The Cutest Gifts & A Fun Little Secret

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget presenteras i samarbete med Polarn O Pyret.

Finns det någon mysigare present att ge bort än bebiskläder?

Jag har många vänner med barn och har verkligen gått bananas när det har varit nyfödda små skruttar att fira.

Små söta klänningar, sockor och tossor har packats in i små mini paket. Det är så ofta som jag har varit sugen på att köpa saker och behålla till mig själv och mina framtida barn. Men det kändes lite larvigt, så jag fick leva ut mina bebisdrömmar genom mina vänner istället.

Nu när jag själv är gravid så inser jag hur mycket en liten fin present faktiskt gör. Inte bara för att den lilla ska ha paltor på kroppen utan även för att visa för den nya Mamman att vi som vänner och familj är glada och förväntansfulla för deras skull. Både kläderna och själva gesten väger tyngre än vad man tror.

Nu kan bebiskläder vara lite knepigt, speciellt innan den lilla är född. Man vet inte riktigt om den kommer att vara stor eller liten när den kommer ut och ofta inte heller vilket kön barnet kommer att ha. Då kan det vara värt att köpa en storlek upp från nyfödd och i lite mer neutrala färger, så vet man garanterat att sakerna kommer att bli använda.

Alla har givetvis olika preferenser färgmässigt, men du känner din vän bäst.

Som ni ser så har jag packat ett par fina paket fulla med söta små saker från Polarn O Pyret i 100% ekologisk bomull från den nya fina ”POP Cares” kollektionen. Och nej, det är inte presenter till Froggy den här gången utan faktiskt till någon annan väldigt speciell.

Här kommer nämligen en liten bomb –

Josefina är gravid och kommer att föda ungefär två veckor efter mig!

Hur fantastiskt är det inte att få dela gravidresan med av av sina allra bästa vänner? Jag är så himla glad att vi blev med barn samtidigt och våra whatsapps har gått varma i många veckor nu. Det stödet att kunna prata med någon som går igenom precis samma sak är ovärdenligt.

…och förutom att våra bebisar kommer att ha matchande outfits så hoppas vi även att de kommer att bli små bästisar. Vi planerar redan för familjesemestrar och barnvagnsutflykter. Det ska bli så underbart kul!

Polarn O Pyret har som policy att varje plagg ska hålla för minst 3 barn, så om någonting skulle bli utväxt snabbt, så kan de ärvas av en eller två skruttar lite senare (eller lånas vidare till kompisar!). Det känns vettigt och hållbart.

Läs mer om POP Cares här. 

For the English version, please click here.

This is a post in collaboration with Polarn O Pyret. All opinions are my own.

Is there a lovelier gift to give than baby clothes?

I have a lot of friends with children and tend to go bananas when there has been new little arrivals.

I have packed cute little dresses, tiny socks, and sweet little shoes into the smallest little gifts. Often I just wanted to keep the clothes for my own future baby, but it felt a bit silly, so I lived out all my baby fantasies trough my friends instead.

Now when I’m pregnant myself I really realize how appreciated these little gifts are. Not just because the little one will need clothes on its body, but also to show the parents that we as friends and family are really excited for them. Both the clothes and the gesture means a lot more than one thinks.

I know baby stuff can be a bit tricky to give as gifts, especially before the little one is born. You don’t really know about size or often not even gender. Then a god tip is to get something in a neutral color and in a size up from newborn. Then you know that the baby will be able to wear it at some point.

Everyone have different preferences when it comes to colors, but you most probably know your friends tastes pretty well.

As you can see I have wrapped up a couple of packages filled with Polarn O Pyrets new collection ”POP Cares” (made with 100% organic cotton). And no, this time the clothes are not for Froggy, but someone else who is going to be terribly special to me.

Here is a little secret that I have been keeping from you –

Josefina is pregnant and is due to give birth almost exactly two weeks after me. 

How amazing is this?! I get to share this whole pregnancy journey with one of my closest friends in the whole world. I cannot believe the luck that we got pregnant at the same time and we speak several times a day on Whatsapp to check in, compare cravings and just chat about babies. It’s great to have the support of someone who knows pretty much exactly what you are going trough.

…and not only will our little babies have matching outfits, we also hope they will end up being best friends. We are already planning park walks and family holidays together. I’m really looking forward to it!

Polarn O Pyret has a policy that every piece of clothing should last for at least 3 children, so if something would be only be bale to be used for a short while, then you know that baby number 2 and 3 will be able to enjoy the clothes too. I like this since it’s both environmentally friendly and saves a bit of money (and you can share the clothes with your friends too!).

Click here to get to POP UK.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Vad roligt! Läste Josefinas blogg när hon hade den, så hälsa grattis från en av hennes gamla läsare! 🙂

  1. Josefina

   Åh vad kul att höra! Tack 😀 / Josefina

 2. Men så härligt!
  Hade varit så skoj med en vän som är gravid samtidigt. Jag känner mig jäkligt ensam! Har inga vänner kvar här där jag bor ändå iofs, så det är alltid ensamt, haha!
  Hoppas hitta nya i någon mammagrupp framöver.

  1. Men så trist,kanske kolla i Preggo gruppen på Facebook om det finns några mammor som bor nära dig? Annars kanske det går att söka på gravidgrupper i mområdet online. Det gör verkligen skillnad att ha någon att ventilera med.

 3. Fint och välgjort samarbete 🙂

  1. Vad glad jag blir att du tycker det <3

 4. Alexandra Eriksson

  Åh vad roligt för er båda! Ni kommer att märka att bebisar generellt sätt beter sig mycket mer lätthanterligt när de är i sällskap så utnyttja guldläget till max sen 🙂

  1. Vi hoppas på det, annars kan vi alltid trösta varandra haha