Review – L’Oréal Paris Glam Beige Foundation & Powder

Det här är ett inlägg i samarbete med L’Oréal Paris. 

Lyster i huden är som ni nog vet vid det här laget min grej, jag är alltid på jakt efter de perfekta produkterna som gör att min hud ser ut som min, fast bättre. 

Jag är inget fan av kakiga täckande foundations utan vill ha tunna och lätta produkter som både låter den riktiga huden skina igenom och som gärna får ge lite lyster. Det är himla viktigt för mig att det ska se naturligt och fräscht ute oavsett vilken tid på dygnet det är.

Så när L’Oréal Paris bad mig att göra en recension av deras nya Glam Beige foundation och puder som lovar just detta så kändes det spot on.

Jag började med att klämma och känna på den nya foundationen eftersom att det är den jag är mest nyfiken på.

Jag gillar att den kommer i en tub och känns mer som en tinted moisturizer i utförandet är en tung foundation. Texturen är smidig, lätt och glider på huden utan att lägga sig i porerna. Nästan lite silkig skulle jag beskriva den. Den har även solskyddsfaktor 20 vilket är ett riktigt stort plus i min bok.

Foundationen ger en del täckning, men släpper igenom fräknar och hudens naturliga utseende, precis som jag vill ha det. Det jag gillar mest är att den ger lite samma glow som en riktigt bra hudkräm gör på huden när den är nytvättad. Alltså inte glitter utan mer av en hälsosam lyster.

Nu när jag är gravid är tyvärr min hud lite bråkigare än vanligt och jag har använt lite mer täckande produkter och jag tycker att Glam beige foundationen blir precis lagom mycket för mig just nu.  Om du är den typen som gillar mer täckning, så kan du alltid lämna den här foundationen bara till kindben, näsryggen och toppen av pannan där man oftast ändå har fin hud i sig själv.

Även pudret tycker jag om. Det är som ett lättapplicerat matt solpuder helt utan glitter eller glans och passar perfekt på sommardagar då man inte vill se för fixad ut.

Jag sveper bara ett par tag med en borste över näsan, kindbenen och i pannan för ett naturligt solkysst resultat. Pigmentet är inte för starkt så det skriker inte ”SOLPUDER” om ansiktet som det annars lätt kan göra så här i början av året utan ger en naturlig lätt solkysst look. Den kommer med en svamp, men jag föredrar att använda en borste för precision.

Jag passar även på att använda pudret på halsen och på armarna om det är t-shirt väder ute.

Mitt omdöme är att det är är två prisvärda och sommarhärliga produkter. Foundationen är perfekt för oss som gillar lite glow och med lätt till medium täckning och solpudret är bra för oss som inte vill ha glitter på kinderna utan bara se hälsosamma och friska ut.

Ni kan läsa mer om produkterna här. 

For the English version, please click below.

This post is a collaboration with L’Oréal Paris. 

As you probably know by now, ”Glowing” skin is kind of my thing. I’m always hunting down products that will make my skin look like it’s my own, just a whole lot better. 

I’m really not a fan of matte caky full coverage foundations and I prefer thin and light formulas that lets the natural texture of my skin shine trough. If the foundation gives a bit of extra glow, that’s a massive bonus. It’s really important to me that my makeup looks natural no matter what time of the day or night it is.

So when L’Oréal Paris asked me to review their new Glam Beige foundation and powder, who promises these kinds of results, I jumped at the opportunity.

I started off by squeezing and swatching the new foundation since it’s the product I’m most curious about.

I love that it comes in an easy to carry tube and feels more like a tinted moisturiser than a heavy foundation. The texture is smooth, light and do not pool in my pores. I would say it’s a bit silky on the skin. It also has the massive added benefit of a built-SPFspf 20, who wants sun spots and wrinkles hey?

It gives a light to medium coverage, but still lets my freckles and natural texture of my skin shine trough, just the way I like it. What really makes me a fan of this product is that it gives my skin the same kind of glow as when I put on a great moisturiser on my newly washed face. So there is no glitter, only a natural healthy sheen.

