Bumpdate Week 24 & Bye Bye Fifi

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag kan säga att gå runt i bikini känns väldigt lustigt och annorlunda när man är gravid. Hela kroppen känns så mycket mer privat på något sätt och jag är absolut inte van vi hur den ser ut just nu.

Magen har blivit stor på riktigt och jag märker hur den liksom kliver in i rummet ett bra tag innan själva jag följer efter. Den har börjat växa mer på bredden nu med och jag märker hur min midja sakta men säkert försvinner. I går fick jag min första ”Åå, det kan inte var vara långt kvar nu” kommentar.

…”bara” 4 månader. Vart ska det här sluta?!

Jag har tre bikinis att välja mellan och i dag blev det en strapless från Missoni, som visserligen inte ger så mycket stöd, men som funkar bra för solränder och täcker det väsentliga. Som ni ser så blev det inget regn för oss trots allt. Det låg ett helt gäng tunga svarta moln på sidorna om oss, men vi fick sol nästan hela dagen. Winning!

Jag insåg även i morse att hur jag än vänder och vrider mig så kan jag inte se fifi längre… Det är min första kroppsdel som har ”försvunnit” och säkert inte min sista. Jag är glad att jag fortfarande kan se mina fötter, även om att raka ”där nere” kommer att bli intressant från och med nu.

Ni som har varit gravida eller är lite närmare slutet än vad jag är, hur gör/gjorde ni?

I vecka 23 har;

?  Jag börjat få trötta fötter.

Jag märker att jag har +8 kg att bära på och relaxinet har börjat arbeta på riktigt. Det känns som att jag har gått en mil av att bara gå till tunnelbanan.

?  Froggy börjat med mer svepande rörelser.

Nu kan jag riktigt känna hur hen rör sig där inne, inte bara sparkar och slag utan även armbågar, knän och då och då små krafsande rörelser. Jag önskar att jag visste vad det lilla busfröt har för sig där inne.

?  Garth börjat få känna av partyt i magen på riktigt.

Om vi ligger på sidan i sängen innan vi ska sova och han lägger handen som stöd under magen så hamnar bebisen nästan som i hans hand och oftast blir det full rulle precis då. Det blev en tår eller två från oss båda och jag tror att vi börjar inse på riktigt att vi ska bli föräldrar.

Apropå på att gråta så läser jag ”Att Föda” för tillfället och jag vet inte varför men så fort jag kommer till en förlossningshistoria så grinar jag så in i bomben. Ni som har läst den boken vet att det är ganska många historier där i, så Garth har varit helt orolig över varför jag gråter så mycket just nu.

Jag var tvungen att dansa lite på stranden för att lätta upp stämningen en smula (ni kan se mina bästa moves på min instastory @TessMontgomery).

Är det normalt att bli helt galet blödig i mitten av graviditeten, eller är det kanske bara för att jag är på semester och kan slappna av lite extra som alla känslor tittar fram?I vecka 24 ska;

? Vi fortsätta vår semester.

Jag tänker ligga på stranden och läsa böcker, äta massor med grekiska sallader och sova 10 timmar per natt. Jag njuter så himla mycket av att vara på babymoon och vill aldrig att den ska ta slut.

? Jag försöka ta med mig semesterlugnet hem till London.

Jag ska göra en liten plan på hur jag ska lägga upp jobb och allting runtomkring de närmaste månaderna så att jag i princip kan gå på ”mammaledighet” från och med Augusti.

? Jag gå på två gravidyoga och min träningsklass.

Det var ett par veckor sedan jag hann med alla tre på grund av Olives operation. Som tur är läker lilla tassfian bra och jag kommer inte att behöva passsa henne 24 timmar om dygnet längre utan kan komma iväg ut lite mer. Jag mår som allra bästa när jag faktiskt får träna mina tre pass i veckan.

? Jag gå på tjejmiddag med Gia och Josefina när vi är tillbaka.

Det var länge sedan vi fick ihop det nu och tjejkompisarna känns verkligen extra viktiga just nu. Speciellt för mig som inte har familjen involverad på samma sätt.

Ok kompisar! Er tur! Har det hänt något speciellt för er den här veckan? Något kul på G?

Jag har inte hunnit svara på alla kommentarerna från förra veckan ännu, det har blivit en liten paus nu när vi är borta, men jag har dock läst alla! Så berätta jättegärna hur ni mår så kommer jag att svara på både de gamla och de nya kommentarerna när jag är hemma igen. 

