Two Friends – One Trend

For the English version, please go to the bottom of the post.

Bloggande kan vara ett ganska ensamt yrke. Om man inte springer på events hela dagarna, så sitter man mest framför datorn helt allena och knapprar loss.

Det låter lite deprimerande kanske, men det beror helt på hur man är som person. Själv är jag som ni vet en ganska snacksalig typ och min sociala sida vinner alltid över blygheten. När man väl börjar titta sig om så finns det massor med trevliga personer att lära känna.

Som Sinead tillexempel.

Vi började som Instagramvänner för något år sedan, kommenterade på varandras feeds, likade varandras bilder, snackade på Instagram messenger om bloggproblem och vem som skulle gå på vilket event. Det ledde till att vi hamnade på en hel del fester och PR grejer tillsammans och har genom social media blivit goda vänner.

Englands bloggvärld är stor och långt ifrån alla bloggare är trevliga. Det finns någon form av bitchighet här som jag faktiskt inte ser på samma sätt i den svenska bloggsfären. I Sverige är det mer alla hänger med alla oavsett, de största bloggarna är oftast de som är trevligast och mest välkomnande. Speciellt när man som jag allt som oftast dyker upp själv på events i Stockholm.

Kanske behöver bloggvärlden här i UK bara en chans att lugna ner sig lite och bli mer stabil, den ligger trots allt ganska många år efter Skandinavien? Möjligtvis är bitchigheten bara en osäkerhet runt var vi som bloggare egentligen står. med tanke på att företag fortfarande försöker få bloggare att jobba gratis här, så är det kanske inte så konstigt att klimatet är hårdare.

Men fram till dess är det extra viktigt att hålla tag i de som faktiskt är genuina, trevliga, jobbar hårt och är down to earth, som Sinead. (Det uttalas ”schinejd” för er som inte har sett namnet tidigare). Jag har satt lite som ett mission att bara knyta till mig andra bloggare som jag verkligen tycker om och som är schyssta.

Vem har tid för negativitet?

Häromdagen möttes vi upp, fikade och plåtade lite tillsammans med Ida.

Vi körde tema ”brodyr” eftersom att det är en av de största trenderna i vår. Trots att jag är Skandinav så är det Sinead som är mer minimalistisk, jag kör ofta på extra allt istället. Så vi tolkar trender på helt olika sätt och det är ju bara extra kul.

Sedan har jag ju min lilla fripassagerare just nu, så jag hakar på de trender som jag gillar som faktiskt funkar med en kalaskula. Som tur är finns det broderi på det mesta i butikerna, så det är inga problem att hitta saker som passar.

Jag som annars gillar färg kände för en lite mörkare look med kontraster i rött och rosa.

Jag får inte plats i vanliga skinny jeans längre, så gravidjeansen är mina räddare och kommer från Serphine maternity. Det som är extra bra med just det här paret är att de har en låg mudd, det vill säga, den ligger under magen istället för över. Personligen så föredrar jag verkligen det, både för att jag tycker att de över magen kan klämma lite och för att de verkar sitta uppe lite bättre.

Med vissa andra jeans måste jag göra strumpbyxdansen varenda gång jag går på damerna för att grenen ska hamna där den bör…

Min skjorta är från Zara och är inte gravidspecifik. Jag köpte den ganska stor i storleken, så att den räcker i många veckor till. Det gör att jag kan styla den på flera olika sätt. Den kan vara knäppt och instoppad, knyten under magen med en t-shirt under, hängaden öppen och fladdra med vinden eller som här har jag kört en Audrey Hepburn och lagt dem omlott innan jag stoppade in den framtill. Den här typen av skjortor går att variera i all oändlighet.

Jag är fortfarande lika kär i mina ”love” loafers från Pretty Loafers från förra sommaren. De är bekväma, snygga och helt utan klack, för det pallar jag inte riktigt till vardags längre.

Sinead körde en lite mer minimal approach med neutrala toner.

Den här underbar t-shirten från Lasula är jag så himla sugen på att klicka hem, men jag vet inte om det är helt ok att ha ”fuck you” på bröstet när jag är preggers. Svärord och bebisar känns som en osäker kombination. Kanske får det vänta till jag är en trött och argsint småbarnsmamma istället hehe.

Den apsnygga kjolen med snörningsdetalj kommer från Mango och jag älskar att hon bestämde sig för att vara lite mer ”wild and crazy” och bli påverkad av mig när det kom till skorna. Just broderade slip ins ser man i alla presskontor just nu, så se till att haffa ett snyggt par innan de är helt slut. Dessa snyggingar kommer från Next och väskan som ser ut som en Gucci är från Mango.

