UK Blog Awards 2017

Cecilia, James som även han var nominerad i fashion & beauty och jag som var gladare än vad jag ser ut här.

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vilken kväll det blev i går!

Jag kom tyvärr inte hem med ett pris, men är så himla tacksam över att ha hamnat i finalen med så många duktiga bloggare. Speciellt med tanke på att jag bara har översatt bloggen till engelska i 8-9 månader och att mitt upplägg är alldeles för personligt för den engelska marknaden där bloggarna är mer som tidningar som uppdateras någon gång i veckan.

Jag tog med mig både Garth och min fina creative assistant Cecilia till galan och väl där träffade vi så himla många andra trevliga bloggare och företag. Jag älskar att mingla och träffa nya människor!

Det var 18 kategorier med en personlig och en företagssektion i varje, så själva prisutdelningen tog sitt lilla tag. Vi var i Plaza Hotel vid Westminister bridge och UK Blog awards hade tillsammans med Odeon och ett gäng andra sponsorer dragit ihop ett riktigt superkalas.

Vi fick mat, dryck, popcorn, godis och macarons… perfekt för en preggo som hela tiden vill tugga på något för att hålla humöret upp trots klackar och sena timmar. Men det gick verkligen hur bra som helst och vi stannade till 11.30 innan min kropp skrek efter sängen.

Tack UK Blog Awards för en supertrevlig kväll!

Temat på galan var ”blog heroes” och det var alltså superhjälte-tema på allt. Lite kul!

Jag livesände stora delar av ceremonin på Instagram live. Jag har inte använt det tidigare, men det passar verkligen perfekt för den här typen av saker som är intressanta för vissa och kanske mindre för andra. 

Kul att se mitt namn där uppe bland de andra finalisterna i mode & skönhet. Vinnaren blev ”Not Dressed as Lamb” som skriver om mode om man är över 40. Coolt att en äldre bloggare vann tycker jag, det visar att bloggande är för alla åldrar nuförtiden.

Ni har klagat över att Garth inte har varit med på bild på senaste, så i går fick han ställa upp på andra sidan av kameran som omväxling.

Det var en mycket större publik än vad jag hade förväntat mig, riktigt fullsatt!

Klänning då? Jag hittade den här fina outfiten som är en topp och en kjol från Kelly Simpkin, jag la till det svarta bältet så att det skulle passa min nya form lite bättre och kände mig faktiskt riktigt fin. Jag älskar kontrasterna i spetsen!

Outfit

Topp + Kjol – Kelly Simpkin
Headpiece – MoonLee
Klackar – Zara 
Väska – Chanel

For the English version, please click below.

Cecilia, James who also was nominated in my category and I (I promise I was a lot happier than I look in this photo).

What a lovely night at the UK Blog Awards!

I did not win a price, but I feel like a winner anyway.

I actually can’t believe I ended up in the final even though I only have been blogging in English for less than a year. My blog is also not the typical English-style blog. I write more on a personal basis than the glossier magazine type of blogging people prefer here in the UK. So I’m super pleased with getting this far!

I took both Garth and my lovely creative assistant Cecilia with me to the gala and we met so many nice bloggers and companies. I love the whole networking side of this business, especially when everyone is super friendly like last night.

There were 18 categories with prices for both a personal and a company section in all of them. So it took quite a while to get trough them all. The gala was at the Plaza Hotel by Westminister bridge and UK Blog Awards together with Odeon and a few other sponsors had gone all in.

We got food, popcorn, sweets, macarons, drinks, you name it. Perfect for a hungry preggo in heels who need to keep her blood sugar up. I even stayed until 11.30, pretty impressive if I can say so myself.

Thank you, UK Blog awards for a lovely and fun evening!

The theme of the night was ”blog heroes”, so basically a superhero theme and I loved it. 

I tried the live option on Instagram during the ceremony and it’s a really great way to show this kind of thing that some people find interesting and others don’t.

