Q&A – The Answers 4/4

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Happy Hump day! 

Jag vet inte om man säger så i Sverige, men det här betyder ”hump day” typ mitten på veckan, du är över kullen och nu är det nedväg till helgen.

Jag ska precis hoppa ur mina myskläder och bege mig till ett par pressdagar hos PR firmor. Men jag tänkte kika in för att säga hej och även lägga upp de sista svaren från frågestunden.

Outfit

Blus – Thought
Jeans – Seraphine Maternity jeans
Klackar – Carvela
Väska – Leowulff

Foto – Ida ZanderFrån Clara;

Jag är nyfiken på om ditt bloggande och företagande! Hade varit roligt att få ta del utav dina tankar på hur du ska driva bloggen som ”enda” syssla, vilka utmaningar och möjligheter du står inför med det och hur tror du att du kommer hantera dem? Tack för det fina jobbet du gör med bloggen, den är otroligt inspirerande att läsa.

Tack finaste du!

Jag har alltid haft mitt modellande som huvudsyssla och även om jag har bloggat i princip på heltid så har jag aldrig behövt tänka på bloggen som en större inkomstkälla. På gott och ont, för att vara helt ärlig. Det sköna har varit att det verkligen har känts som en rolig hobby, men jag har även inte pushat lika hårt på bloggens utveckling som om den var mitt huvudjobb. 

Så utmaningen den senaste tiden har varit att ta något av ett ”hobby projekt” och omorganisera det så att det blir ett välfungerande företag. Jag har anställt min duktiga kreativa assistent Cecilia, jobbar nära med min talangfulla fotograf Ida och är så mycket mer strukturerad och organiserad än vad jag hade tiden till att vara innan.

För att vara helt ärlig så är det jättekul och jag önskar att jag hade gjort det mycket tidigare! Jag har en passion för business, planering och att jobba mot mål. Jag älskar att ha en nära kontakt med mina läsare och det är även super kul att jobba med roliga företag när det kommer till passande samarbeten.

Det viktigaste för mig med bloggen är att det blir en bra balans på vad som är roligt för er läsare att ta del av, bloggens integritet och det som genererar inkomst. Jag tror inte på quick fixes utan att bloggen växer organiskt och på att jobba med samarbetspartners som verkligen passar till 100%.

Jag har även tid att göra allt det där runtomkring, så som att gå på events, kika in nya kollektioner hos PR byråerna, scouta fina locations för plåtningar, hänga med andra bloggare och helt eneklt bli pepprad med inspiration.

Då jag har mer tid att lägga på det kreativa så hoppas jag verkligen att ni kommer att märka skillnaden i kvalitét nu när jag är heltidsbloggare. Jag tycker i alla fall att det är enormt roligt och när jag sedan väljer att gå tillbaka till modellandet på deltid, så kommer bloggen att fortsätta vara min största prioritet. 

Från Emma

Hej Tess, grattis igen till graviditeten! Trots att jag inte är gravid tycket jag det är superkul att följa dig i din graviditet. Förutom det tycker jag det vore väldigt intressant att läsa mer om ekonomi/investeringar, vet att du skrev några inlägg om det för ett tag sedan och tyckte det var jätteintressant att läsa!
Jag skulle tycker det vore väldigt kul att veta mer om era fastighetsköp då jag själv är intresserad av att använda det som en form av investering. Har ingen koll alls på London-marknaden (förutom att jag förstått att det är väldigt dyrt..). Vad hoppas ni på för ökning av värde före/efter renovering för er nya lägenhet? Tror jag läste någon gång att ni lyckades öka er nuvarande lägenhet ganska mycket i värde efter er renovering? (grattis!) Ökar priserna i London ganska stabilt eller har det varit boomar och crasher vad gäller priserna? Vore helt enkelt kul att höra, så mycket du vill dela med dig av såklart, om din upplevelse och dina erfarenheter av fastighetsmarknaden i London.

Tack för dina fina ord <3

Jag är väldigt intresserad av ekonomi och business och som tur är Garth på precis samma våglängd.

