All Fashioned Out…

fashionweek-flatlay-by-tessm-se

Jag kan ju säga att modevecka + feber och ont i halsen inte går ihop. Efter 6 timmar i klackar igår blev jag så yr att jag var tvungen att hoppa in i en Uber och bädda ner mig i sängen här hemma resten av dagen.

Visst är det typiskt att man blir sjuk när det är massor med roliga saker som händer. Jag missar i alla fall sista dagen på modeveckan i dag, istället blir det te och c-vitamin framför tvn med Olive istället för snygga kläder och fashionistor.

Efter att ha varit både på Stockholm och Londons modeveckor så måste jag säga att London är mer inkluderande. Alla pratar med alla, det finns stora områden där man kan samlas och äta en bit, blogga eller bara snacka en stund. Showspacet med alla utställare är toppen för att fördriva tid på ett trevligt sätt mellan visningarna, de flesta showerna har varit hyfsat lokalt och inte så stressigt att ta sig mellan som det skulle ha kunnat vara. Så en väldigt bra erfarenhet allt som allt.

Det har varit så kul att se alla snygga kläder, inte bara på catwalken utan även på människorna runtomkring. Jag hade kunnat sitta på Pret-a-manger utanför i timmar och bara blivit inspirerad av alla snygga kreationer och outfits som gick förbi. Streetstyle fotograferna har haft mycket att ta bilder av och de har dykt upp i stora svärmar. Det är ändå en ganska häftig känsla att ha 20+ kameror riktad mot sig samtidigt. Inte för att jag har någon anaing om vart bilderna hamnar sen, men det får vi väl se.

Jag kommer absolut att gå igen nästa säsong och då förhoppningsvis feberfri.  Lite bilder från LFW kommer upp under veckan, jag har haft fina Ida med mig som har fotograferat en hel massa.

flatlay-fashionweek-by-tessm-se

Nu ska jag bre några knäckemackor med ost, hälla upp lite roibos te och hitta en ny serie på Netflix (några förslag?)

Jag var tvungen att gå ut en snabbis i morse med Olive, hon hade en tid hos veterinären för sitt lilla knä och det har läkt hur bra som helst. Hon får fortfarande inte leka vilt med andra hundar i parken, men i övrigt är hon nästan tillbaka till sin vanliga form. Så himla skönt! Man blir så orolig för de små liven när de skadar sig.

Jag vet att uppdateringsfrekvensen här på bloggen har varit lite lägre på senaste. Det har varit så mycket på G att jag inte har hunnit med helt enkelt. Men nu lugnar det ner sig rejält och jag kan gå tillbaka till mer normalt bloggande igen. (Och mer variernade ämnen med! Det har blivit mycket mode på senaste.)

fashionweek-face-by-tessm-se

For the English version, please click below.

fashionweek-flatlay-by-tessm-se

…ok so now I’m all fashioned out. Well, I was planning to spend another day at LFW today, but after 6 hours in heels with a fever yesterday, I had to give up, order an Uber and fall into bed at home. 

So today I’m switching gorgeous design, street style photographers and fashionistas for rooibos tea, oranges and doggie snuggles. Oh well, there is another season to attend in 6 months time.

I have to say that my first proper LFW experience has been great. I have attended Stockholm Fashion week in the past and I surprisingly find London more including. The designer showrooms is such a great space to grab a bite, do some blogging or just network and chat in between shows and it’s big enough to accommodate a lot of people. The PR firms have been nothing but lovely and I find that most of the fashion people have been unusually friendly too.

And of course, the fashion has been fabulous! Apart from the actual shows, I could have spent the whole time at Pret-a-manger outside just watching all the creative people walking by and getting swarmed by the street style photographers. Even I who do modelling for a living find the attention from the photographers almost overwhelming. It’s a pretty cool feeling to stand in front of 20 cameras at once and makes me think of Hollywood starlets on the red carpet.

flatlay-fashionweek-by-tessm-se

My lovely photographer Ida came with me to take lots of photos and also snap a shot of two of what I was wearing during the three days I chose to attend. So keep an eye on the blog later this week for some LFW outfit photos.

I have noticed the two types of LFW goers. The people that stand out are the ones that take this opportunity to really show off their personal style and go all in and dress to the nines for the full week. We are talking massive heels, feathers, sequins, hats, crazy hairdos, you name it! I have to admit I’m one of them, I love to have a good reason to go bananas with fashion and clothes and cannot miss the chance to have lots of fun with it.

The other kind is the actual working people. The ones dressed mainly in black, with sneakers on their feet and a determined look on their face. These guys are there to see and report from every show and don’t have the time to entertain photographers or to wobble around on heels. They run around like crazy and only stop for a quick (black) coffee to refuel during the day.

I guess the more shows you are attending, the less time and interest you have for the bits around.

This year I was really late on the ball to apply for shows and presentations, I hadn’t done it before and once I got the process it was quite late, so I only ended up with a few. But lesson learnt for next time, I will make sure to be out in much better time for the ss -18.

fashionweek-face-by-tessm-se

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Rekommenderar: Good Wife (ett måste!!) och Orphan Black. Två mycket olika men bra serier 🙂

  2. Nej vad jobbigt med febern, krya på dig!

  3. Jennifer

    Black Mirror! Alltså den är jobbig att se på men så otroligt bra, och väcker många intressanta om än läskiga tankar inför framtidens teknologi. Varje avsnitt är oberoende av varandra och visar på hur nya tekniska innovationer kan gå snett, genom tex virtual reality-spel, chip i hjärnan som tar dig tillbaka i minnet som upplevs i verklighetsformat etc. Varning om man ser det innan man går och lägger sig är att se ett eller två avsnitt vänner efteråt 🙂 och du MÅSTE se Skam om du inte redan sett den norska ungdomsserien! Den kan verka lite barnslig först men den är underbar och med hög igenkänningsfaktor från gymnasiet. Hoppassa mår bättre snart! Kram!

  4. The affair – spännande med en historia som berättas ur flera olika perspektiv!

  5. OJ simpson v. The people! Sjukt bra, jag plöjde den på 3 dagar