Week 25 & Braxton Hicks

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det blev en händelserik vecka i gravidbubblan. 

Ett stort plus och ett stort minus – Babymoon och grekisk ambulans till sjukhuset. Den positiva delen var sjukt positiv, det var verkligen helt fantastiskt skönt att komma bort, ligga i solen, bara få läsa böcker och chilla med Garth.

Själva sjukhusbesöket var mest läskigt i början innan de såg på ultraljudet att det inte var frågan om att jag skulle föda tidigt. Även om Braxton Hicks är obekvämt och jag får många, så är det inga problem så länge det inte påverkar livmodertappen.

Ni är ett par som har frågat hur en sådan här sammadragning känns och jag kan bäst beskriva det som att magen blir stenhård i 20-30 sekunder. Man känner när det kommer och börjar bli stelt, sedan krampar hela magen och känns som en sten innan det börjar släppa igen. Det viktigaste att veta är att vissa får det och andra inte och egentligen börjar livmodern redan ”öva” så här i vecka 8, det är bara det att vi vanligtvis inte känner av det. Min barnmorska säger att Froggy antagligen inte märker ett jota och jag läste att det till och med kan vara bra för syresättningen till barnet. Jag vet inte om det stämmer, men i så fall får vårt barn verkligen en rejäl syreinjektion lite då och då.

Det verkar helt enkelt som att jag har en extra känslig livmoder som kommer att krampa en hel del från och med nu. Jag får runt 20 Braxton Hicks om dagen och då har det gått ner ordentligt sedan Grekland. Den största anledningen till att jag har blivit bättre stavas MAGNESIUM. 

Magnesium är nämligen muskelavslappnande, så det hjälper kroppen att slappna av och då inklusive livmodern.

Det hjälper verkligen och en av de bästa sideffekterna är att man sover som en riktig stock, det är helt fantastiskt hur bra jag sussar just nu. Du kan även dämpa ångest och stress om du tar magnesiumtillskott, samt att det hjälper mot en annan jobbig gravidåkomma – förstoppning.

Dock finns det en större nackdel enligt mig.

Jag märkte direkt att även Froggy blev mer avslappnad, vilket betydde att hen rörde på sig mindre än vanligt. Det känns inte helt ok, så jag bestämde mig för att dra ner lite på dosen som jag fick på sjukhuset.

Från början åt jag 150 mg genom min gravidvitamin + 3 x 120 mg i separata tabletter om dagen. Så 510 mg om dagen, vilket är mycket.

Så jag har dragit ner till gravidvitaminen på 150 mg + 1 x 120 mg (totalt 270 mg) på kvällen innan jag går och lägger mig och Froggy blev direkt mer aktiv igen. Jag får lite fler sammadragningar, men sover fortfarande som en stock, så det känns som en vettig nivå som är bra för oss båda.

Även ni som inte är gravida kan testa att ta lite extra magnesium om ni känner er spända, stressade, har svårt att sova eller är förstoppade. Det är inte bara oss preggos som det funkar för. 

I vecka 24; 

?  Har vi varit på babymoon och just 24 veckor var en perfekt tid att åka.

Det var obekvämt på flyget, men inte så att det blev omöjligt. Det var även perfekt temperatur i Grekland i Maj, vi hade bara en dag som var för blåsig för att ligga på stranden, annars blev jag varken för varm eller kall utan precis lagom. Tyvärr var vattnet lite väl kyligt för att bada i, men det kändes helt ok det med.

?  Har vi haft vårt första riktiga ”scare” och fått se hur den grekiska sjukvården funkar.

Även om själva sjukhuset var riktigt nedgånget så var barnmorskan och läkarna väldigt skickliga. Tur även att jag hade en bra försäkring som täckte allt utom självrisken på €50. Så om ni ska ut och resa, se till att ni har en bra reseförsäkring som täcker sjukdom.

?  Har Froggy varit mer aktiv än någonsin och nu kan man se hur hela magen rör på sig utifrån.

