It’s Shrove Tuesday!

shrove-tuesday-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Tack så mycket för alla era fina kommentarer, jag och Garth satte oss ner och läste alla tillsammans i går och var helt överväldigade av hur underbara ni är! 

Jag var lite orolig över att ni skulle känna att jag hade lurat er nu ett tag, men det är så svårt när vänner och familj är så utspridda över olika länder och det tog sin lilla tid att berätta för alla innan vi kunde gå ut i bloggen.

Det var väldigt mysigt att få dela vår nyhet med 25 vänner på Garths födelsedag i söndags. Vi hade bokat bord på en härlig köttrestaurang (jag fick en fiskmeny) och under förrätten ställde sig Gart upp och sa ”Hello, thank you for coming, by the way we are having a baby…” och så satte han ser ner igen. Han är ingen talare direkt min man. Men alla blev väldigt paffa och glada, jag har varit duktig på att gömma min lilla bula bakom stort tröjor, shoppingpåsar och väskor när vi har hängt med eller sprungit på våra vänner.

I dag är det ”shrove Tuesday”, det vill säga pannkaksdagen här i England och vi tjuvstartade redan i Söndags. Jag beställde hem buttermilk pancakes med banan och bacon från en service som heter Eatfirst som levererar färdiglagad mat till dörren som bara behöver värmas upp. De kanske inte ser så charmiga ut på bilden, men de var otroligt goda.

Men det är ju faktiskt i dag som riktiga pannkaksdagen är och har jag precis slukat ett gäng av mina bananpannkakor och magen kurrar faktiskt igen… jag har aldrig varit så hungrig i mitt liv som just nu! Men även om jag äter 6 mål om dagen så har jag bara gått upp lite drygt ett kg i första trimestern. Så jag räknar med att få en jättebebis som suger åt sig massor med näring

Pannkakor är förresten en av mina cravings, så det är därför jag har tjatat så mycket om dem här på bloggen på senaste. Kanske inte världens nyttigaste, men min andra craving har varit selleri, så de tar ut varandra.

Om jag inte har helt fel så är det semmeldagen där hemma? Alltså semlor, hur gott är inte det? Jag kanske måste göra mina egna. Är det svårt?

Om ni vill läsa mina 10 bästa shopping tips här i London, speciellt om ni redan har varit på Harrods och Primark, plocka upp ett ex av senaste tidningen RES. Där finns en artikel över två hela uppslag med riktigt bra Londonshopping som jag har skrivit. 

For the English version, please click below. 

shrove-tuesday-by-tessm-se

First of all, thank you so much for all your comments both here and on Instagram. Garth and I read them all together last night and we are so humbled and thankful for all your kind words and well wishes!

It has been so hard to keep the pregnancy a secret here on the blog and we wanted to tell our family and close friends before we went public. It’s just a tad more tricky when they are all spread out over the world. We all have such hectic schedules just meeting up with some friends has been hard to organise. But there is something really special to get to share the news face to face.

On a completely different note, it is Shrove Tuesday today! Have you had your pancakes yet? We started early on Sunday for Garth’s birthday breakfast. I ordered these amazing buttermilk pancakes with banana and bacon from EatFirst. They come ready made and just need heating up and even though they were not the most photogenic pancakes (as you can see in the photo), they were super yummy!

I have just made and polished off a big batch of my own banana pancakes and it honestly barely touched the sides. I’m so hungry at the moment and I’m eating more than ever. The weird thing is that I have only put on a little bit over a kg in the first trimester, so I’m guessing it’s all just going to the baby. I guess with a father like Garth it would be weird if it wasn’t hungry.

If you haven’t had your pancakes yet, you can find my healthy and super yummy banana pancake recipe here. 