Jag kanske bör berätta att Sineads specialitet är att hitta hight street varianter av alla våra favoritplagg som känns lite väl saftiga att lägga hela blogglönen på.

Vad tycker ni?  

Är det kul att se lite andra personer än bara jag har på bloggen ibland. Sinead är ju mer av en modebloggerska så då passar det ju bra att vi körde lite outfits tillsammans. Men, skulle ni tycka att det var roligt om jag involverade fler av mina bloggvänner någon gång då och då? Både för att det blir lite mindre ensamt för mig och för att introudcera lite andra sköna bloggar till er?

Oavsett så är det himla nice att ha vänner som förstår vad det är man egentligen sysslar med. Allt för många kliar sig i huvudet när man nämner ordet bloggare här i London. (Jag fick frågan om det hade något med prostitution att göra av en äldre dam häromdagen… eeeeh tack tanten!)

Ni hittar Sineads blogg ”Love Style Mindfulness” här om ni är sugna på att se mer.Tess Outfit (adlinks)

Blus – Zara
Jeans – Seraphine Maternity
Loafers – Pretty Loafers
Väska  – Furla
Solglajjor – Quay Australia

Sineads Outfit (adlinks)

T-shirt – Lasula
Kjol – Mango
Väska – Mango
Örhängen – Pandora
Skor – Next
Trenchcoat – Next

Foto – Ida ZanderFor the English version, please click below. 

Blogging can be a pretty lonely profession. If you don’t spend all your days going to events, you mainly just sit at home on your own tapping away on your laptop. 

It might sound a bit depressing, but it comes down to what kind of person you are. As you might have noticed by now, I like to talk… a lot. And my social side always serves me well when it comes to making friends. Once you start looking around, there are loads of lovely people to get to know.

Sinead is one of those.

We started out as Instagram friends. Just the usual of liking and commenting on each other’s photos, then we started chatting on Instagram messenger about blog stuff and what events we were going to. We ended up at a lot of the same parties and PR stuff and have through social media become good friends.

The UK blogosphere is really big and unfortunately far from all bloggers are friendly. There is a bit of a tougher vibe here that I have never come across in Scandinavia.

In Sweden, I find that everyone hangs out with everyone, no matter the size of your following or how ”cool” you are. Often I find the biggest bloggers to be the nicest and most welcoming. Since I often turn up to events on my own when I’m over there I really notice how friendly they are all.

Maybe it’s a maturity thing? The blog world here in the UK is still very young, a lot of years behind the Scandinavian one. Maybe it’s just about us bloggers finding our place in the world and then it will be a bit more relaxed. I mean companies here still expect you to give away blog posts for free, no wonder the climate is tough.

In all of this, it’s really important to figure out who is genuine, hard working and down to earth. Like Sinead. I have made it a bit of a mission of mine to try to find the nicest bloggers here in the UK and create some kind of community. Because we are all, in the end, a lot stronger together.

…who has time for negativity anyway?

So the other day Sinead and I met up for a cup of coffee and to take some photos with Ida.

We decided to tackle the embroidery trend that is massive for spring and summer. It’s funny, even though I’m the scandi -girl, Sinead is a lot more minimal in her style. I’m more of an extra everything with lots of colour on top, and she prefers a cooler and more neutral approach to fashion.

It makes it extra fun to shoot together because our takes on the same trends turn out really different.

Then, of course, I have my little freeloader to think of at the moment too. The embroidery trend is one that easily translates to all kinds of body types, even bumpy ones. And there are sooooo many lovely items in the shops right now, I promise you will not have a problem finding something that will work for you.

I usually go very colourful and bright with my outfits but felt like more of a darker palette with a black base with pink and red contrasting details.

Unfortunately, I can’t fit into any of my skinny jeans anymore, so maternity jeans are my heroes. These ones are from Seraphine and I love that they have a low bump band. This means that the band is located under my belly instead of over it. I kind of think the wider band puts quite a lot of pressure on the bump and I always have to do the sexy ”pantyhose dance” to get them to really stay up.

My shirt is from Zara and is not pregnancy specific at all, but a great option for us who like to be able to wear ”normal” clothes too. It’s really wide and I can style it in like one hundred different ways. All buttoned up and tucked in, open and flowing in the wind, tied under the bump with a t-shirt underneath or just do an ”Audrey Hepburn” and wrap the sides over and tuck the front in like in the photos.

