5 Summer Makeup Products I Can’t Live Without

For the English version, please go to the bottom of the post. 

När det kommer till smink är jag en ganska så trofast tjej, jag testar mycket olika produkter (jag får en hel del hemskickat) men jag fastnar för få och då använder jag dem till döds.

Här är 5 produkter som alla är pressprover från de senaste året som jag använder precis varje dag just nu. De passar perfekt till en lätt solbränna och om man liksom jag gillar när smink går fort och ser naturligt ut. Instamakeup i all ära, men visst är det snyggast när någon bara ser sådär naturligt ”glowing” ut.

Det var inte meningen att det här inlägget skulle handla om budgetsmink, men alla dessa 5 produkter är både riktigt bra men även förvånansvärt prisvärda.

1. Revlon Highliting Palette i ”Peach Glow”

Den är inspirerad av Bobbi Browns variant, men jag tycker faktiskt att den är ännu bättre. Nyanserna smälter väldigt fint in i huden och beroende på var jag väljer att dra borsten i paletten så kan jag påverka var jag vill ha mer av en ljusare glow och var den blir mer som en blusher.

Ett par svep över fräkniga kindben, näsryggen och amorbågen och jag är klar. För att verkligen knyta ihop looken så tar jag min ögonskuggepensel och använder dem som en highlightande skugga även på ögonlocket och i ögonvrån. En riktig öde-ö produkt!

Ni hittar den här (adlink)

2. LH Cosmetics Core Pen i ”Brown Core”

Jag har brunggröna ögon och kan ta ganska så mycket ögonsmink utan att se för ”gjord” ut, men på sommaren känns det lite hårt att gå in med en svart eyeliner dagtid. Då använder jag istället den här härligt krämiga pennan från min fina vän Linds nya sminkserie. Den är så mjuk att den går att sudda jättefint med en pensel, för en lite mer smokey och avslapnnad look.

Ni hittar Core Pennorna här (adlink)

3. Isadora ”Eye Sculptor Bar” i ”20 Nude Sculpt”

Det går inte att överskatta vad en riktigt bra nude skala kan göra för en snygg vardagsmakeup. Den här lilla paletten är det enda jag behöver för tillfället oavsett om jag ska på fest eller bara lägga någonting lite lätt dagtid. Den ljusare bruna färgen räcker gott och väl tillsammans med lite highlighter och vill jag har lite mer effekt så lägger jag den mellanbruna nyansen längs med fransraden, i yttre vrån och globlinjen.

Ni hittar den här (adlink)

4. Isadora ”Twist Up Lip Balm SPF 15” i ”81 Sheer Cherry”

Känns mer som ett läppbalsam, men ger en perfekt liten tint som är svårt att överdosera. Just den här färgen är supersnygg till solkysst hud och så luktar den otroligt gott. Den kommer att bo i min handväska resten av sommaren.

Ni hittar den här (adlink)

5. Yves Rocher ”Duo Poudre Soleil”

Ett matt solpuder för oss som inte gillar för mycket glitter. Den ljusare nyansen lägger jag på alla ställen där solen vanligtvis träffar ansiktet, så som kindbenen, toppen av pannan, näsryggen och nyckelbenen. Efter är det bara att lägga på en snygg highlighter på toppen. Den mörkare nyansen är bättre för contouring, så den hamnar under kindbenen, på sidorna av pannan och under hakan för att ge lite extra definition.

Ni kan hitta den här (adlink)

Som ni ser har jag inte snyggat till någon av de här produkterna, för jag vill att ni ska se hur mycket jag faktiskt använder dem.

Som bloggare tycker jag att det är så otroligt viktigt att bara rekommendera saker som jag verkligen tycker om själv och använder ofta saker i många veckor innan jag känner mig säker nog att rekommendera dem till er.

Därför är jag inte alltid först på bollen med alla nyheter, men då vet ni istället att de är väl testade när jag skriver om dem.

Har ni några riktigt hjälteprodukter som ni inte kan leva utan på sommaren?

Hitta fler av mina skönhetsinlägg här;

7 Of My Most Loved Holiday Items
A Free Beauty Tip That Could Save You ££
My 5 Best Tips For Healthy Hair

For the English version, please click below.

I’m quite a faithful gal when it comes to my favorite makeup. Don’t get me wrong, I try a lot of products ( I’m a blogger after all and get a lot of ”blogger mail”). But only a few stick and these are the products I use until there are only sad little scrapings left in the bottom.

