My Visions, Goals & Dreams – List

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Jag kom på att jag har varit så himla bebis fokad på senaste att jag helt har glömt en av de viktigaste sakerna för mig vanligtvis – Att jobba på mina visioner, mål och drömmar. 

Nu har livet verkligen förändrats på senaste och med det prioriteringarna, så då är det extra viktigt för mig att veta vad jag verkligen vill i livet. Så det är dags att göra en ny livslista känner jag.

Visioner

⭐ Först vill jag börja med att klappa mig själv på ryggen för att jag äntligen har fått ihop mitt bloggkontor. Jag hade en vision om att sitta med fönstret öppet och knappra på min dator i lugn och ro och nu sitter jag här inne på min pilatesboll och guppar runt och bloggar glatt. Det är förstås en hel del grejer kvar att fixa, som en liten pin board där jag kan nåla upp veckans bloggschema och annat viktigt och så saknar jag en liten läslampa. Just nu är det lite kalt på väggen känner jag, men det är lätt fixat.

⭐ Den första visionen jag har i mitt huvud är morgonen efter vi har kommit hem från sjukhuset med Froggy. Att bara få vakna i vår säng med vår alldeles egna sprillans nya bebis att gosa med. Det gör mig helt tårögd att tänka på det.

⭐ Min nästa vision är först gången jag går ut utan bebis. Jag har som mål att lämna Garth med den lilla i minst en timma under den första månaden. Både så att han för självförtroendet att vara ensam och att jag känner att jag kan lämna utan att bli allt för orolig. Mest troligt kommer jag att försöka kombinera det med ett första glas skumpa och en god vän någonstans här i området.

⭐ Den sista visionen för tillfället är när vi är på stranden i Kapstaden i Januari. Då hoppas jag på att kunna få bära de flesta av mina kläder (som är amningsvänliga), att det har gått bra att flyga med en 3-månaders och att vi bara kan njuta av Grahams bröllop och ett par veckor för oss själva som familj i solen.

Väldigt bebisrelaterat – men mina visioner är oftast inom det närmaste halvåret och när man är preggo så är det där tanken och energin kommer att ligga.

Mål

⭐ Jag ska fortsätta blogga genom allt. Från och med Augusti kommer jag att dra ner lite på inläggsfrekvensen och plocka upp det igen senare i höst, så att jag får lite ”mammaledigt”. Det kommer att betyda 1 inlägg om dagen istället för 2, så skillnaden blir inte enorm. Cecilia ska även få ta över min email och alla sociala medier utom Instagram. 

Jag planerar att vara aktiv under hela tiden och om allt går som det ska och det känns rätt så bli det nog en helt del på Instastories just runt födseln och tiden efter. 

⭐ Jag tänker träna hela vägen till slutet. Speciallt yogan får mig att må så himla bra, så jag tänker hålla ut även när jag blir jättetung för jag vet hur viktigt det är.

⭐ Jag vill hitta en bra balans i bloggen mellan familj och alla mina andra ämnen som jag skriver om här på bloggen efter att Froggy är född. Givetvis kommer September att bli väldigt bebisfokuserat, men när det lugnar ner sig lite vill jag hitta en en lagom rytm.

⭐ Jag vill dra ner på modellandet till deltid och bara göra större jobb. Det betyder att jag kommer att gå på mycket färre castingar än förr och att jag kan fokusera på bloggen i första hand. Det här är någonting som jag verkligen ser fram emot för jag föredrar verkligen att vara den kreativa över att bara vara ett redskap. 

Jag kommer inte att modella alls förrän efter nyår oavsett. 

⭐ Bloggen ska växa ännu mer och bli ännu bättre under 2018. Jag märker verkligen vilken skillnad det gör nu när jag är så mycket mer organiserad och jobbar med duktiga människor. Det här året har verkligen varit ett riktigt rekordår och jag kunde inte vara mer tacksam! Så jag kommer att fortsätta i samma anda och är superpeppad inför framtiden.

