The Perfect Yellow Maxi Dress

For the English version, please go to the bottom of the post. 

I dag fick vi en riktigt härlig soldag som var precis lagom varm. Jag passade på att läsa ut ”Att Föda” och vi åt en underbar lunch på stranden.

Ni frågade om feta, halloumi och andra ostar här. På hotellet finns det små skyltar till frukosten på alla maträtterna och det står utskrivet om saker som ostar är pastöriserade eller inte. Hittills har all feta, halloumi och mozarella varit helt ok och jag hoppar helt enkelt allt det jag inte är 100% säker på är gravidvänligt. Jag märker att det är svårt att fråga då de ofta inte förstår vad jag menar, så då struntar jag istället i just den rätten.

Det enda jag känner är lite sådär är buffén i huvudrestaurangen, det där med mat som hålls uppvärmd under en lång tid känns lite iffy, så när vi har ätit just där har vi sett till att gå riktigt tidigt så att maten är fräsch ut ur köket.

Min klänning på bilderna kommer från Missguided och är en vanlig maxiklänning. Så länge det finns lite rymd så går det hur bra som helst att köpa helt vanliga plagg. Jag la till ett tunt skärp under bysten och mitt halsband från Mawi för att klä upp klänningen till middagen. Så här till sommaren skulle jag vilja påstå att maxiklänningen är preggots bästa vän, så luftigt, löst och skönt.

Jag älskar färgen på just den här klänningen och att jag kan välja om jag vill bära den lös och gömma magen lite mer eller lägga till ett skärp för att verkligen visa upp kalaskulan. 

Ni hittar klänningen här. (adlink)

For the English version, please click below. 

Today we got that perfect sunny, warm and wonderful day and we spent the whole time on the beach. 

Some of you were wondering about food and pregnancy in Greece, specifically cheeses like feta, mozzarella, and halloumi and how to know if they are safe or not. Here at this hotel, they have little signs on all the foods at breakfast and on these signs, it will say if a cheese is pasteurized or not. So far all the feta, halloumi and mozzarella has been fine, so that’s great.

It is a bit harder to keep track of your pregnancy food restriction when you are abroad. Most of the time when you ask they don’t really understand what you mean. So if I’m in any way unsure, I just skip that course or ask for something else.

The only worry I have so far is the buffet at the main restaurant at the hotel. Pregnancy and food under heat lamps don’t gel too well, so when we eat there we make sure to go first thing when the food is straight out of the kitchen.

This dress is just a regular Missguided maxi dress that I have put a belt under the bust and matched with my Mawi necklace. Honestly, roomy maxis are a preggo girl’s best friend. They are so easy to wear, airy and comfortable, I’m going to live in them this summer.

I love the pop of yellow and that I can choose if I want to wear it loose to hide the bump or with a belt to really show off my belly.

 You can find this dress here (adlink)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Hej! Hur tänkte du kring mat i Grekland? Jag är gravid och ska till Spanien i sommar, och funderar på vad man bör undvika? Tacksam för svar