Choosing Our New Bedside Table Lamps

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag har gått och stört mig lite på våra sänglampor som vi hade tidigare. De är superfina från Foscarini, men jag köpte dem till vår förra lägenhet och nu passar de liksom inte riktigt in i stilen på vårt sovrum längre.

Ni kan se hur det såg ut innan här. 

Det har tagit lite tid och letande, men nu tror jag äntligen att jag har hittat rätt.

Det blev en mässingsvariant med en bas av svart marmor som passar fint till knopparna på sängborden och byrån. Skärmen specialbeställde jag i två olika färger, först den här lite roligare varianten, men för att vara på den säkra sidan (om Garth inte skulle godkänna) så beställde jag dem även i samma marinblå färg som gardinerna.

Vi testade båda och otippat nog så tyckte både jag och min annars ganska svårflörtade man att de med mönster var lite roligare. Fördelen med att vi har köpt lägenheten över är att allting som inte passar här hemma kan flytta upp dit, så i det större sovrummet där uppe kommer det att få stå likadana lampor, men i marinblått.

De här lamporna är mycket större än de förra och först undrade jag om det blev lite för mycket, men nu har jag vant mig och gillar verkligen att de tar plats.

Nu funderar jag på om jag ska skaffa en till ram och sätta mellan de andra två över sängen, det ser lite tomt ut där tycker jag.

De gamla sänglamporna har redan hittat nya platser i hemmet, den ena står numera på vårt Hay sideboard bredvid soffan i vardagsrummet och den andra ska få komma tillrätta i mitt lilla bloggkontor.

Det är bra att flytta runt på grejerna ibland, då känns de som nya igen.Lampor och skärmar – Heals
Säng – Feather & Black
Överkast – Lexington
Mässingskruka – Skultuna
Ramar – Lena Bjerre
Sängbord + Byrå – Ikea (men med specialbeställda knoppar)
Tavla – Fintan Wheelan
Prydnadskuddar och stol – EbayNi hittar fler inredningsinlägg här;

New Wall Colour In Our Hallway
Investing in Property in London
The Perfect Rug For Our Master Bedroom

For the English version, please click below. 

I have been looking for a new set of bedside table lamps for our master bedroom for a while now.

There is nothing really wrong with the old ones, I got them for our old flat and they still look great, but they just don’t really fit the style of our bedroom anymore.

You can see what they looked like in this post.

So after a lot of umming and aahing, I decided on these lovely brass ones with a black marble base. I ordered the shades separate and actually got them in two colors, one slightly more ”fun” in a nice pattern and the other set in the same navy as the curtains.

Garth can be a bit funny with patterns sometimes, so I thought it would be the safest bet. But after trying both of them out, to my surprise we both agreed the fun ones were well, more fun I guess.

The brass base matches our other brass details and the shade picks up both the navy of the curtains and the gray of the bed. At first, I felt like these lamps were a bit too large for the room, but now when I got used to the size I really love them.

I think it’s important to not always go for the safe option when you furnish your home, it’s the little quirky details and stand-out pieces tat makes your interiors personal to you. It’s easy to have a clean show-home, but so much nicer to have a true reflection of who you are as a couple (or person).

Since we bought the flat upstairs and are planning to renovate and redecorate before we rent it out again, all the things we don’t feel fit our own home can move upstairs. So the master bedroom on the second floor will have the same lamps as these, but with navy lampshades instead.

And I have already found new spots for the old Foscarini lamps that we used to have by the side of the bed. One now lives on the Hay side table next to the sofa in the living room and the other one will be a great addition to my little blog office.Bedside table lamps – Heals
Bed – Feather & Black
Bedcover- Lexington
Brass pot – Skultuna
Frames – Lena Bjerre
Bedside table + chest of drawers- Ikea (we changed the knobs)
Painting – Fintan Wheelan
Cushions + chair – Ebay Find more posts from our home here;

New Wall Colour In Our Hallway
Investing in Property in London
The Perfect Rug For Our Master Bedroom

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Jättefint blev det ju! Gick till det gamla inlägget och kollade hur de andra såg ut, och det stämmer att de inte passar in riktigt längre. De nästan försvann in i den vita väggen. Ska bli kul att se hur de passar in i bl.a det nya bloggkontoret!

  Apropå tavlor så skulle jag personligen inte sätta en tredje i mitten, det känns som att det blir för kompakt. Istället hade jag försökt hitta en fin och personlig panorama och sätta den över istället! Så blir det inte lika tomt men liksom en extra dimension. Min pojkvän är väldigt duktig på att ta och redigera bilder, så i köket har vi en extremt vacker panorama som han har tagit från sin hemstad (han beställde den på en sån duk). Det är jättefint, personligt, och tar inte allt för mycket plats eller blickfång då det är av ett landskap 🙂 Så det kan vara ett tips för att tänka lite utanför boxen 😉

  1. Panorama skulle kunna vara en idé Vilken tur att jag har er som kommer med så mycket bra förslag. Det gör det hela så mycket lättare. Nu har den ena vita lampan flyttat in på mitt bloggkontor och den andra ut i vardagsrummet. Det känns bra att de får *stanna i familjen* men på andra ställen, för lamporna är himla fina även om de inte passade just vid sängen.

 2. Så fint! Jag gillar verkligen mönstret! Tror det skulle varit fint med blått också, men det är kul att våga lite annat 🙂 Jag tror absolut att något mellan tavlorna kan bli riktigt fint. Kul med inredningsinlägg! Ha en fin kväll 🙂

  1. Tack gulle du! Jag kände att de med mönster kanske skulle vara lite för out there för Garth, men vilken tur att jag beställde dem ändå!

 3. Jag har tänkt tidigare att just storleken på de tavlorna är för liten för platsen, men aldrig tyckt att det är min plats att påpeka en sådan sak. För det är det ju verkligen inte! 🙂 Men nu när du tar upp det..det fel dimension på tavlorna. Ni behöver någonting ganska mycket större. Även med tre så blir det en konstig look. Fotografierna är ju oerhört vackra, så förhoppningsvis kanske det går att göra dem större?

  1. Ja jag håller med, antingen behöver vi flera eller så måste de vara större. Får flura lite mer runt det!

 4. Wow vilket lyft det blev i sovrummet ??

  1. Tack! Ja, det blev verkligen så himla mycket bättre!

 5. Jag har ju lite svårt att visualisera innan jag ser det i verkligheten (el. bild), men jag tycker det hade blivit fint med bild på ‘froggy’ i mitten om några månader:) Och bilden i mitten hade eventuellt kunnat vara lite bredare och högre.
  Skönt att allt gick bra på resan till slut, trots sjukhusvistelsen och roligt att höra om allt du skriver om ditt liv, bl.a. graviditet. Och det var så kul att höra att Josefina också är gravid:) Jag läste hennes blogg lite sporadiskt då den fanns. Alltså jag misstänkte att hon också var gravid eller att de försökte, när du skrev någon kommentar som Josefine hade sagt i början på din graviditet (eller när ni försökte), att ni liksom hade så tät kontakt om barn sakerna redan då i början.

  1. Jag gillar den idén. Ska flura vidare på hur man skulle kunna få till det fint.
   Att Josefina är gravid samtidigt är helt underbart och vilken tur ändå! Vi pratar visserligen om allt, så hon visste att vi försökte och så De började liute efter oss, men det gick som tur var lite snabbare för dem. Så nu får vi vara gravida samtidigt!