Jag vill även göra mer youtube och rörligt material, men måste hitta någon rolig att jobba med som kan filma och klippa eftersom att det är det som tar för mycket tid för mig att göra själv. Om ni har någon att rekommendera här i London så får ni gärna hojta till!

Drömmar

⭐ Om 2-3 år vill vi, som jag skrev om i det förra inlägget, ha ett landställe att kunna åka iväg till när lusten och loven kommer. Det kommer att ge en helt underbar känsla av frihet och jag saknar verkligen naturliv.

⭐ Om 3-5 år vill vi byta vår fina lägenhet och istället uppgradera till ett helt hus här i Clapham. Då kommer förhoppningsvis knatte nummer 2 att vara på G och vi kommer att behöva mer plats. 

Antingen hyr vi ut den här lägenheten och har den som en investering tillsammans med den över eller så säljer vi båda och köper någonting riktigt fint. Givetvis någon form a projekt, det tycker vi är roligast!

⭐ Jag skulle vilja utveckla bloggen på något sätt. Jag får ofta emails om att designa kläder, inredning och liknande. Men jag har inte riktigt hittat hem i vad jag skulle vilja göra. Även att jobba med konsulting inom social media vore skoj det med. Jag har till exempel en artikel ute i Svenska handelskammarens tidning ”The Link” om just hur man jobbar bäst med Influencers den här månaden. Riktigt roligt!

Det ligger ett par idéer här och gror, men just nu är inte tillfället att ge sig in i något nytt. Det får vänta till Froggy tillåter istället.

⭐ Jag har en dröm om ett fristående bloggkontor, där jag, Cecilia och vår fotograf kan jobba på heltid från. Så att mitt hem kan vara för mig och familjen och jobbet stannar på kontoret. Det kommer helt bero på hur mitt företag rullar, men det känns som ett vettigt steg i framtiden. 

Ok er tur, har ni gjort en visions, mål och dröm-list på senaste? Om inte, hur skulle den se ut?

For the English version, please click below. 

I just realised that I have been so focused on baby stuff recently (no kidding…) that I have completely forgotten another area in my life that is very important to me – To work towards my goals, visions, and dreams.

My life is very much in a transitional period at the moment and when life changes so do our priorities. It’s actually even more important for me to know exactly what I want from life at the moment.

So it is very much time for a new visions, goals and dreams list:

Visions

⭐I want to start off by giving myself a pat on the back for finally having got my blog office sorted. I had a vision of blogging with the door open in my own little space and here I am, swaying away on my pilates ball and hearing all the birds sing outside. It’s exactly what I wanted.

There are still a few things missing, like a little pinboard where I can put my blog schedule, great quotes and other things that inspire me. But that’s easily sorted. 

⭐ My first vision for the near future is the morning after we come home from the hospital with the baby. When we get to wake up in our own bed with our very own little brand new person to cuddle. It makes me all teary just thinking about it. 

⭐ My next vision is when I go out without the baby for the first time. I have set a goal to leave Garth alone with the baby for at least an hour in the first months. Mainly so he can build up his confidence as a dad, but also for me to let go and trust that Froggy are in hands just as good as mine.

I have a feeling it will be meeting up a friend on the high street for a first glass of champagne after birth. 

⭐ My last vision for the next few months is when we are on the beach in Capetown in January. At that point I’m hoping to be able to wear most of my clothes again (the breastfeeding friendly ones at least) and that we have felt confident and good about flying with a 3-month old and can focus on enjoying Graham’s wedding and our first holiday as a little family.

It’s all very baby related, but most of my visions are within the next 6 months, and since I’m pregnant at the moment, that’s where my focus and energy will be.

Goals

⭐ My plan is to continue blogging trough birth and after. I’m however going to give myself a bit of a maternity leave in the shape of slightly less frequent posts (one a day instead of two) and my lovely assistant Cecilia will take over my email and all social media apart from Instagram. This will last for a couple of months and then I can pick up where I left off again later in fall. 

