Get Party Ready With Me at The Lyko Concept Store

Det här är ett inlägg i samarbete med Lyko

For the English version, please go to the bottom of the post. 

I Onsdag hade jag den stora lyxen att få gå till Lykos underbart fina Concept – butik på Birgerjarlsgatan i Stockholm innan den stora Metro festen för att få mitt hår piffat och fixat.

Butiken är en riktig skattkammare för oss skönhetsnördar. Inte bara kan man få håret fixat och få ansiktsbehandlingar, det finns även en hel drös roliga skönhetsmärken att shoppa. Jag hittade bland annat Olaplex, som jag vet att många av er har frågat vart man kan hitta i butik, men även härliga märken som Aesop, Maria Åkerberg och Oribe trängs på hyllorna.

Här kan man då boka in sig om man ska på fest eller bara vill lyxa lite och få håret fixat av teamet som styrs av den berömda Steve Terry och jag måste säga att jag blev sååå nöjd.

Vi tog en hel drös bilder på hela processen, så häng med;

Först så satte jag mig ner med supergulliga frisören Vicky och vi gick igenom lite vad jag hade tänkt mig. Jag var sugen på volym, men i övrigt fick hon fria händer…

Vi började med att tvätta igenom mitt hår ordentligt, så att hon kunde jobba med precis nytvättat superrent hår. Jag älskar att få håret tvättat på salong, det är så himl skönt.

Jag vet inte hur ni andra blondisar har det, men mitt hår är en riktig trasselsudd när det är blött, jag tyckte lite synd om Vicky som var tvungen att reda ut flera stora tovor.  

Och visst är den hjärtformade spegeln helt underbar?

Efter det fönade hon håret torrt och använde en rundborste för att få till ordentligt med volym. Jag dokumenterade hela kalaset på min Instastory såklart. 

Efter det var det dags för lockar. Vi satsade på ett lite mer beachigt svall istället för glossiga Hollywood lockar, det kändes lite trendigare och roligare så här till våren. 

Hela håret blev lockat med en wand upp till 10 cm från hårfästet för att få den mer avslappnade looken vi ville ha.

Sedan borstade Vicky ut lockarna ordentligt och såg till att hela pudel looken förändrades till mjukt svall. 

Det är även viktigt att jobba på själva texturen. Vicky rufsade till, drog ett par slingor mothårs och verkligen jobbade både med produkter och händerna för att få den rätta beach-känslan. 

Och jag tycker verkligen att hon lyckades riktigt bra. Jag älskar att inte alla hår ligger precis perfekt och det gjorde det till en frisyr som kändes ok att gå på fest och dansa i utan att den skulle bli förstörd. 

Jag kände mig såå fin.

Den här klänningen hade jag på mig på festen förresten, det är typ min enda ”vanliga” klänning som passar nu när jag har min lilla kalaskula. Den kommer från Oh My Love London (jag köpte den på Asos).

Älskar den här skylten som de har i butiken och jag kände verkligen att det var ”all about me” när jag fick lyxa till det.

Tack Lyko och Vicky för mitt fina hår, jag fick massor med komplimanger under kvällen. Så får man en mama-to-be som kanske känner sig lite otymplig på senaste att känna sig snygg och lite glam. Det bästa är att frisyren verkligen höll hela natten, eller kanske till klockan 11 när kalaskulan fick nog och längtade efter sängen. Jag var till och med fin i håret hela dagen efter. Så bra höll det!

Om ni har vägarna förbi Stockholm och ska på fest så tycker jag absolut att ni ska boka tid här på Lyko Concept store för att bli piffade!

Boka kan ni göra här.

For the English version, please click below. 

This post is sponsored by Lyko.

This Wednesday before the big Metro party, I got to go and get all glammed up at the new Lyko concept store in Stockholm.