Jag är absolut inte en ”stoppa pengar på banken”-person utan tar hellre lite större risker med chansen till större vinster. Just Londons fastighetsmarknad är i det stora en hyfsat säker investering. Det flyttar fortfarande in fler personer än vad det flyttar ut. Givetvis kommer det att ändras lite genom Brexit, men i slutändan så finns det verkligen tillväxtbehov och om du har koll på vilka områden som är ”up and coming” så kan du göra riktigt bra affärer. Vår business model är att köpa och renovera eftersom att jag har ett stort intresse av inredning och Garth jobbar med bygg genom arkitektsföretaget han är projektledare för. 

När vi köpte vår lägenhet som vi bor i gick vi mycket på läge och potential. Det var ett riktigt ruckel, men på en väldigt fin gata, nära två olika tunnelbanelinjer och det fanns potential för att bygga ut. Som tur är kan jag visualisera väl och trots protester från vänner och familj så köpte vi ändå.

Tur det, för nu ungefär 3 år senare så är lägenheten värt det dubbla mot vad vi betalade och renoverade för. Så då kunde vi ta det nya värdet och investera de ”extra” pengarna i en till lägenhet som vi även ska renovera och sitta på ett tag. En annan aspekt som har tillkommit det senare året är ”capital gains” skatten. Det är en skatt på värde av uthyrning eller försäljning av extra fastigheter. Det vill säga, den du inte primärt bor i. Det gör att du måste vara säker på att du kan tillföra tillräckligt värde till fastigheten för att det ska vara värt att betala den extra delen skatt. Det kan du göra genom renovering, men även bara genom att behålla fastigheten och vänta på den naturliga prisökningen som automatiskt sker här i London. 

Det här gäller alltså inte er först bostad (den ni väljer att faktiskt bo i), så man kan alltid köpa-renover-sälja och göra hela processen igen. Men det betyder att man flyttar med jämna mellanrum, någonting som vi inte är allt för sugna på just nu.

Det är lite krångligt i början, men när man väl har köpt en fastighet så förstår man processen och då är det lättare att köpa flera. Det tar lång tid för köpen att gå igenom och det är en skarp lärokurva, men det är värt det i slutändan. 

Från Matilda

Åh vad roligt med frågestund. Först vill jag bara gratta så mycket till lilla bebisen, så roligt! Även om vi aldrig har träffats och du inte känner mig så får jag känslan av att jag känner dig och blev så glad när du skrev att du var gravid. Ni är så värda det ?

Min fråga då, jag ska flytta till Coventry i England nu till hösten för att studera en utbytestermin. Så pirrig! Jag tänkte bara se om du har varit där och har några tips på restauranger, vad man kan göra, kanske hur man ska gå till väga för att hitta boende osv?:)

Stor Kram!

Åå, gulle du, tack så mycket. Vi är så spända och glada att få möta vår lille skrutt!

Vad roligt att du ska flytta till UK! Jag har inte superkoll på just Coventry eftersom att det är närmare Birmingham än London. Men jag vet att det är väldigt vackert uppe i de delarna av landet. Du kommer säkert att kunna göra massor med roliga utflykter och med snabbtågen kan du komma till London enkelt när du har en ledig dag. Jag skulle rekommendera att kolla in sidor som ”easyroommate” och ”gumtree” för annonser om bostad. Här är det sällan man hyr ensam då det är väldigt dyrt, istället är man en del av ett ska flatshare med flera andra unga personer som bor tillsammans. Det positiva med det är att du direkt får vänner genom dina housemates och att de kan visa dig runt i området och rekommendera restauranger och liknande. 

Kanske finns det någon som läser bloggen som har koll på Coventry och kan ge några tips?

Från Cecilia

Hej Tess! Stort grattis till er graviditet. Spännande att följa ? Nu till frågorna… ska till London i maj och om du endast fick (hann) besöka ett shopping-område, vilket skulle du välja då? Prisklass mellan och gärna mycket av det vi inte har i Sverige. Och om du endast får köpa EN vårjacka, vad väljer du för modell/material då? (Att ha i stan till och från jobbet). Sista. Bästa tips för att bli av med ”sockerberoende”? Hoppas att er resa de kommande månaderna blir fantastiska <3 ni är ett så himla fint par tycker jag

Tack finaste du!