The magazine article in the photo is a shopping guide I have written for the Swedish travel magazine RES. Even though I’m first and foremost a blogger, It’s really fun to get to write things for actual magazines aswell. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Har du en hushållsmaskin som kan knåda degar så är det lätt, annars jobbigare. Jag bakade på Leila Lindholms recept på vetebullar (mycket smör, mmm). Hittas säkert på nätet! Grädda dock i varmare än 200, jag körde 225 och höll koll. De blev fina.
  Och GRATTIS till er båda!!

 2. Jag tror inte du får någon jättebebis ? Det är inte så vanligt om ni inte har det i släkten alternativt att du åker på graviddiabetes. Du kan väl ha en gissa-vikt-tävling i bloggen när det närmar sig! Min ena bebbe var 5,4 kg & 57 cm vid födseln och det gick det med ?

 3. Är så glad för er skull att ni äntligen ska få uppleva graviditet och sen få ert efterlängtade underverk ❤
  Jolle dom fina väskorna, löst sittande kläderna och andra vinklar har jag noterat.
  Så jag har verkligen hålltider tummarna och skickat tankar till er.
  Stort grattis ??
  Kram

  1. Jodå….. Inte jolle ( det är våran katt ?? )

 4. Stort grattis! Så glad för er skull! Har hängt med i bloggen ett bra tag nu och är så tacksam för att vi läsare får följa med på eran resa ? ❤️

 5. Alexandra Eriksson

  Åh jag ville skriva ett tips nu när du är gravid! Jag är också svensk och bor i England sedan nästan tio år tillbaka. Jag och min svenska man fick vårt första barn i oktober. Mitt tips är att skriv upp dig på en NCT kurs under graviditeten! Dels är det vettig information men framför allt lär du känna en grupp tjejer i din ålder som bor i ditt närområde och föder barn typ samma vecka som du. Helt ovärdeligt! Man känner ju oftast inte så många som är mammalediga precis samtidigt som en själv och dessutom bor i närheten. Var en riktig lyckoträff för mig. Om du bestämmer dig för detta så skriv upp dig i tid – platserna försvinner fort 🙂

  Än en gång stort grattis till er – ska bli så himla roligt att följa 🙂

 6. Stort Grattis till graviditeten! Tror inte du behöver oroa dig för någon jättebebis:) Jag gick inte upp i vikt alls första trimestern, de är fortfarande så små då och väger bara några gram.

  1. Helt enig – om man er frisk og rask er det ofte først i tredje trimester at man merker ordentlig vektoppgang. Jeg gikk opp ca 3 kilo før uke 31 og synes det var lite i forhold til hva jeg hadde lest var ”normalt”, men magen og babyen vokste fint (og fundusmålet var større enn gjennomsnittet). Vekt betyr så lite og derfor veier sykehuset deg bare på booking appointment – og ikke senere i svangerskapet – med mindre det er noe de er bekymret for. Så, ingen grunn til å step on the scales! 🙂

 7. Håller fullständigt med om detta och oerhört viktigt att signa upp i tid. Det kan också va värt att söka upp privata alternativ. Jag bor inte i London så känner inte riktigt till olika områden men där vi bor var NCT kursen tyvärr fylld av superunga arbetslösa mammor. Ok inget fel alls men inte mycket gemensamt tyvärr då vi är 35+ så den privata kursen vi betalade £100 för 4 gånger var det bästa vi gjort – totalt 8 par och alla i ‘samma’ situation, lite ‘äldre’ och bosatta i samma område. Bara ett tips. Men först av allt stort grattis till ert tillskott, förstår er känsla totalt och det tog oss mer än ett år och många tester och oro. Sen släppte det och allt föll på plats. Du kommer bli en supermamma!!! Kram!

  1. Alexandra Eriksson

   Sandra – men så intressant! Jag och min man är 28 och var yngst på vår NCT kurs! Jag är läkare och min man advokat, det var tre andra läkare med på vår kurs. Några egenföretagare och någon designer. Kändes väldigt (nästan lite väl..) medelklass! Det måste verkligen bero på var man bor helt enkelt!