I think I will document quite a lot from this time on Instastories, so you can always follow me there. 

⭐ I’m going to work out until I’m ready to pop. Especially yoga makes me feel amazing, so I will keep on going no matter how heavy or tired I get. Both for my health and peace of mind. 

⭐ I want to find a good balance on the blog between baby/family and all my other topics once I’m a new mum. Of cour, e September and October will most likely be quite baby heavy, but after this, I would prefer to just make it a natural addition to my regular blog subjects. 

⭐ I want to only do modelling part-time and just do direct bookings and bigger jobs. That would mean a lot fewer castings and I can put even more energy and time into the blog. This is something I’m very much looking forward to since I much prefer to be the creative than just the tool.  

No matter what I won’t be doing any modelling until January next year. 

⭐ I want to grow the blog even more during 2018. I have really noticed what a massive difference it has made to be more organised and to work with good and reliable people. This year has been a record year in so many ways and I’m incredibly thankful. So I want to keep working in the same spirit and develop even further.

I’m also keen to do more youtube in the future, but I need to find a clever person who can help me out with filming and editing since I don’t have enough time to do it myself. If you have anyone to recommend here in London, please leave me a comment. 

Dreams

⭐ In about 2-3 years, as I wrote in my last post, I would like us to have our very own country house to be able to pop off to when we feel like a bit of fresh air. I miss the sense of freedom and I miss nature even more.

⭐ In 3-5 years time, we will most likely have to upgrade our beloved flat to a proper house here in the area. Hopefully, we will be baking munchkin number 2 by then and we are going to need a bit more space. 

We will either rent this flat out together with the one above, that we also own. Or we just sell both of them and buy something amazing. Of course, it will have to be a bit of a project since that’s our thing.

⭐ I would like to develop my company further. I get a lot of emails from companies who want me to design clothes, interiors and other things. But I haven’t really figured out what I would like to do. Even working as a consultant in social media sounds pretty interesting. I actually have an article out in ”The Link” magazine by The Swedish Chamber of Commerce here in the UK  this month, where I talk about how to best work with influencers. Very exciting!

As you can see there are a few ideas floating around and I have a few more in the back of my head. But at the moment it’s the wrong time to start something new, it will have to be as soon as Froggy will allow it later. 

⭐ I have a dream of a blog office away from home where Cecilia, my blog photographer ad I can work full-time from. So my home can be only for my family and work can stay at the office. It will all come down to how well my company is doing, but it feels like the right step to take as soon as it’s possible. 

Ok, your turn! Have you made your vision, goals & Dreams lists recently? If not, what would it look like?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Alexandra Eriksson

  Good for you! Vettiga idéer och skönt att skriva ner. Roligt för oss att läsa också 🙂

  Du får jättegärna berätta hur ni bestämde att det blir med svärföräldrarna i samband med födseln. Tror att vi var många som kände med dig och jag är liiite nyfiken om du känner för att berätta senare någon gång 🙂 Fast förstår förstås om det är för privat!

 2. Christine

  Hej Tess! Älskar dessa inlägg. Så inspirerande och viktigt. Jag ska sätta mig på en gång och göra en liknande lista!
  Tycker du är så bra på att blogga och instagramma – göra intressanta inlägg och hitta vad folk vill läsa så låter verkligen som en bra ide att konsulta inom social media i framtiden!
  Massa kramar till dig <3

 3. jag älskar sådana här peppande och motiverande inlägg! jag själv älskar att sätta upp mål och kunna kryssa av dem! jag firade lite i helgen då jag fördubblade min bloggs statistik sedan månaden efter och nu är halvvägs mot mitt mål! Hur stort som helst för mig!

  1. Åå spännande! jag tror att det är viktigt att fira sina framgångar ordentligt! Grattis!