Moodboard For Our Rental Flat

moodboard-rental-flat-by-tessm-se

Vi har ju inte bara bebis på G utan även ett lägenhetsköp. Vi har fått ett bud på lägenheter över oss accepterat och väntar på att hela processen med surveys och valuations ska komma igång.

Idén är att vi ska renovera upp den och hyra ut den möblerad.

Här i London hyr man ofta möblerat eftersom att folk kommer och går mellan olika länder och flyttar runt ganska mycket så är det väldigt praktiskt. Man kan välja mellan halvt och helt möblerad. Helt är med alla saker du behöver i ett hem, det vill säga allt från handdukar till bestick. Halvt möblerat är när alla stor möbler finns, men man får oftast ta med sig egen tv, köksgeråd och liknade. Vi kommer antagligen att köra på halvmöblerat så att de som flyttar in får lite svängrum att boa in sig.

Vårt eget hem är väldigt vitt och skandinaviskt med ljusa trägolv, många vita väggar och vitt kök. Vi har även investerat mycket i våra möbler och har Eames stolar, Laminos, Aj Lampor och andra typiska designklassiker. Det är dyrt, men känns värt det eftersom att det faktiskt är vi som bor här och det är vår smak som antagligen kommer att hålla till vårt nästa hem med.

Vi måste dock tänka lite annorlunda med en lägenhet vi planerar att hyra ut. Vitt är inte hållbart i längden, men gör att små rum känns större. Så jag kommer antagligen bara att ha helvita väggar i det lilla sovrummet, i resten av lägenheten kan vi slänga in mer grått och mer tåliga nyanser på väggarna.

Köket tänkte vi göra liknande som på bilden över, vi har hittat snygga luckor och ska bara fixa handtag som både ser bra ut och är prisvärda. Det är viktigt att resultatet både blir snyggt och tåligt så att vi inte behöver byta ut det om några år igen.

Det är lite samma tänk runt möbler. Så lite vitt som möjligt, men utan att det blir murrigt eller mörkt. Vi kommer även att gå på en annan budget än vad vi har gjort i vår lägenhet. Som tur är älskar jag att leta efter fynd och kommer att använda mig av allting från Ikea och Ebay till Made.com och TKMaxx. Det går att få till ett riktigt snyggt resultat utan att plånboken blir helt tom.

Jag vill att lägenheten ska kännas snygg och stilren, men ändå ha rum för de som flyttar in att kunna sätta sin personliga prägel.

Det stora dilemmat just nu är – ska vi göra om badkaret till en dusch så att vi får plats med tvättmaskin i badrummet eller lämnar vi det som det är med tvättmaskinen i ett skåp i köket? Vad tycker ni?

Fler inredningsinlägg hittar ni här;

Livingroom – How To Decorate in a Scandinavian Style with Character.
First Dinner in The New Garden
Investing In Property in London

For the English version, please click below. 

moodboard-rental-flat-by-tessm-se

There is a lot happening in our lives at the moment, a baby on the way and we have also just had an offer accepted on the flat above ours. Very exciting!

The idea is to buy the flat as an investment to renovate and let. It’s pretty knackered at the moment and we want to completely re-do the kitchen and the bathroom. We will probably keep the layout as is, so there will not be anything structural to change, but the place needs a good lick of paint, new double glazed windows in the front and a change of flooring throughout.

We want to let the flat party furnished with all the necessary larger items like sofa, beds and tables as a part of the deal. It’s quite common to let a part furnished flat here in London since people tend to move around quite a lot when they are renting.

In our flat, we have gone all out Scandi style with light wooden flooring, white walls and a white kitchen. We have also spent a lot of money on the decor and have invested in quite a few design classics. However, with a rental, we have to change the style a little bit.

White is quite a high maintenance colour, so I will only use it in the rooms that are a bit smaller and need some extra light. In the other rooms, I will focus more on greys and similar shades that are not too dark, but also a bit more durable. We really like the idea of a grey kitchen with brass details as a nice feature and have already found some really nice cabinet doors. I love sourcing things and always bargain hunt, so the next step is to find the perfect brass knobs and handles.

With the furniture, I will also try to stay away from white and go for blues, greys reds and possibly even yellows if it feels right. I want the place to feel really nice, homely and stylish but clean enough for the people who move in to put their own stamp on it too.

I’m planning to pick out the best stuff from brands like Ikea and Made.com, but also to source furniture from Ebay and TKMaxx. You don’t have to have a massive budget to have a stylish and well put together home. It’s all about your eye, creativity and bargain hunting.

I’m really excited to get going, but we still have surveys and evaluations to go trough before the deal is done. I just want to get started now!

Now the big question. Should we change the bathtub into a shower to be able to put the washing machine in the bathroom or should we leave it as is (and just change to a nicer bath) and leave the machine in a cub board in the kitchen? What do you think?