I still adore my ”love” loafers from Pretty Loafers. I got them last summer and they are pretty, comfy and completely flat since I cannot deal with heels at the moment. Unfortunately, I can’t seem to find them online anymore.

Sinead went for a more minimal approach with a neutral colour palette.

I’m soo tempted to get this amazing t-shirt from Lasula but I’m not sure if I can get away with it? Baby bumps and swear words seem like a bit of a no go. Maybe I have to save it until I’m a tired and frustrated mum that hasn’t slept in months instead?

The amazing skirt with the lace detail is from Mango and I love that she decided to go a bit ”wild and crazy” like me with the shoes. These kinds of embroidered mules are super hot this spring, the PR offices are filled with them, so make sure you get a really nice pair before they are all sold out. These guys are from Next and the amazing Gucci bag dupe is from Mango.

…I should probably tell you that Sinead is somewhat of an expert in finding high street versions of really expensive designer stuff.

So what do you think? 

Isn’t it nice to see another face on the blog than just mine? Sinead is more of a fashion blogger, so it was pretty suitable for us to shoot outfits together. Would it be fun if I did more of this kind of posts? It will surely make me a bit less of a lonely blogger and I can introduce you to more of my blog friends?

No matter what, it’s really nice to have friends that understand this crazy business we are in. Too many people still scratch their head when I mention that I’m a blogger. An old lady the other day even asked if I was some kind of prostitute… (thanks, you old bat!)

You can find Sinead’s lovely blog ”Love Style Mindfulness” here.Tess’ Outfit (adlinks)

Blouse – Zara
Jeans – Seraphine Maternity
Loafers – Pretty Loafers
Bag  – Furla
Sunnies – Quay Australia

Sinead’s Outfit (adlinks)

T-shirt – Lasula
Skirt – Mango
Bag – Mango
Earrings – Pandora
Shoes – Next
Trenchcoat – Next

Photo – Ida ZanderWrite a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Awesome post Tess! I love the camaraderie towards other bloggers and the joining of forces. I like the attention to detail with your outfit description and the humorous throw away lines here and there. Looking forward to your next post! I am blogging on the Isle of Wight now that we have moved here for Lily, she is 7 months now, and I will have lots of candid posts about real life (not sugar coated) motherhood you can read before your bubba comes along xxx

  1. Thank you lovely, I will check your blog out <3

 2. Ja, det är en jättebra idé! Jag vill gärna se andra personer och få tips på andra bloggar att följa! Tummen upp! =)

  1. Toppen, då kör vi fler! Tack <3

 3. Jag tycker definitivt du ska börja göra lite mer collabs såhär! Jättekul att se andra och få mer inspiration. Dessutom är det väl bara bra att lyfta andra tjejer som gör liknande saker 🙂

  1. Vad kul att du känner så, tack!

 4. Love love love your outfit Tess those shoes are gorgeous! Sinead’ is ok would make been better without the trench or she could have worn it properly instead of slumpy!

 5. Hej Tess! Jag ska gifta mig nästa sommar och tänkte direkt på ert bröllop och din guide till att hitta klänning. Jag har själv bott i London och ska dit igen i sommar med mamma som också bott där tidigare. Jag undrar om du kan tipsa om bra ställen att prova bröllopsklänningar? Allt ifrån stora varuhus med hela upplevelsen till lite mindre pärlor? Tack på förhand och tack för en härlig blogg. Kram.

  1. Jag skulle rekommendera att boka in dig på Pronovias och Mirror Mirror här i London. Om du vill gå mer extravagant så är Browns Brides, Wera Wang och Jenny Packham ett par förslag. Vad roligt att du ska gifta dig! Lycka till med klänningsshoppingen, när du vet så vet du!

 6. Tumme upp på att låta andra vara med i bloggen! Har som ambition att ha med någon intervjuperson minst en gång i veckan på Bossbloggen just för att jag tycker det blir mer berikande. Superkul att se era olika tolkningar av samma tema och som vanligt fantastiska bilder ?

  1. Jag tycker att det är kul att mixa upp det hela lite då och då, så jag blir glad att du känner likadant.

 7. Jag tycker det är roligt, jag har själv hittat ett litet bloggäng och det är roligt dela erfarenheter! Samt jag tycker en blogg blir lite roligare om man får visa ens vänner!

  1. Jag tror verkligen på att hjälpa och lyfta varandra, vem vill gå ensam genom livet liksom? Myket bättre att hitta ett litet glatt gäng!