Investing in Property in London

bedroom-tess-garthtess-and-garth-detailstess-garths-livingroomtess-garth-detailstess-garth-hometess-garth-livingroom painting-tess-and-garthtess-garth-garden

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vi har bott i vår fina lägenhet i Clapham i nästan 3 år nu och trots en ganska stor renovering och tillbyggnad så känner vi oss hyfsat klara med vad vi ville göra.

Det är en himla skön känsla vill jag lova. Vårt hem är verkligen format runt oss och jag är ganska säker på att Garth håller med om att vi inte kunde bli mer nöjda och trivs som fiskar i vattnet är hemma.

Planen är att stanna här till vi har vuxit ur de två sovrummen, så 1.5 barn in ungefär. Men det har ändå kliat lite i renoveringsfingrarna efter att källaren blev klar och när vi fick reda på att lägeheten över oss här i huset (Victorian hus har ofta 3 lägenheter) var till salu, så bestämde vi oss för att lägga ett bud. Inte för att flytta in i eller slå ihop med vår lägenhet utan som en investering. Lägenheten över har samma planlösning som vår hade förr, men lite större och har massor med potential.

Planen är att hyra ut lägenheten ett tag och sedan renovera upp den ordentligt innan vi antingen fortsätter hyra ut den eller säljer av den. Garth jobbar ju på en stor arkitektfirma, jag är väldigt inrednings intresserad och det gick så bra med vår lägenhet att det känns som ett klockrent beslut.

Nu hoppas vi bara att säljarna acepterar vårt bud och att vi kan skriva papper så fort som möjligt. Vi har alltid velat äga fastigheter, så det här är verkligen ett mål som vi kommer att bli väldigt glada över att nå.

Man måste våga för att vinna!

Fler hem och inredningsinlägg hittar du här;

The Perfect Rug For Our Master Bedroom
How I styled our bookcase
Our Hanging Wine Cellar Solution

For the English version, please click below.

bedroom-tess-garth

It’s almost 3 years ago since we bought our flat here in Clapham and started a massive renovation and extension project. A few months ago we finished our last stage of the project – The basement. And we could not be happier with the result.

I’m not going to lie and say it was all roses, there was definitely some taxing times, but boy was it worth it! We have created the ultimate home 100% suitable to us and our needs. I have never felt more comfortable anywhere else in my life and I’m pretty sure that Garth would agree that we truly love our flat.

It was worth all of those years saving, planning, project management, time, energy and moving in before we even had a functioning toilet. It was a tad …hrm.. uncomfortable to pee in a bucket in the basement, but looking back I would not change it for the world.

tess-and-garth-detailstess-garths-livingroom

Now when all of it is done and the flat is complete, it feels a bit like it left a void in our lives. We loved the process of buying and doing this flat up and we miss doing it. Even though it was really hard work and I had to shower in a bucket for a good 8 weeks, there was such an instant gratification as soon as a room was finished.

So when we heard that the flat above us was for sale, we thought why not? And put in an offer… Not to live in or to put the two flats together, but to rent.

The plan is to keep tenants in there for a while and a bit later do a full renovation similar to what we have done in our flat, but without the extension and either keep renting or sell on. The floorplan is slightly larger than what our flat originally looked like and it just has loads of potential

tess-garth-detailstess-garth-home

Property in London has been a bit tricky recently, with all the changes in taxes and laws, but if you look at it as more of a long-term investment, it’s still good business. And since we have done a large renovation once already, the prospect doesn’t seem as daunting.

Garth works for a big architect firm and I have a great interest in interior design, so between us and with a bit of help from the guys who did our flat, I have a feeling that this will be a great decision. We always wanted to own property and it has been a long term goal of ours to put together a portfolio, so this is a great first step.

I truly believe in working towards your goals and be determined enough to know when it’s time to act.

tess-garth-livingroompainting-tess-and-garth

Now we are just keeping our fingers x that the sellers will accept our offer and we can get some papers signed as soon as possible. Oh, how I love these kinds of adventures!

I rather take a risk with the chance of a win or learn a good lesson than just sit back to scared to do anything.

All the photos are from our home and you can find more interior and home posts here;

The Perfect Rug For Our Master Bedroom
How I styled our bookcase
Our Hanging Wine Cellar Solution

tess-garth-garden

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer

 1. Guuuu va kul!!! Bar en fråga, har ni kikat vad som gäller om hyresvärden (ni) bor i samma hus? Jag har för mig att det krockar lite :/ kanske har fel när det är två skilda lägenheter men ah… kolla upp!

  Håller tummarna!
  X L

  1. Kanske jag som tittat på för mycket brittisk film och teve men det känns som det är nåt som är ganska vanligt där. Är väl perfekt att ha sin tenant på nära håll så man får hållit pli på dem om det behövs! 😀

  2. Hej Lovisa! Tack! Det är visst inga problem så länge de två lägenheterna är registrerade var för sig.
   Kram
   Tess

 2. Vad kul! Håller tummarna! Tycker det är roligt att följa renoveringar och se utvecklingen (men vill inte renovera själv) 😉

 3. Vad kul! Vi har oxå gått in på fastigheter, tror det är riktigt bra på lång sikt! Ska bli spännande att följa!

 4. Oj va spännande o kul!

 5. Alexandra Eriksson

  Åh vad roligt! Grattis!

 6. Åh så spännande! Håller tummarna för er. Har ni någon tanke på att slå ihop dem i framtiden för att slippa flytta? Själv tänker jag att det vore drömmen att ha ett litet town house!

 7. Åh vad roligt! Håller tummarna för er. Vi köpte, smårenoverade och sålde ett hus i Åre på ett halvår. Sen flyttade vi till vår nuvarande lägenhet i Malmö som ska läggas ut till försäljning nästa vecka, igen efter ett halvår. Folk tycker vi är hoppiga men det är SÅ kul! Med lite känsla och eftertänksamhet kan man få ihop en del pengar som skulle tagit år att spara ihop! Hoppas vi snart har tillräckligt med kapital för att göra som ni.