Tidigare bumpdates hittar ni här;

Week 23 
Week 22 & Pregnancy Snacking

Week 21 & Thoughts Around Birth

For the English version, please click below. 

I can tell you, my friends, that the difference in wearing a bikini now and before I was pregnant is massive. It’s like my body feels a lot more private and I’m really not used to the shape I have now.

I don’t feel ugly or anything like that, just really different…

The bump is starting to get properly big and it’s funny how it kind of enters the room before the rest of me follows. I have noticed that it has started to widen now and slowly but surely I’m losing my waist. Yesterday I even got my first ”Oooh, you can’t be far off now”.

…well, hm…” only” 4 months. Jesus, where is this going to end?!

I have 3 bikinis with me to choose from. Today I opted for a strapless version from Missoni that doesn’t give me much support but is great for tan lines and cover all the important bits. As you can see we lucked out with the weather. It was meant to be raining all day and we saw massive clouds on either side of us, but by some reason, they just never came close. So we had a full day on the beach and by the pool again. Winning!

I also had the revelation this morning that no matter how I twist and turn I cannot see Fifi anymore. It’s my first body part to ”disappear” on me and certainly not the last. I guess I have to be happy I can still see my feet, even though shaving will be quite interesting from now on.

You guys have has been pregnant or is a bit further along that I am. How do/did you do it?

In week 23;

?  I have started getting tired and painful feet.

It’s getting noticeable that I have +8 kg to carry around and that together with the relaxin is giving my poor feet a hard time. I feel like I ran 10 k just walking to the tube.

?  Froggy has started doing big sweeping motions.

Now I can really feel how it’s moving around in there. Not just kicks and punches, but also elbows, knees, and even little pinching sensations. Oh, how I wish I knew what the little rascal is up to in there.

?  Garth got to take part in the belly party for real.

When we lie down on our sides in the bed and he puts his hand as a support under the bump, the baby almost ends up resting in the palm of his hand. And when this happens Froggy likes to move around lots. I have to admit it made us both shed a tear or two, I think it’s finally starting to sink in that we are going to be parents.

When we are on the subject of crying… I’m reading this amazing Swedish book called ”How to Give Birth” and as soon as there is a birth story I cannot keep my emotions under control. And in this book, there are loads of lovely birth stories, so I have been crying on the beach all day long. Garth got really worried that something was wrong, so I had to dance around a bit to show him I’m ok (you can see my best moves on my Instastory @TessMontgomery)

Is it normal to get this emotional in the middle of the pregnancy or does it have more to do with me being on holiday and finally have time to feel a bit more? Will I be a soppy silly billy for another 4 months? I really hope not.In week 24;

? We will still be on our babymoon for a few more days.

I’m planning on eating a greek salad a day, lie on the beach and read books, and sleep 10 hours every night. I wish this holiday would never end!

? I will try to bring the stillness and calm from the holiday home to London.

And when I get home I will make a proper plan on how to get everything set up so that by August I will be able to go on ”maternity leave”.

? I will make it to both my yoga classes and my pregnancy fitness class.

I haven’t been able to go to all three for a while because of Olive’s surgery. But she is healing really well and won’t need 24/7 babysitting anymore, so I will be able to go to all my pregnancy classes next week. Whoop whoop!

? I have booked a girls dinner with Josefina and Gia.

It has been a while since we all got together and my girlfriends really are extra important to me at the moment. Especially since I don’t have any family around, so I’m really looking forward to catching up.

Ok guys, your turn! What’s going on in your lives? Anything fun coming up?

I’m so sorry I haven’t answered all the comments from last week yet. I have read them all, but because of the holiday I haven’t had the chance to sit down and write back to you yet. I promise I will answer them all as soon as I’m back in London again.

Find more of my bumpdates here;

Week 23 
Week 22 & Pregnancy Snacking

Week 21 & Thoughts Around Birth

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer

 1. Vad är instatory? Jag klickade på länken men fick inte upp nån video?

 2. Väldigt fint och kul att följa din resa som gravid, Tess! Jag tycker du strålar ?☺

  Idag ska jag insemineras, väldigt spännande!! Försök nummer två, första var i januari. Håll tummarna för att embryot fäster denna gång ? Med andra ord en spännande start på helgen!

  1. Cornelia

   Åh lycka till, hoppas det går bra!

  2. Alexandra Eriksson

   Lycka till!!

 3. Kliver in i vecka 24 idag och förstår verkligen hur du känner över hur kroppen förändras. Jag tror att det är det faktum att förändringen går så himla snabbt som är lite jobbig att greppa. Jag har också en ordentlig gravidmage och går bara och väntar på just den kommentaren du fick, att det måste vara dags snart. Med det sagt tycker jag att du ser fantastisk ut 🙂

  Jag tror jag har landat i att jag får leva med lite hår, eller så får maken ställa upp och hjälpa till haha!