Vad roligt att du kommer hit. Maj är en riktig toppenmånad att besöka London, bra val! Det klassiska området för shopping är ju Oxford circus/Oxford street och Regents street. De är kul att gå till första gången, men blir väldigt packat och turistigt. Andra mysigare alternativ är Kings road. Ta tunnelabanan till Sloane square och så promenerar du gatan ner. Där ligger mycket butiker i mellan prisklasssen. Om du är riktigt shopping sugen och vill se så mycket såm möjligt på en gång skulle jag rekommendera att åka till Westfield i Shepheards bush som är ett enormt varuhus med allt du kan tänka dig i butiksväg från designers hela vägen till Primark i prisklass. För en mysig gata med lite dyrare butiker, men ändå inte super designer så är Marlybone high street väldigt fin med många caféer och restauranger. (Där i området ligger även Chiltern firehouse som är mysigt att ta en middag eller drinka på kvällstid). 

När dte kommer till vårjackor så är jag en läderjackstjej, men i år skulle jag skippa den svarta jackan och satsa på en i pastell istället. Om det blir för gulligt så varför inte en mocka jacka i någon stark färg eller varför inte i grått?

Mitt bästa tips för att bli av med sockerberoende är att sakta men säkert byta det vita sockret mot fruktsocker först. Så fruktsallad eller gino till efterrätt istället för en godispåse. Bär istället för lösgodis, gör egna nyttigare chokladbollar istället för att äta en chokladkaka. Lägg honung i tét eller kaffet istället för vitt socker. Sedan är det bara att trappa ner på mängden frukt, bär och honung till du är på en nivå som du är bekväm med.

Ett annat tips är att dricka ett stort glas vatten innan du äter någon form av godis eller varför inte tugga sockerfritt tuggummi när godissuget blir starkt? Lycka till, det är svårt, men det går! For the English version, please click below. 

Hi lovelies, Happy Hump Day!

It’s such a weird expression, hump day. I understand the whole hump of the week thing, but it still makes me think of a camel lol! I’m on my way to a couple of press days in town, but I thought I would say hello and show you a recent outfit before I go.

I find that blouses and shirts are my best friends at the moment, since they usually are a bit roomier and longer than most other tops and still fits my bump really well. I love this polka dot shirt from Thought, it’s playful and fun, but still dressy enough to wear to work.

I have a thing for blue and white together, it gives such a lovely summery feel.Outfit

Shirt – Thought
Jeans – Seraphine Maternity jeans
Heels – Carvela
Bag- Leowulff

Photo – Ida ZanderIn the Swedis version of this post I have answered a whole bunch of questions from the Q&A, but since I decided only to answer in the language they were asked, I’m afraid there were no English questions this time. (You need to ask more stuff you guys, then I will have more to share!)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Viktoria

  COVENTRY. Hej du som ska till Coventry! Det är en fin del av England även om Coventry inte är sa fint själv. Det blev ju mycket bombat och de byggde inte alltför snyggt efter det… Men det finns pärlor. Det bor även manga som studerar pa Warwick University där, främst da at Warwick University hallet i omraden som Canley och Earlsdon. Kan vara värt att leta lägenhet genom det universitetet ocksa. Manga av de studenterna och en del fran Coventry aker även till Leamington för att ga ut pa kvällarna, främst under veckan. Det finns mer restauranger och är lite ”finare” där. Dessutom kan du ga pa events pa Warwick University ocksa. Mycket fokus pa Warwick men det är för att jag studerade där i tre ar, och bodde just i Coventry.
  Det kommer garanterat att finnas mycket events genom Coventry University och för att hitta gemenskap snabbt är det lättast att ga med i en av de manga ”klubbarna” (societies), tex för sporter eller andra intressen. Förutom tex träning sa har de allt som oftast sociala events sasom middagar, klubbkvällar mm mm.
  Kort sagt – det är inte SAAA vackert i stan, och finns en del sämre omraden, (men det gör det väl överallt iofs), men Engelsmän är ju generellt lätta att prata med i början, kör pa bara! Kram Viktoria

  1. Iihh tack snälla för alla tips!! Jätteuppskattat verkligen:)

  2. ÅÅ tack för svaret och toppen tips!!

  3. Hej igen Viktoria! vet inte om du läser denna kommentar men hade du några tips på vart man kan bo i Coventry och hur man kan gå tillväga om man vill hitta bra boende?:)