These 5 products are all press samples that I have been given in the last year or so and I use every day. All of them are great for the summer and looks amazing with a light tan if you like me prefer to look naturally glowing instead of ”done”. Instagram makeup is great, but I do always prefer a slightly more natural take on beauty.

This post was never meant to be about budget makeup, but it just happens that all of these products actually are pretty affordable. Score!

1. Revlon Highlighting Palette in ”Peach Glow”

I’m assuming this palette is inspired by the slightly pricier version from Bobbi Brown. But honestly, I think it’s even better! The shades really blend into my skin and depending on where on the palette I focus my brush I can get different results between highlighting and more of a blusher kind of effect.

A few brush strokes on top of my cheekbones, bridge of my nose and my top lip and I’m ready to face the world. To really tie a look together I use my eyeshadow brush and add a bit of a couple of chosen shades to my eye makeup and in the corner of the eye. This is a proper ” Bring to a deserted island” – kind of product.

This is a proper ” Bring to a deserted island” – kind of product.

You can find it here (adlink)

2. LH Cosmetics Core Pen in ”Brown Core”

I got that kind of hazel eyes that can take quite a lot of eye makeup before it looks heavy or done. However, in the summer months, black eyeliner can look a bit too severe and that’s when this amazing creamy pen from the core collection by my lovely friend Linda is my hero. It’s so soft and creamy that blending is a dream and I tend to go for a bit more of a smokey effect, for a more relaxed look.

You can find the Core pens here(adlink)

3. Isadora ”Eye Sculptor Bar” in ”20 Nude Sculpt”

You can never overestimate what a great nude palette can do for your everyday makeup. This product is all I need at the moment, no matter if I’m just heading down to the King’s road for a coffee or if I’m off to a glamorous wedding. The lighter brown shade is with a dab of highlighter all I need most days, but if I fancy a slightly stronger look then I’ll add the medium brown along my lash line, in the outer corner of my eyelid and along the crease of the eyelid.

This product is all I need at the moment, no matter if I’m just heading down to the King’s road for a coffee or if I’m off to a glamorous wedding. The lighter brown shade is with a dab of highlighter all I need most days, but if I fancy a slightly stronger look then I’ll add the medium brown along my lash line, in the outer corner of my eyelid and along the crease of the eyelid.

You can find this product here(adlink)

4. Isadora ”Twist Up Lip Balm SPF 15” in ”81 Sheer Cherry”

The feel of a lip balm but with a lovely little tint that makes my lips look moisturised and healthy. This shade is perfect for a slightly tanned skin and smells amazing ( I dare you not to lick it). This little gem will live in my handbag this summer.

Get yours here(adlink)

5. Yves Rocher ”Duo Poudre Soleil”

A matte bronzer for us who prefers not to have too much glitter on our faces. I use the lighter shade to bronze up the areas where the sun would naturally kiss my face, like on the cheekbones, top of my forehead and on my collarbones. After I just add a lovely highlighter on top and I’m ready to glow.

Find the powder here! (adlink)

As you can see I chose not to clean or freshen up any of these products since I want you to know that I do actually use them a lot.

As a blogger I think it’s incredibly important to only recommend products that I really like and have used for a while before I introduce them to you. This might mean that I’m not always first on the ball with product releases, but at least, you know I have properly tried them out before I put them on the blog.

Do you have any hero makeup products you can’t live without in the summer?

Find more of my beauty posts here;

7 Of My Most Loved Holiday Items
A Free Beauty Tip That Could Save You ££
My 5 Best Tips For Healthy Hair

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Kan inte leva utan är mascaran eyeko-rock out and lash out! Är en tubing mascara som verkligen håller vad den lovar för oljig hy ?

  2. Mina sommarfavoriter är Bareminerals BB cream som ger fukt, glöd, liiite färg och blur och har spf 30. En rosa creme blush från Physicians formula som man bara drar över kindbenen och suddar med fingrarna. Highlighter stick från Benefit. Maybelline Babylips i färgerna cherry eller candy mint. Allt kan läggas med fingrarna! Och så lite mascara på fransarna om jag inte har förlängning, använder en från Isadora. Ett tips till är H2O tanning mist, det är en spray BUS som känns som ett uppfriskade ansiktsvatten. Ger en solkysst glöd utan att det blir too much. 🙂