My Designer Handbag Collection

olive-and-my-designer-handbag-collection-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of this post.

Jag är egentligen inte en handväske-tjej utan tycker mer om att lägga pengar på fina skor, men har ändå lyckats samla på mig en lagom stor samling över åren. 

Ni ser ofta mina favoriter i outfits här på bloggen, men jag tänkt att jag skulle visa upp hela gänget på en gång och berätta lite mer om vissa av dem.

Första designerväskan

När jag fyllde 18 år så tog Mamma med mig ner till Louis Vuitton butiken i Stockholm och där köpte vi min allra första designväska. Jag vet att många mycket yngre tjejer har designväskor nu, men Mamma ville vara helt säker på att jag kunde ta ansvaret för en dyr väska innan jag fick en och det tycker jag ändå är riktigt vettigt. Det blev en LV ”Ellipse” i läder och som ni ser på bilderna ser den fortfarande som ny ut. Jag var så himla glad och kände mig med ens mycket vuxnare. Jag använder den inte ofta nuförtiden, men det är verkligen en väska jag aldrig skulle sälja.

Dyraste väskan

Min klassiska Chanelväska är utan tvekan min dyraste väska, den kommer från Selfridges här i London. Först tänkte jag köpa en second hand, men det är svårt att veta exakt vad man får, så nu är jag super glad att det blev en ny istället. Jag använde den väldigt mycket ett tag, så den har fått vila lite på senaste.

tessm-se-designer-handbag-collection

Nyaste väskan 

Den lilla Leowulff clutchen är det nyaste tillskottet i min samling, men jag älskar den redan. Den är inte superdyr heller och skulle vara den perfekta första väskan för den som kanske inte vill lägga så hutlöst mycket pengar på en väska.

Favoritväskan just nu

Det får bli en delad första plats mellan den svarta Saint Laurent och den blå och min burgundy Chloé Drew väskan. Jag har fått båda i presenter av Garth <3

Bästa vintage köpet 

Min älskade YSL clutch köpte jag i en designer second hand butik i Paris och den är en livräddare. Det är väldens bästa partyväska och passar till allt.

Nästa väskköp?

Jag har ett litet öga på en Chanel Boy bag i sammet… och på min önskelista står även en klassisk Bottega veneta knot bag. Den är så klassisk och elegant.

Vilken är er favorit?

my-full-deigner-handbag-collection-by-tessm-se

Övre raden – By Malene Birger, Calvin Klein, Balenciaga & Louis Vuitton.
Mellanraden – Prada, Chloé, Saint Laurent, Chanel, Furla & Jimmy Choo.
Undre raden – Leowulff, YSL & Barbara Bui.

Om du är nyfiken på min garderob, kolla in dessa inlägg;

Can Flats Be Fun?
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest In Great Basics.
A Quick And Easy Way To Pack For A Short Trip

For the English version, please click below.

olive-and-my-designer-handbag-collection-by-tessm-se

I’m not really a handbag girl and prefer to spend my money on cute shoes instead. But I have still managed to amass a nice little collection of designer handbags.

You see some of them in my outfit posts here on the blog, but there are a few I don’t use as often, so I thought I would show them all and tell you a bit about some of them.

My first designer handbag. 

On my 18th birthday, my mum marched me down to the very luxurious and slightly intimidating Louis Vuitton shop in Stockholm. I know a lot of much younger girls carry designer handbags these days, but then my mum thought I should wait until I was old enough to really be responsible for such an expensive item. We chose the Louis Vuitton ”Ellipse” in gorgeous brown leather. I was in heaven! And as you can see in the pictures, it still almost looks like new. I don’t use it very often anymore, but if there is one bag I will never sell, it’s this one. It means a lot to me.

My Most expecive bag.

The classic Chanel bag is by far my most pricy bag in my wardrobe. I was planning on buying one second hand, but in the end I got it new from Selfridges here in London. I’m really glad I did since I was a bit worried about exactly wat I would get if I bought it pre-owned. I used this bagloadss for a while, so now it has been resting in it’s box for a few months, ready to come out for summer.

tessm-se-designer-handbag-collection

My newest bag. 

The lovely silver Leowulff clutch is the newest addition to my handbag collection and I already love it. It’s a great first designer bag for someone who wants lovely design but without breaking the bank.

Favorite bag right now.

On a shared first place is the black Saint Laurent and my burgundy and blue Chloé Drew bag. Both of them are gifts from the hubby and I’m obsessed with them. <3

My best vintage buy.

My beloved YSL clutch that I bought in a designer second hand shop in Paris is such is such a great little gem. It saves my ass all the time and basically works with everything.

The next bag on my wishlist.

I’m kind of sneakily peeking on a velvet Chanel Boy bag… and I’m also coveting the classic Bottega veneta knot bag, it’s such a tieless and elegent little clutch.

Do you have a favourite?

my-full-deigner-handbag-collection-by-tessm-se

Top row – By Malene Birger, Calvin Klein, Balenciaga & Louis Vuitton.
Middle row – Prada, Chloé, Saint Laurent, Chanel, Furla & Jimmy Choo.
Bottom row – Leowulff, YSL & Barbara Bui.

Want to see more from my wardrobe? Check out these posts;

Can Flats Be Fun?
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest In Great Basics.
A Quick And Easy Way To Pack For A Short Trip

For the English version, please click below.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Åh jag älskar väskor! <3 Min favorit av de ovan (och drömväska) är den svarta Saint Laurent: underbart fin!

    Min designerväskekollektion är inte så stor, men jag har två från Michael by Michael Kors (en mörkblå och en ljusbrun), en svart från Tony Burch och en svart från Radley. Tony Burch väskan köpte jag som första designerväska efter jag börjat jobba och fått mina första löner, så den är väldigt speciell för mig, och den blå Michael Kors väskan hade jag på mitt bröllop så den är också värdefull. Den bruna Michael Kors var en bröllopspresent från min man. Väskor kan verkligen berätta historier!

    Den väskan jag använder mest är nog visserligen en svart rund, fast ändå mjuk i kvalitén typ påsig, väska från H&M. Det är verkligen ingen lyxig variant men lite speciell i utseendet vilket jag gillar, lätt och att den rymmer precis "allt".

  2. Ulrika Eriksson

    Louis vuitton!

  3. Jag gillar ”trenden” med att visa upp alla väskor på en och samma gång! Min favorit av dessa är chanel väskan, älskar svarta väskor i den storleken och kör alltid silver och svart på vintern så de passar ihop för mig. Den första väska är alltid speciell! Jag köpte en svart gucci i läder helt spontant för att jag hade så mycket pengar och ville ha en dyr väska men hade ingen aning om vilken :). Chanel var fina men det var alltid så mycket folk i den butiken så jag orkade inte, haha. Hade jag vetat vad de kostade hade jag dock definitivt inte orkat! Men, det här var 2008 innan bloggar var superstort bland de som hade råd med fina väskor och var när jag kunde lägga hela flygvärdinnelönen på shopping (bolaget betalade boende, transport osv). Idag hade jag googlat i en evighet innan jag gjort ett så stort köp! Som tur är har gucci äntligen blivit inne, 9 år senare :D.