Find more of my home and interiors posts here;

Livingroom – How To Decorate in a Scandinavian Style with Character.
First Dinner in The New Garden
Investing In Property in London

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer

 1. Vilket himla roligt projekt :-). Och så stilfullt, fint och snyggt det kommer att bli! Jag och min man har har länge talat om att hyra något i London under ett halvår-år, men har aldrig kommit till skott. Hur har ni tänkt att hyra ut? Kortare perioder eller långtidskontrakt? I vilken del av London ligger lägenheten och om du vill svara på ungefär i vilket prishärad hyran kommer att ligga på så vore det skoj att veta för referens.

  Grattis till graviditeten 🙂

 2. Det här ska bli så kul att följa, snälla skriva
  massor och ta bilder! 🙂 Jag och min partner har precis också fått ett bud accepterat på ett hus (vårt första och suuuper scary) och det är en helt annan stil än vad vi har idag – från skandinaviskt till typiskt engelsk med vita pvc-fönster och matta haha. Och stort grattis till graviditeten, så roligt för er!

 3. Va roligt att följa med på det här äventyret! Tror ni kommer att göra det jättefint. Nu vet jag inte hur vanligt det är med tvättmaskin i köket i England, men tror det är mycket vanligare där än här? Själv skulle jag hellre ha dusch och tvättmaskin i badrummet. Skulle inte vilja tvätta i köket

 4. Definitivt bort med badkaret!

 5. Hi Tess

  What great news for the start of 2017! A baby and a new property investment, how exciting!

  On a practical note, I’m not sure you should remove a bath and replace it with a shower, just to be able to fit in a washing machine. That isn’t really a common thing in the UK (unless I’m mistaken, they are always in the kitchen/utility room). Washing machines are usually only in the bathrooms if they have to be, e.g if the kitchen is super small. Depending on how many bedrooms there are, I imagine you’ll be renting it out to young professional couples or individuals (2/3 people in total?), so if you were planning to replace the bath anyway, a bath with a fixed shower would be ideal. Also (I’m sure you know this) but definitely get a sofa with cushion covers you can easily remove and are machine washable, unless you choose a leather material.

  So excited for you Tess,

  Harriet xx

 6. First of all: GRATTIS till bebisen, sa kul! Alskar din blogg, brukar lasa jamt men har aldrig nat vettigt att saga. Fram tills nu – badkarskontrovers, here I am!
  Vi kopte var lagenhet i Balham forra aret och jag (dundersvensk som jag ar) ville hlst inte ha badkar – himla sloseri med utrymme, men det fanns typ inga lagenheter utan och da fick vi veta att det oftast anses som ett stort minus om det inte finns badkar sa det kan bli svarare att salja/ man far ga ner i pris om man ska salja lagenheten. Total icke-logik men sana ar ju britterna (hej heltackningsmatta pa toaletten…) Mitt personliga val hade varit att gora sig av med badkaret med en gang men om ni ska salja vidare kanske det inte ar vart det?

 7. Ida Marie

  Det känns ganska brittiskt med tvättmaskin i köket medans tvättmaskin i badrummet känns ganska svenskt… finns fördelar med både och… jag föredrar badkar iom att jag älskar att bada, så jag hade gärna behållt badkaret. Men jag tror det är 50/50 i hur folk vill ha det!

  Grattis till graviditeten! 🙂

 8. Caroline

  Tvattmaskin i koket och badkar i badrummet!! 🙂
  Sa trakigt att behova titta pa en tvattmaskin nar man ar i badrummet. I koket ar den battre gomd.

 9. Åh va spännande att följa det här! Kör på badkar. För mig är det ultimata lyxen, du kan ju faktiskt duscha i ett badkar men tvärtom är svårt. Så mysigt att kunna ta ett bubbelbad. Om du ändå kan tvätta i köket så känns badkar givet

 10. Åh va fint!!
  Om det finns gott om plats för tvättmaskinen i köket så tycker jag att ni ska behålla det som det är! Så mysigt med badkar, tror det uppskattas av många.

 11. Skulle också säga bort med badkaret. Sedan har jag heller aldrig förstått varför engelsmännen har tvättmaskinen i köket??? Ska bli jättekul att följa ert lägenhetsköp 🙂
  Grattis till både graviditet och lägenhetsköp!

 12. Bort med badkaret. Kanske inte känns fräscht när det varit flera hyresgäster innan? Och mer naturlig plats för tvättmaskin i badrummet och inte i köket (mat os och nytvättat, ugh).

 13. Tänk ekonomiskt och behåll det som det är! Sen kan ni göra om det i ett senare skede, ni måste kanske ändå renovera en del innan ni vill sälja det och trist att behöva ändra på något som man gjort för bara några år sen. Och i kommentarerna är det verkligen 50/50, så varför spendera pengar i onödan? Så länge badkar och tvättmaskin är fräscha och fungerande så låt de vara i väntan på en stor renovering!

  1. Hej Helena!

   Det här komemr att bli den stora renoveringen och innan vi senare säljer så blir det mest ny färg och kanske att byta mattor i sovrummen igen. Lägenheten är för nedgången för att vi ska få den hyran som vi potentiellt kan få i området, så därför väljer vi att renovera direkt.
   kram
   Tess