London Terror Attack on Westminister Bridge

1

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Jag tror att ni vid det här laget att hört att det har varit ett terrorist attentat här i London i dag.

Vad jag har hört hittills så har en bil kört in i en grupp människor på Westminister Bridge och en polisman har blivit knivhuggen inne i Parliament. Just nu säger de att 12 är skadade, en kvinna har dött och så även polismannen som blev knivhuggen.

Uppdatering – 4 personer har tyvärr dött och 20 är skadade.

Det är så otroligt fruktansvärt! Hjärtat värker för deras familjer och alla andra som var på bron vid klockan 2 i dag.

Just Westminister bridge är en av de mest välbesökta turistområdena i London, det är där man står för att få de bästa bilderna på Big Ben och byggnaderna runt floden. Det är alltid drivor av turister som flockas på bron så det kommer att vara många nationaliteter som är påverkade av det här.

Jag vet att London har ett större terrorhot än många andra Euroupeiska länder så någonstans i bakhuvudet ligger ändå rädslan att någonting ska hända. Men när det väl sker så är det lika mycket av en chock ändå.

Hittills så har ingen jag känner blivit påverkad av det här attentatet, förhoppningsvis förblir det så. Jag skulle ha varit precis vid nästa bro och plåtat med Ida i dag, men vi sköt på det till på Fredag på grund av vädret och det var en väldig tur det. Garth är i Sverige över dagen för jobb, så han är på helt annat håll han med.

Det viktigaste vi som bor i London kan göra just nu är att markera oss som säkra på Facebook safetycheck. Min Pappa försökte till exempel att få tag i mig och såg att jag var ok där. Även om man inte är någonstans i närheten, så vet ju inte alla andra det, så använd den tjänsten så är ni snälla.

Jag kommer att spendera resten av dagen framför BBC och följa alla nya uppdateringar om de skadade och döda. Förhoppningsvis slutar dödsantalet vid 2. Jag önksar att folk kunde sluta dela bilder på skadade på Twitter, det är otroligt jobbigt för deras familjer och även de själva att bli uppvisade på det sättet. Det här är inte en sensationsnyhet och människor bör verkligen vara mycket mer finkänsliga än så.

Det finns inte heller någon anledning att anta att det här en någons specifik typ av attentat. I Parliament diskuterar man nämligen både Brexit och Skottlands independence för tillfället, så det kan lika gärna ha att det att göra som Islam. Vi kan väl vänta med dra slutsatster innan vi vet lite mer?

Det här är en riktigt mörk och ledsen dag här i London, nu är det enda vi kan hoppas på att vi inte får rapporter av fler dödsfall och att de skadade återhämtar sig fort. <3

For the English version, please click below.

1

As you probably know by now, there has been a terrorist attack here in London today.

It seems that two men have driven a car into a group of people on Westminster bridge and also a stabbing of a policeman inside parliament. So far they talk about 12 injured and two fatalities, one woman from the bridge and the stabbed policeman.

Update – Sadly now 4 people have died and over 20 are injured.

This is horrendous! My heart is breaking for the families of the dead and injured and all the people on the bridge today.

Westminister bridge is a prime spot for tourists, it’s where you stand to take the best pictures of Big Ben and all the other beautiful buildings by the river. It’s always packed with people, so safe to say more nationalities than Britain ifs affected today. I was meant to be only one bridge down today shooting with Ida, but we decided to reschedule because of the weather. Garth is in Sweden over the day and is also safe. So far I don’t know any friends who are affected by this and I really wish it will stay that way.

Living in London we all have a constant awareness of the risk of a terror attack. We know the city is considered a prime target, yet when it happens it is just as horrible and shocking.

The best thing we can do right now as Londoners is to go on Facebook safety check and mark yourself as ”safe”. Even if you are far away from the incident, your relatives and friends might be worried. My dad tried to get hold of me and found out I was safe when I checked in. So please go online and give your loved one piece of mind.

I also wish people would stop sharing pictures of the dead and injured on Twitter. It’s incredibly insensitive to the victims and their families. This is a tragedy, not sensationalism. So please don’t share or even look at these pictures, for the integrity of the affected.

I would also like to remind you that so far there is no label other than terrorism on this attack. Parliament has been debating Brexit and the Scottish referendum today so it might be about these issues and not Islam like a lot of people seem to assume. Can we please stop the speculation and wait until we have real facts?

This is a very sad and dark day for London, we can only hope for no more fatalities and that the injured will recover quickly. <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. så sjukt. när jag var i london i julas så var det precis efter en annan attack (i tyskland) där en lastbil kört in i en folkmassa och jag tänkte och sa till min man att denna bro – westminister bridge – hade varit ett ”perfekt” ställe att göra något sådant. så mkt folk och ingen stans att ta vägen. tänkte på det när vi gick där och så har precis det hänt nu. så läskigt och sorgligt.

 2. Så fruktansvärt! Jag har väldigt svårt att acceptera den värld vi lever i just nu, även om jag tyvärr tror att det är någonting vi får lära oss ”leva med” hur fruktansvärt det än låter…. Tänker såklart på alla platser man själv nyligen besökt, London och Berlin till exempel, där oskyldiga människor har fått sätta livet till… Varför kan vi inte få våldet att sluta?

 3. Så fruktansvärt verkligen, jag tänkte väldigt mycket på terrorhot när jag var i Paris nyligen och det kändes väldigt ledsamt att inse att rädslan trots allt börjat smyga sig på. Vill bara göra en liten kommentar angående ett ordval, jag förstår att du säkert inte menar något illa alls men inga terrorattentat beror ju på ”islam”, de beror på terrorism, jag tycker att det kan vara viktigt att skilja på begreppen för att undvika att misstänkliggöra en hel religion. Kram! 🙂

  1. Terrorism kan vara kopplat till vad som helst (ordet är neutralt). Dock borde jag nog ha skrivit ”radikala islamister”. kram!

   1. Det har du rätt i, tänkte inte på det 🙂

 4. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 5. Helen Blick

  Hi Tess,
  Hel here. Major congrats to you and Garth. You will be excellent parents. I have a couple of questions but please feel free not to answer if too nosey!!
  When I was pregnant with my little boy I got major anxiety about gaining weight with him. As a working model do you feel the same or worse, with the pressure of how you look and to immediately ‘pop’ back into shape after your lovely baby will be born? (You look absolutely gorgeous by the way and shouldn’t but just wondered, if for models it was worse at all?)
  Do you find it hard eating such a healthy diet and being pregnant? I think I just wanted chocolate at the time lol!!!
  Take care and love reading the blog.
  Hel