It was a great feeling to see my name up there amongst all the rest of the finalists in the fashion & Beauty category. The lucky winner was ”Not Dressed as Lamb” and she writes about fashion for the over 40s. I think it’s amazing that an older blogger won this award! It really shows that blogging has nothing to do with age anymore.

You have been complaining about not seeing Garth for a while, so last night he ended up on the other side of the camera for a change.

The audience was a lot bigger than I expected, the place was packed with excited finalists, guests, sponsors and organisers. 

And I did even manage to find an outfit I liked. This top and skirt from Kelly Simpkin worked really well with a bump, I just added the black belt to make the shape suit my new figure a bit better. I felt really pretty and I love the contrasting lace colours.

Outfit

Top & Skirt – Kelly Simpkin
Headpiece – MoonLee
Heels – Zara 
Bag – Chanel

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Men varför håller du om din mage på varje bild? Man ser ju att du är gravid (om det är det du oroar dig över) och det ser tyvärr bara tillgjort ut. Annars tyckte jag din outfit var riktigt fin!

  1. Fast det var väl en konstig sak att säga? Jag får väl hålla var jag känner är bekvämast? Det här är inte konstruktiv kritik tyvärr.

  2. Alexandra Eriksson

   Jag tror att det faller sig väldigt naturligt för många som är gravida, speciellt när barnet börjat röra på sig. I alla fall jag ville känna på min dotter och hennes sparkar ofta, och då blev det en fin vana att ha handen på magen. Forskning visar tom att barnet reagerar positivt på beröring genom hand på magen. Tycker verkligen inte att det ser tillgjort ut.

  3. Håller tyvärr med…

   1. Jag tror kanske att om man själv inte har varit gravid, så kan det vara svårt att förstå känslan. Det blir att man automatiskt vilar händerna på magen ganska mycket. Det sparkas, spänner och klämmer en del och ofta går jag runt och gnuggar där det är lite ömt. Det är nog någonting man först upptäcker när man väl är där.

  4. Vilken tråkig kommentar. Jag är också gravid och håller på min mage nästan hela tiden. Det är inte alls löjligt utan något som kommer naturligt. Jag vill gärna känna mitt barn och det är ju ett sätt att få kontakt med barnet så länge det ligger i magen.

   1. Ja, jag håller med, man håller runt magen automatiskt. Mest på kvällar märker jag för det är då den sprattlar som mest för min del <3

   2. Précis, det är liksom rätt mysigt – du och din baby som än så länge bara du kan ta hand om, säkert lite instinkt också att hålla om!

 2. Vilken fin bild på dig och Garth. Ni ser så härligt lyckliga ut ?

  1. Tack gulle du! Vi är väldigt glada och förväntasfulla! Garth har velat bli pappa sedan vi träffades, så han är överlycklig. <3

 3. Yeeeeey så fint att få se ett foto av er tillsammans – superfin bild! Garth ser så lycklig ut och du ‘gravidstrålar’som bara den, underbart att se. Kram!

 4. Tess you looked absolutely beautiful in that stunning dress – congratulations on being shortlisted, the number of finalists was reduced from 10 to 8 this year so that’s such a great achievement (especially when you’ve not been blogging in English for very long)! I’m sorry we didn’t get to meet, it was such a busy night and it all went too quickly. Thank you for the mention also, I’m really proud to have ”represented” the over 40s in a very tough category and as you say it isn’t about age anymore which is what I’ve been trying to achieve all these years.

  Oh and in response to that ridiculous comment about your hand on your bump… My Instagram hashtag is #iwillwearwhatilike, and that applies to you posing however you like as well as wearing whatever you like – if you wanted to pose on one leg it’s entirely up to you!! Crazy what people comment on isn’t it ?

  Catherine x

  1. Thank you so much lovely! Honestly, there were so many people there, I think I ended up talking to 10% of them… And I could not agree more with wearing and posing as you fancy. Sometimes people just get a bee in the bonnet for no real reason at all. I hope to bump into you at another event soon. And until then keep up the great work with your blog, it has a very important message <3