Jag skulle kunna spendera en hel dag bara till att titta. Hen är oftast aktiv i 10-20 minuter och sedan är det sovdags igen och framförallt efter mat och runt 10 på kvällen är det full rulle. Nu kan även kompisar lägga handen på magen och känna rejäla sparkar. Oftast blir de väldigt förvånade över hur stark den lilla där inne faktiskt är.

Jag ska försöka fånga ett riktigt discomoment på min Instastory i veckan.

? Har jag varit på middag på Ciao Bella, lunch på Blakes och brunch på Chiltern Firehouse.

Jag känner mig riktigt lyxig som har varit ute på galej så mycket och 2 av 3 tillfällen var med andra preggosar. Supermysigt! För att inte köra för hårt nu när jag har problem med sammadragningar så blir det tunnelbana ena vägen och Uber andra. I dag har jag även orkat med gravidyoga och bbq här hemma efter.

Det kommer upp ett inlägg om eventet på Blakes i morgon, Urbanista väljer verkligen de bästa ställena.

I vecka 25;

? Når vi milstolpen 100 dagar kvar till födseln.

Det var samma sak när vi räknade ner till bröllopet, just vid 100 dagar så blev det verkligen på riktigt. Vi har massor att göra och från att känna att vi ”låg före” så har vi börjat inse att det är dags att göra lite val och börja köpa saker. Vi måste även gå och besöka dagis och skriva upp oss på listorna för de vi är intresserade av.

? Ska vi sätta oss ner och göra en lång lista på precis ALLT vi behöver och börja bocka av.

Innan veckan är slut vill vi ha bestämt och beställt bilbarnstolen, vagnen och babynestet som ska stå vid sidan av vår säng. Det känns som de första stora viktiga sakerna att få klart. Sedan är det en miljon mindre grejer som vi kan tackla senare.

? Vill vi åka och titta på barnvagnar.

Jag tror att vi har bestämt oss för ett märke och modell och nu gäller det bara att välja färg. Det är lättare att se dem i verkligheten, så vi beger oss nog ut på barnbutiksjakt i morgon. Det finns liksom inga stora babybutiker här, vi fick Peter Jones rekommenderat och deras barnavdelning var verkligen en besvikelse. Vi kom hem med en snorsug och ett lamm som spelar visor och white noise, men inga av våra stora köp.

? Ska jag möta upp Gia och prata om min babyshower.

Hon är så himla gullig som ringde för ett par veckor sedan och frågade om hon kunde få hålla i den. Jag hade inte haft en tanke på en babyshower, men nu när Gia fixar ser jag verkligen fram emot det. Vi ska prata datum och vilka jag vill bjuda in. Just nu lutar det åt att det blir den 8e Juli och runt 10 personer.

? Ska vi på bröllop och jag har ingen klänning än!

Jag står i valet och kvalet mellan att köpa någonting riktigt fint som jag sedan förhoppningsvis även kan bära efter barnet är fött eller att bara beställa hem ett helt gäng från Asos och välja den som passar bäst. Det är långklänning som gäller och det gör det en smula klurigare. Men jag gillar en utmaning.

Min bikini är gravidspecifik och kommer från Seraphine. Den är superbekväm och det märks verkligen att den är gjord för graviditet. Jeansen kommer från Lindex och är i en vanliga boyfriendmodell med lite lägre midja. 

Här kan ni läsa om mina tidigare veckor.

Week 24 & Bye Bye Fifi
Week 23 
Week 22 & Pregnancy Snacking

For the English version, please click below. 

I have had quite the eventful week in my pregnancy bubble. 

There were one massive plus and a pretty big minus – Babymoon in Crete and Greek ambulance to the hospital.

The positive is a big one since the babymoon was amazing and just what I needed. I got to relax, read loads of books, get a bit of a tan, eat lots of lovely food and just spend time with the hubby.

Going to the hospital was mainly scary before we had the scan and they could reassure me that the cervix still was hard and closed. It was luckily only a lot of Braxton hicks and not early labor. I don’t mind being uncomfortable as long as I know that Froggy is fine.

