Nautical Vibes

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Nautical är en riktig sommarklassiker, speciellt för oss svenskar som gillar att flörta åt det mer preppy hållet a la Pripps Blå reklamen från 90-talet.

Kobbar i vikar, solnedgångar, skrattande vänner och båtar i trä. Om det är någonting som jag saknar från Sverige så är det just den känslan när vädret är som allra bäst på sommaren och man är ute i skärgården med personer man tycker om och bara har det trevligt. Jag älskar att segla, fiska och se solen glittra på vattenytan. Det är en riktigt svensk sommar för mig.

Randigt, vitt, marinblått och guld, gärna en härligt avslappnad tygväska och skor som går lätt att sparka av sig när man vill doppa tårna. Lägg till en scarf i håret och början på en sommarbränna så har ni precis vad jag har på mig när jag fantiserar om segelbåtar, skagenröra och fiskmåsar.

Tänk att det ska ta till man flyttar utomlands för att verkligen inse alla de fina små guldkornen som Sverige faktiskt bjuder på. Det ger mig nostalgi och lite hemlängtan.I kollaget (adlinks)

Skor – New Look
Scarf – Filippa K
Örhängen – Wolf & Moon
Jumper – Lovers + Friends
Shorts – Libertine Libertine
Gravidklänning – Mamalicious
Klänning – Tiger of Sweden
Byxor – Asos White
Ljuslykta liten – Lexington
Ljuslykta stor – Lexington Här hittar du fler kollage;

9 Details to Make Your Home Feel Like New This Spring
Have You Picked Your Spring Jacket Yet?
Love The Trend – All The Pretty Pastels

For the English version, please click below. 

Every year this time a longing start growing in my heart.

A nostalgia born from my childhood back in Sweden of the sun glistening on the sea, wooden boats, laughing friends, the wind in my hair when sitting on a jetty on one of the many islands outside of Stockholm.

I get the urge to go for midnight swims, spend lazy days fishing with seagulls circling above, sail and smile. Just like in those previous days. Times like this I get a very rare feeling of homesickness and wanting to go back and do it all again. I want to dress in stripy jumpers, white trousers, tie a scarf in my hair and only wear shoes that can come off easily when I fancy dipping my toes in the sea.

Sometimes I wonder if it’s because I don’t live there anymore that I cherish those moments so much, or if they are just truly very special.In the collage (adlinks)

Plimsoles – New Look
Scarf – Filippa K
Earrings – Wolf & Moon
Jumper – Lovers + Friends
Shorts – Libertine Libertine
Maternity dress – Mamalicious
Dress – Tiger of Sweden
Trousers – Asos White
Small lantern – Lexington
Big lantern – Lexington Fancy Some Similar posts?

9 Details to Make Your Home Feel Like New This Spring
Have You Picked Your Spring Jacket Yet?
Love The Trend – All The Pretty Pastels

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Jag som seglat hela livet måste tyvärr göra dig besviken, det är ingen på sjön som klär sig sådär haha. Men visst är det fint. 🙂

    1. Hej Maria!

      Jag förstår vad du menar. Jag har seglat en del själv och jag skulle vara mer praktisk om det gällde en dag full-on. Men i det här läget tänker jag mer på allmänt skärgårdsliv.(kanske en smula idealiserat dock haha)