  Jag har inte haft lika tydliga fosterrörelser som du, troligtvis pga att moderkakan ligger i framkant, men senaste 2 veckorna har bebis verkligen haft en dygnsrytm vilket är ganska mysigt. Och i förrgår fick maken äntligen känna första sparkarna, det var verkligen häftigt 🙂

 4. V 37. Det fungerar att raka men det är ett projekt i sig som ofta slutar med att jag är helt slut och behöver ligga ned ett tag ? lyfta på magen, böja och vrida sig är vad som gäller. Man får räkna med att missa en del också. Börjar starkt fundera på vaxning.. ?

 5. Alexandra Eriksson

  Åh alltså. Jag insåg lite sent att raka fifi var kört. Bestämde mig därför att vaxa så det skulle hålla sig fint ett tag. Men nådde inte till det. Så då fick min man vaxa åt mig (!!!). Alltså han var ingen stjärna på att vaxa. Fy FAN vad ont det gjorde. Och jag höggravid stod och typ hoppade och grät haha! Så mitt tips är att vaxa men om inte Garth är en talang så gå till någon som vet vad de gör.

  Förresten ta benen på samma gång. De är nästa grej som ”försvinner”!

 6. Gud vad vacker du är!!

  Jag har redan nu (v17) börjat gå och vaxa mig på salong! Så himla värt det! ☺️

 7. Be Garth om att raka dig. De brukar gilla det haha. ?

 8. Grekisk sallad är supergott, men jag har hört att man inte skall äta fetaost som gravid? Stämmer detta?

  1. Nej. All välpastöriserad ost går bra. Feta är inga problem.

   1. Camilla

    Jo men kan man lita på deras svar? I Grekland har de en liten lättsammare attityd och vill kanske inte säga att de inte vet?

 9. Min långa kommentar försvann, vad synd 🙁

  Jag säger uteslutande två saker till gravida (om det inte är någon nära vän): 1) ”Vad fin du är!” 2) ”Hur mår du?”. Får panik på alla som ska veta varenda detalj. Kroppen känns verkligen privat (jämt, men särskilt nu när den ”inte är det” i mångas ögon) och jag/vi har valt att inte dela med oss av varken vecka, BF eller kön till någon – inte ens de närmsta. Säger bara månaden det är dags. Jag tror inte att jag är så pepp på att sitta och vara föremål för stigande förväntningar, inte heller från familj, när det närmar sig. Vi hör av oss när bebis är ute och allt är bra.

  Med det sagt hade jag RUL denna vecka och det var fantastiskt att allt såg ut som det skulle därinne. Bebisen var superaktiv och allt var toppen. Den rör sig massor nu och det är mysigt att ha sällskap jämt. <3

  1. Vad härligt att allting ser bra ut där inne <3 Jag tror också att det kommer att bli lite jobbigt där i slutet när alla ringer för att kollaom det har "hänt" något. Man får väl sätta ihop en whatsappgrupp med alla som vill veta och säga att man uppdaterar så fort det finns något att säga?

 10. Hej

  Det var under min första graviditet som jag började vaxa mig på salong! Det är verkligen superbra och om man hittar ett bra ställe så känns det helt ok att ligga där, de har ju sett allt tänker jag ?
  Kram

  1. Känns det inte lite konstigt när magen är ivägen tänker jag? Och påverkar smärtan barnet i magen eller är det mest bara jag som är nojjig?

 11. Här mår vi bra, går in i v17 imorgon. Var på ultraljud förra veckan och fick reda på att det med största sannolikhet är en liten tjej där inne. Hon gjorde en kullerbytta och sprattlade runt och verkar må så bra så! 🙂

  1. ÅÅ vad mysigt med en liten tjej! Har ni börjat tänka på namn och så ännu?

   1. Vi var så säkra på att det var en liten Tage i min mage så vi hade liksom inga tjejnamn alls hehe men nu lutar det åt Esther. 🙂 Känns faktiskt himla mysigt med en liten tjej, speciellt som sambons två pojkar bor på heltid hos oss så jag är i klar minoritet just nu – blir bra med en tjej till i huset! 😉

   2. Åå vad mysigt och jag älskar både Tage och Esther som namn. Sååååå gulligt! Jag tror att vi får en pojke, men just nu skulle en liten tjej sitta himla bra. <3