A few of you asked what these early contractions (Braxton Hicks) feel like. The best way I can describe it is like the whole uterus get hard as a rock. It starts slowly with a cramp and escalates over 20.30 seconds before it starts relaxing back down again. It’s important to know that only some people get these, but most of our uteruses start practicing like this already from week 8. We just don’t feel it. My midwife reassured me that Froggy most likely don’t even notice when it happens and I have also read that it helps with bringing more oxygen to the baby. I’m not sure if this is true, but I’m hoping that Frogster will come out super healthy from all the extra oxygen it got in there.

It seems like I just have a very sensitive uterus and that from now on I will most likely just have to live with my Braxton Hicks. They have calmed down a lot and I only get like 15-20 a day now. The reason for this is Magnesium.

The doctor in Greece put me on a high dose of magnesium since it is a muscle relaxant. It helps my body to calm down and relax and this includes the uterus. And honestly, it really works!

Another awesome side effect is that I sleep like a log from these pills. I’m amazed at all the zzzs I’m getting at the moment. I can’t believe I have never tried it before! You can also ease anxiety and stress by adding more magnesium to your diet and it even helps with another really annoying pregnancy problem – constipation.

There is, however, one big downside.

I noticed straight away that when I got more relaxed, so did the baby. It moved a lot less than normal and I don’t think that’s a good thing. So I began taking a smaller dose to see if I could find a balance that worked for the both of us.

I started on 150 g from my prenatal vitamin + 3 doses of 120 g each day. This is 510 g a day and that is a lot.

So instead I only take my vitamin + 150 g at night before I got to bed, so the dose is now 270 g instead. And even though I am getting a couple of more Braxton Hicks, Froggy started to kick properly again and so I think it was for the best. I still sleep like a Disney princess though.

Even you guys who are not preggo, but struggling with anxiety, sleep or constipation can give magnesium a go. I just wish I would have known about it a lot sooner.

In week 24; 

?  We had our babymoon, and it was the perfect time to go in pregnancy.

Sure, the flight was pretty uncomfortable, but when is it not? The temperature in Greece was perfect, I never got too hot or too cold. We had one day that was too windy for the beach, but the rest of the time was amazing. The water was a bit too chilly to swim in, but honestly, it didn’t bother me much.

?  We had our fist pregnancy scare and got a pretty good sample of the Greek medical care.

Even though the hospital was a dump, the midwife and doctors were incredibly skilled and we got very well taken care off. I also learned the importance of a good travel insurance. I have to have one for work and in the end, we only had to pay the €50 excess and the rest was taken care of. So this is a mush if you are going to travel whilst pregnant – make sure you have good insurance!

?  Froggy has been super active and you can really see my entire belly moving around when the baby disco start.

I could just spend my whole day watching it, but it’s usually only active for 15-20 minutes at a go in between naps. I find that after food and around 10 at night is the best time for Froggy watching and I will try to capture my alien tummy on Instastory this week, just to give you and idea.

? I have been to dinner at Ciao Bella, lunch at Blake’s and brunch at Chiltern Firehouse.Har

I’m out and about more at the moment than before I was preggers. 2 of the occasions were with my bump sisters, so we are a proper little mums-to-be crew now. To not overdo it so soon after the scare I make sure to tube it there and uber back. Today I even managed to get to pregnancy yoga and host a BBQ at our place after.

I will write more about the event at Blakes tomorrow, Urbanista always picks the best places.

In week 25

? We will reach our 100-days to go goal.

We did the same when we were counting down to the wedding. When it’s 100 days left then you know it will happen really soon and you ave to start getting your stuff together. I feel like we have sooo much left to do and have started to realize that we need to get a wiggle on. There are loads of things to buy and we also have to go and see nurseries now. You have to put them on the waitlist before they are born to get a spot in our area.

? We have to sit down and make a massive list of everything we need and start checking stuff off.

