Nice Things Don’t Have To Be Expensive

budget-mugs-by-tessm-sehm-home-mugs-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

De här underbart fina muggarna från H&M Home är ett jättebra exempel på att fina saker inte alltid behöver vara dyra. 

Jag sprang på dem häromdagen när jag var på H&M för att spana in deras gravidutbud och föll pladask. Just muggar är en enkel ska att byta ut när man tröttnar på dem och jag lägger oftast inte allt för mycket pengar just på dem. Vi dricker mycket te och kaffe här hemma och då är det kul att förnya lite då och då.

Det är lätt att missa godbitar från budgetkedjorna om man inte ger dem en chans då och då. Jag vet att jag kan vara lite ”snobbig” med inredning ibland och måste påminna mig själv om att dyrt inte alltid betyder finast och bäst.

Jag köpte även med mig ett tvåpack kökshanddukar som ni kan se på bilden samt en kudde i samma mönster till soffan, de är båda hur fina som helst så om du har letat efter någonting liknande är de värda att spana in.

Ni hittar muggen här (adlink)
Handdukarna här (adlink)
Kuddöverdraget här (adlink)

Vi hade en målare här i helgen som målade om vårt gästrum i väntan på att vi ska göra om det till ett barnrum under sommren. Det är fortfarande helt vitt, men vi ska tapetsera ena väggen snart, så då känns det kul om resten av väggarna är fräscha de med. När vi även hade någon här passade vi på att måla om den grå väggen i hallen i en mörkare petrolium blå/grå färg, det blev hur snyggt som helst och knyter fint ihop fram och baksidan tillsammans med våra marinblå gardiner som vi har i alla fönster. 

Jag ska försöka ta en bild eller två i veckan så får ni se.

För mer heminredning, kika här;

The Moodboard For Our Rental Flat
Investing in Property in London
The Perfect Rug For Our Master Bedroom

For the English version, please click below. 

budget-mugs-by-tessm-se

I’m aware that I sometimes can be a bit of an ”interior -snob” I love my Scandinavian design classics and Swedish shops like Svenskt tenn and brands like Skultuna and Orrefors make my heart beat a little quicker.

So now and then I have to remind myself that expensive doesn’t always equal the best and nicest. I think these mugs from H&M Home is an excellent example of all the lovely things budget brands have to offer if you only look for them.

I found these as I was scouting the H&M maternity section last week and fell in love straight away. Mugs really don’t have to be designer och expensive, it’s much more fun to find things you like and then be able to swap them out when you have fallen out of love with them.

I also got two lovely tea towels (also in the pictures) and a gorgeous cushion cover in the same pattern. I love them all and it gave my whole kitchen a lift. So if you are looking to update your mugs, tea towels or cushion covers, check these out:

Find the mug here (adlink)
Tea towels here (adlink)
…and the cushion cover here (adlink)

hm-home-mugs-by-tessm-se

We actually had a painter in this weekend to freshen up the white walls in the guest bedroom. The plan is to turn it into a nursery in the summer and since we will put wallpaper on one of the walls, it’s nice to have the whole room feeling all new and shiny again. 

Whilst the painter was here we also had him re-paint the grey wall in our hallway into a darker grey/blue petroleum shade. It looks amazing and since we have navy blue curtains in all the windows, the new colour really helps to tie the front and the back of the flat together. 

I’m going to take some pictures later in the week and show you the finished result. 

Like my interiors posts? Why not check these out?;

The Moodboard For Our Rental Flat
Investing in Property in London
The Perfect Rug For Our Master Bedroom

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Grattis till bebis!!!! Livets gåva:) (Storasyster till två små och moster till två små:)

    Jag saknar dina matinlägg lite!! Och sååååå älskar jag dina personliga inlägg inom olika ämnen! Tack för en härlig blogg, din är den sista jag läser innan jag somnar. Följer dig och Michaela Forni! Kärlek <3

    1. Tack fina du! <3 Jag ska försöka hinna laga lite mer mat och baka lite nu i andra trimestern!