Now when I’m pregnant and hormones are wreaking havoc with my skin, I have had to use slightly more covering foundations than usual and I think that the Glam Beige foundation is perfect for me at the moment. If you are the type who prefers more coverage, I would recommend to use a heavier foundation and only leave this one for the tip of your nose, cheekbones and top of the forehead, where we tend to have pretty lovely skin most of the time.

I’m also really liking the new powder. It’s a very easy to apply matte sun powder completely without glitter or sheen, perfect for summer days when I just want a really natural look.

It’s enough with one sweep of the brush over my nose, forehead and cheekbones to give that slightly sunkissed result. The pigment is not too strong and won’t make my face scream ”Hi, I just used lots of SUNPOWDER”, like some products do when our skins are a bit paler in the beginning of summer. It comes with a sponge for application, but I prefer to use a brush for precision to get a really lightly sunkissed look.

Another tip is to sweep the brush down your arms and on your neck and chest if the weather allows for a t-shirt or vest top.

In my opinion, these are two great, budget friendly and summery products. The foundation is perfect for us who like a bit of glow and a medium to light coverage and the sun powder is really easy to use when you just want that easy breezy healthy summer look.

You can find more information about these products here (click). 

Advertisement

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Hej! Hur ser din hudvård ut nu? Har du ändrat något eftersom du är gravid? Jag fick tips av hudterapeut att Man helst bara ska använda eko o inga starka syror eller så i produkterna.. Kram fin du är!! 🙂

  1. Tack gulle! <3 Jag skrev ett inlägg just om min hudvård som gravid här - http://tessm.metromode.se/2017/03/26/5-pregnancy-beauty-favourites/

 2. Älskar glow och lyster! Dock känns det ibland som jag får välja mellan massa fint glow eller att typ sminket ska hålla. Men annars, fint:D

  1. Jag förstår precis vad du menar. Har du testat med en primer under? Det är en svår balangång, men när man får till det rätt så blir det så galet bra!

 3. Jade Ashleigh

  Yay love beauty and make up tips!! There can never be too many for us ladies 🙂 are these products available in the uk? I couldn’t find any trace of them here maybe they’ve been released here under a different name? So excited to see the recent changes to the blog … two (+) fantastic posts a day is spoiling us ?very happy that you’re going to be continuing to blog with little baba 🙂 it’s going to be one full on adventure!! Xx

  1. Hi lovely!
   I will remember to do even more beauty and makeup posts on the blog <3 The products are meant to be available in the UK ( I had mine sent from Sweden), but they are still really new, so they might not have arrived at all the stores yet. I will let you know as soon as I see them anywhere.
   Thank you for all your kind words, I'm so glad you like the blog, it makes me really happy <3 xx

 4. Det här är nog en rätt knasig kommentar, men – jag tycker att du verkar vara en så himla rolig och härlig person som är både trygg i- och bjuder på dig själv. En sån man skulle vilja vara kompis med! Heja dig 🙂

  1. Men gulle du! Tack, vad glad jag blir att du säger så! <3 <3

 5. Jag saknar personliga, spontana inlägg i bloggen. Alla behöver inte vara tidningsartikelformat eller sponsrade inlägg (har iofs inget moraliskt problem med dessa) men kan du inte bara slänga in en bild på Olive och en random tanke för dagen? Kravlösa, organiska inlägg känns känns mest genuina…

  1. Hej Erica!
   Tack för din feedback! Jag lägger i allmänhet ganska mycket mer tid på mina inlägg nuförtiden och väver in det spontana i ett inlägg som jag även känner kan ge någonting mer. Själv har jag väldigt svårt för ”filler” inlägg på bloggar, men jag ska absolit tänka på det i fortsättningen. tack <3

 6. Tycker det är viktigt att nämna att foundationen luktar starkt av parfym. Täckningen var bra men mina ögon började rinna och jag klarade inte av lukten så jag fick byta efter några gånger. Jag har iofs också en känslig näsa 😉

  1. Hej Ida!
   Det märkte jag inte av och jag är ändå ganska så känslig just nu. Men det kanske beror på om man gillar lukten eller inte. Tack för att du påpeakde <3

 7. Ah, den dar kanske man ska prova. Jag anvander mig sjalv av Bourjois Healthy Mix Foundation och tycker den har samma slags beskrivning!