This shop is such a treasure trove for us beauty junkies. Not only can you get your hair done by the amazing team lead by the famous Steve Terry, you can also go for amazing facials or just shop for new skin and hair care. I found great brands like Olaplex, Aesop, Maria Åkerberg and Oribe amongst many more on the shelves.

It’s the perfect spot to come if you are going to a party or just fancy some pampering.

Here is a proper picture-bonanza of my visit;

I started off by sitting down with the lovely Vicky for a consultation. I knew I wanted my hair to have lots of volume, but apart from this, I gave her all the creative freedom.

Vicky then washed my hair to make sure she had a perfectly clean base to work with. I love getting my hair washed at the hairdressers, it feels almost like a spa-treatment. So spoilt!

I’m not sure about the rest of you blondies, but after I wash my hair it becomes one big knot. I almost felt a bit sorry for Vicky who had to comb it all out… 

..and seriously, that heart-shaped mirror!!

Then it was time for a blow-dry. She used a round brush to get as much volume into the roots as possible. Of course, I had to Instastory the full process.

And then it was curling time! We went for more of a beachy wave than glossy Hollywood locks. It’s a bit trendier and more fun for spring.

She curled my whole hair with a wand but left the top 10 cm straight to get more of a relaxed look.

The Vicky brushed it all out and the look went from Marie Antoinette to soft bouncy waves.

It’s important to get the texture right, so Vicky went trough the whole hair with a few products and finished off with pulling a few strands of hair against the natural direction to get the right beachy kind of look.

…and I really think she succeeded! I loved that the hair didn’t look perfect but more natural and lived in. It is the perfect hairdo when you want to go out and party for a night and not worry too much about ruining your hair do. 

The finished look – I felt really pretty!

I wore this yellow dress from Oh My Love London (I bought it via Asos) it’s one of the few that fits now when my bump is getting a bit bigger. 

Haha, I love this sign and I did really feel like it was ”all about me” when I got so well taken care of and spoilt. 

Thank you Lyko and Vicky for my lovely party hair, I got lots of nice compliments at the party. This is a great way of making a momma-to-be to feel a bit pretty and special for an evening. And the best part of it was that the hair lasted me all night (well until 11, when this party-bump got tired and headed for the soft and fluffy hotel bed). But my hair even looked amazing the full next day. Pretty impressive!

So if you are ever in Stockholm and on your way to a party or just fancy getting a bit pampered, I really think you should check out the Lyko concept store.

You can book your appointment here.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Hej Tess!

  Jag och min pojkvän tänkte åka på en kortare resa i sommar och har äntligen kommit fram till två alternativ, och jag tänkte passa på och fråga om råd. Vi tänker antingen Irland eller Skottland, då både jag och min pojkvän hellre kollar in museer och natur än ligger på en strand i något varmt land och solar. Men vad skulle du rekommendera? Vi tänkte åka i slutet på juni i ett par dagar? Har du några tips eller favoritställen där? Vart skulle du ha åkt.
  Tack på förhand!

  1. Hej Emma!

   Jag har varit i båda och de är både olika och lika. Tex Glasgow är en riktigt storstad mer liknande London om ni vill ha det. Allting norr om Inverness är vildmark och det skottska öarna är fantastiskt fina om man vill ha natur. I Irland har jag bara varit i Waterford, en super mysig liten stad med ett slott. Då bodde vi på Waterford Castle som var fantastiskt fint ( http://tessm.metromode.se/2016/05/05/waterford-castle/) och i staden görs det vackra Waterford porsinet. Vi flög till och från Cork och hyrde bil så att vi kunde åka runt och se så mycket som möjligt.
   Ha en underbar semester!

   Kram

   Tess

 2. Hej Tess! vill bara skicka lite fredagskärlek ! <3 Din blogg är alltid rolig och inspirerande att läsa. Du passar superbra i din hårfärg och hoppas du får en fin helg mvh E

  1. Gulle dig! Jag blev så glad av din kommentar <3