Before this week is over I would like to have picked and ordered the car seat, buggy, and the baby nest. Therese are 3 pretty big and important things and once they are done we can focus on the rest.

? We are going buggy shopping.

We have decided on a brand and a model and just have to pick what color to go for. It’s a bit easier to choose in real life, so tomorrow we are going baby shopping. We went to Peter Joens recently and was really disappointed in their selection, They had none of the big things we need and we only came home with a snot sucker thingie and a lamb that plays songs and white noise. Hopefully, we will have better luck tomorrow.

?I will meet up with Gia and talk about my baby shower.

She is the sweetest ever! Last week she called and asked if I would be ok with her throwing me one and honestly it hadn’t even crossed my mind at all. So I’m delighted and very flattered that she want to organize one. We are going to look at dates and guest list but it looks like it will be the 8th July and about 10 people.

? We are going to a wedding and I don’t have a dress yet!I’m choosing between buying a really nice one and hoping I can use it after birth too. Or just order a whole bunch on Asos and pick the one that fits me the best. It

I’m choosing between buying a really nice one and hoping I can use it after birth too. Or just order a whole bunch on Asos and pick the one that fits me the best. It has to be a long dress, so that makes it slightly trickier, but I don’t mind a challenge!

My bikini is a maternity one from Seraphine. It’s very comfortable and hides all the lumps and bumps without completely covering me up. The jeans are an old pair in boyfriend style with a low waist from Lindex. 

Read about my earlier weeks here ;

Week 24 & Bye Bye Fifi
Week 23 
Week 22 & Pregnancy Snacking

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. So exciting with the baby shower, I loved mine. Don’t plan it too late though, in the end mine was actually only a week before I gave birth as I didn’t go full term ? We tried buggies in Mothercare here in. Right on. They didn’t have a huge selection as it’s a pretty small store but they still manage to do a few of the brands I wanted to test. The only one they didn’t have is the egg. Then there’s mamas&papas and they actually do a may bank holiday sale right now. I bought a Tripp trapp with £20% off yesterday ?? Good luck, looking forward to reading about it all!!! xx

  1. OO, thank you for the Mamas and Papas tip, I got a whole bunch of stuff from them this weekend. I’m getting quite excited about the baby shower, I have only been to one in my life and that one was full of really silly games I didn’t like too much, so I’m hoping maybe to do a bit more of a grown-up version. We ended up buying almost all of our baby stuff including buggy and car seat online. There were loads of discounts this weekend, so we kind of went a bit crazy and ordered like 80% of everything we need. So hopefully we are pretty set now.

 2. Inte för att helt ignorera er greklandsincident och gå direkt på yta meeen nu gör jag det ändå: Du är jättefin! Din klädambition att det ska vara som vanligt fast med mage gör dessutom att även vi som inte är eller vill vara gravida fortfarande kan få klädidéer av dina outfits.

  Jag undrar också hur du tänker på solskydd och pigmentförändringar nu när du är gravid? Jag har blivit besatt av bra SPF och skulle vilja ha fler tips. Jag använder Eucerin Sun Fluid Face Mattifying SPF 50 till ansiktet efter tips från min husguru Kakan Hermansson, men jag vill veta meeer!

  1. Tack fina du, det värmer verkligen att höra! ? Jag kör stenhårt på spf 50 och använder filorga i ansiktet och lancaster eller rituals på kroppen. Hittills har jag klarat mig riktigt bra från gravidfläckar.

 3. Hoppas du menar milligram och inte gram! :O
  Skönt att det inte var något farligt. 🙂

  1. Haha, jaa! Men Gud, det måste jag ändra så att ingen tar för mycket!

 4. Harrods barnavdelning är den bästa i London, vi köpte ALLT där. Mothercare har ofta slut på lagret och dålig service…

  1. Ja alltså Mothecare i Brixton var en katastrof, så vi åkte vidare till Croydon där den var lite bättre, men inte mycket. Jag är sååå besviken på barnbutikerna här i London. Harrods lägger på en hel del på priset bara, så jag tror att vi kommer att beställa allt online istället.