

Jag tror att det är så otroligt lätt att tänka att alla andra har sån koll och har full kontroll på livet när man själv kanske känner att man mer famlar än strider med framåt i spikrak linje med självförtroende.

Då är det bra att bli påmind om att ingen är född med en livskarta eller en bruksanvisning till hur man hamnar precis där man vill.

Vi alla måste genom att försöka, misslyckas, lyckas, undersöka, researcha, bli inspirerade och våga gå på nitar hitta vår egen väg och det är därför det är så himla onödigt att jämföra sig med andra. Ett liv är en så stor komplicerad, detaljerad och lång process att det är helt omöjligt att vi på något sätt skulle ha samma erfarenhet. Tänk bara på hur olika personligheter vi har, jag har aldrig träffat någon som funkar precis som jag, eller faktiskt inte ens liknande som jag gör. Hur ska jag då kunna jämför mig med dem?

Däremot kan vi använda andra människors vägar och val i livet som inspiration. Inte för att göra precis samma, men till att våga göra precis det vi vill utan att vara rädd för att misslyckas.

På vår tavelvägg har vi mixat in allt från bröllopsbilder, kartan på ön där vi förlovade oss, en gammal modellbild, saker vi gillar och den härliga tavlan som Josefina målade i bröllopspresent åt oss. Ni får ursäkta att ett par av dem hänger lite snett, de hamnar på sniskan när någon slår i ytterdörren lite för hårt och jag är för stor och tung för att kunna klättra på soffan för att räta upp dem för tillfället. Det får helt enkelt symbolisera att livet är lite krokigt ibland.

Jag ser mig själv absolut inte som världens mest lyckade människa, jag har så otroligt mycket mer jag vill få ut av livet, men det jag är nöjd med är att jag har vågat ta risker. Jag flyttade utomlands, vågade satsa på modellandet även fast ngen trodde på mig och vågade satsa på bloggen trots att jag hade bloggat så länge och kanske inte riktigt fick ut precis allt vad jag önskade jämfört med hur mycket tid jag la ner vid det laget. Det viktigaste var att jag alltid lyssnade mer på mitt hjärta än de som sa att det inte skulle gå.

Jag har givetvis otroligt långt kvar innan jag kommer att vara nöjd, om man nu kan bli nöjd alls. Men det viktigaste är att jag fortsätter att försöka och jobba på. Jag är fortfarande mitt inne i livsprocessen och försöker hitta min väg precis som alla andra.

Allt kommer inte att gå bra, vi kommer inte att hitta rätt på en gång, det kommer att finnas misslyckaden, men även framgångar. Det är det livet handlar om egentligen, att lära sig från sina misstag och från själva resan. Vi behöver våra nedgångar för att kunna fira våra uppgångar. Om allting gick spikrakt framåt och uppåt hela tiden så skulle livet kännas ganska platt efter ett tag.

Så fort jag har en dag som känns lite tung så tittar jag på det här citatet och blir påmind om att det är precis likadant för alla andra.

Fler liknande inlägg hittar ni här;

How To Deal With Real-life Trolls
Why I Plan One Less Thing Every Day
The Wheel Of Life – How To Zone In On Your Goals For 2017

For the English version, please click below.

I love this quote sooo much, I even have it framed on our wall in the living room!

It’s so incredibly easy to think that everyone else around us seems to know exactly what they are doing and always look to be in control when our own life path feels a lot more winding and sometimes even just a big tangled mess.

Then it’s really important to remind ourselves that no one is born with a map or a manual to how to get our very own dream life.

We all have to through trial and error, by failing, succeeding, researching, reflecting, get inspired and make mistakes fin our very own way in life and this is the main reason why it’s absolutely impossible to compare ourselves with anyone else.

A life is such a big, complicated and long process that there is no chance of any of us having the same experiences. Just think about how different our personalities are! I for one have never met anyone like me, or even close to being similar to me. So how am I meant to be able to compare?

What we can do is to use other peoples experiences and choices in life as inspiration. Not to do exactly the same, but to dare to do exactly what we want to do without worrying about failing.

On our photo wall, we have mixed everything that makes us happy, from wedding pictures, a map of the island where we got engaged, an old modelling short of me, inspirational quotes to the lovely massive painting Josefina painted for us as a wedding gift.  I know a few of them are a bit crooked, it happens whenever someone slams the front door, and I’m unfortunately a bit too large and heavy now to climb onto the sofa to sort it out. So it will just have to symbolise that some things in life is not perfect.

I don’t see myself like the world most accomplished person, far from it. But what I am proud of is the fact that I have always tried and not been too scared to take risks. I dared to move abroad on my own, I dared to go for a full-time career in modelling, I dared to really put effort and energy into the blog even though I had been doing for so long and I didn’t feel like it was really giving as much as it was taking. The most important thing in all of this was that I dared to listen to my heart no matter what other people said.

I, of course, still have a long way left before I would call myself a success, if I will ever feel like I have reached that level. But the most important thing is that I will keep on working towards my goals, keep on ignoring negative people and just put my head down and work hard. I’m still in the middle of this big process called life, just like everyone else.

No, not everything will work out, we are not going to find the perfect path straight away, there will be failures, but there will also be successes. This is what life is about, to learn from our mistakes and the journey itself. We need to have the down-days to be able to appreciate the up-days, if it was a journey that never changed track then life would feel pretty flat after a while.

As soon as I have one of those down days when I feel like all my hard work is for nothing, then I just look at this quote and remember that we are all in the same boat.

Find more posts on this subject here;

How To Deal With Real-life Trolls
Why I Plan One Less Thing Every Day
The Wheel Of Life – How To Zone In On Your Goals For 2017

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Jag tror nog man aldrig kommer att känna sig helt nöjd, och det är en del av livets charm. Människan alltid ha det man inte har (åtm dels) man vill lära sig nytt, uppleva nytt och dessutom ändras man alltid på vägen dvs det man ville ha för tre år sedan har ändrats till nåt annat eller åtminstone ändrat form <3

 2. Fantastiskt citat! Det ska jag ta med mig de dagar som jag undrar varför jag hoppade av mitt fasta jobb för att starta eget i en helt ny bransch och driva Bossbloggen. Livet är verkligen en resa med allt vad det innebär ?

 3. Älskar verkligen citatet! Får en fråga var har du köpt postern? 🙂

 4. Sååå bra quote! <3 Jag gillar också "Failure is not the opposite of success, it's part of the success"

 5. Elisabeth

  Åh vilket roligt och tänkvärt citat! Det tar jag med mig 🙂

 6. Mathilda

  Hej,

  Du är sån himla bra förebild. Klok, smart, intressant och inspirerande. Du skiljer dig verkligen från alla andra bloggare 🙂