A Vespa, Orchestra Jacket & LFW Day 1

orchestra-jacket-and-baker-boy-hat-vy-tessm-seorchestra-jacket-and-vespa-by-tessm-senot-my-vespa-by-tessm-seorchestra-jacket-cloe-bag-and-baker-boy-at-by-tessm-sevespa-and-baker-boy-hat-by-tessm-sebaker-boy-hat-and-militairy-jacket-by-tessm-sevespa-orchestra-jacket-and-bakerboy-hat-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

I går var första riktiga dagen på London Fashion Week och såklart fick jag in två castingar, men som tur var kunde jag gå på dem först och sedan svida om och åka in för att kunna vara med på kvällen. Därför hanns det inte med att blogga igår, men jag tar igen det i dag istället. 

Det typiska är att jag har feber och ont i halsen, men modeveckan är ju så himla rolig, så jag körde igår ändå och såg Paul Costelloe. Det jag gillar med LFW är att man inte behöver ha blivit inbjuden på 100 visningar för att kunna vara med, det finns nämligen ett stort show space som man kan registrera för att få ett pass om man är bloggare eller press och där inne händer det massor med roliga saker med. Så jag spenderade en timma där inne innan visningen i går tillsammans med ett gäng andra UK Bloggare.

Jag har bestämt mig för att inte gå på kvällseventen (festerna) den här gången. De är ofta ganska stela här tyvärr och det känns så onödigt att dricka varje kväll bara för att stå och kallprata. Jag är ju så snackig ändå, så jag pratar hellre med folk under dagarna och kommer hem till Garth och Olive och myser istället. Balans helt enkelt! I går körde vi en riktig pub middag på The Stonhouse med massor med sötpotatis pommes (min guilty pleasure!).

Det är modeveckan i dag med, men jag har inga visningar, bara en presentation, så jag valde att stanna hemma och kurera mig och förhoppningsvis bli frisk så att jag kan vara med i morgon istället.


Om ni vill veta vad gårdagen bjöd på och se Paul Costelloe svänga sina lurviga på catwalken tycker jag att ni ska kolla in min Instastory (@TessMontgomery).

Visste ni förresten att det finns ett nytt verktyg där man kan få en idé om hur många fejkföljare ett konto har? Sjukt intressant! Jag ligger på runt 22K och har aldrig köpt en följare i mitt liv, men hade ändå drygt 200 fejkisar, men om jag jämför med andra med liknande siffror så är det väldigt lågt. Så det är jag nöjd med!

Några konstiga följare blir det nog automatiskt, men jag blev ganska chockad över hur många fejkföljare vissa stora konton har. Jag tror att många köpte följare i början och kanske ångrar det nu. 


Outfit

Orkesterjacka & Jeans – Sanne Alexandra
Baker Boy Keps – Lindex
Over-knee stövlar – Zara
Randig topp (väldigt gammal!) – H&M
Väska – Chloé Drew

Fotograf – Ida Zander

Det här är inte vad jag hade på mig i går, jag var en riktig färgklick! Bilder på min outfit från LFW Dag 1 kommer nästa vecka. 

—-

För fler outfitinlägg kolla här;

Find The Powerwoman In You
The Trousers I want to Wear This Sping
Pattern Clas on Times Square

For the English version, please click below. 

orchestra-jacket-and-baker-boy-hat-vy-tessm-se

So yesterday was the first proper day of London Fashion week, yay! 

Of course, I had two castings come in (sod’s law), but I managed to get them done fairly quickly and then head into town in time for the Paul Costelloe show.

I love the proper sit-down shows (especially when I get to sit in the Frow and actually can see what’s going on #shortgirlsproblems). But what I also love about LWF is that you don’t need to have hundreds of invites to be able to take part. If you are a blogger or press you can apply for a press pass and there is a whole show space area filled with brands, products, events, DJs, cafés and other fun things to enjoy.

I went there a quickie before the show and was really amazed at how big and buzzing it is. So if you have a smaller blog and not really on the radar of the PR firms who send out invites yet, it’s worth to register for a pass anyway next season.

orchestra-jacket-and-vespa-by-tessm-senot-my-vespa-by-tessm-se

I have decided to do this LFW with balance in mind, so I’m skipping all the parties and drinks receptions. I find them a bit stiff and I don’t really want to be drinking 5 days in a row, so I rather make sure I network and chat to people during the day instead. And then in the evening, I get to have dinner with the hubby and snuggle my dog. Perfection!

Today I don’t have any show invites, only a presentation, but I have been struggling with a fever and sore throat this week. So I decided to take the day off and hit the show space again tomorrow. Luckily there are a few days of Fashion bonanza in London town left. I love how the whole city is just buzzing of inspiration and creativity!

I love all the people watching, everyone really pulls out all the stops and it’s so much fun to just walk around and look at all the amazing creative outfits. Streetstyle photographers really got an awesome job! Stressful, but so inspiring.

orchestra-jacket-cloe-bag-and-baker-boy-at-by-tessm-sevespa-and-baker-boy-hat-by-tessm-se

So this is not the outfit I wore yesterday. I was a proper little colour splash. I’m shooting all my looks properly with my lovely photographer Ida and will show you what I chose over the next couple of weeks.

But this outfit is cute too, I love the Vespa. (Btw, not mine, even though I wish. Yep, I just randomly chilled out on someone’s private property. Thug life!)

Outfit

Orchestra jacket & Jeans – Sanne Alexandra
Baker Boy Cap – Lindex
Over-knee boots – Zara
Striped top (very old!) – H&M
Bag – Chloé Drew

Photographer- Ida Zander

baker-boy-hat-and-militairy-jacket-by-tessm-se

If you fancy seeing the Paul Costelloe show and the designer himself doing a little boogie on the catwalk, then head over to my instastories – (@TessMontgomery)

BTW do you guys know that there is a new tool to estimate how many fake followers an Instagram account has? It’s not 100% accurate but gives a fairly good idea.
I tried my own account with about 22K followers and I have a bit over 200 fakes. Of course, I have never bought any followers, so I guess we all will attract some by default. 
What really interested me was how many fake followers some of the really big accounts have. I have a feeling that a lot of them gave their accounts a push in the beginning by buying a bunch and probably regrets it now. 

No matter what, it’s really interesting and this will give companies a way to check if the Influencer they are working with is legit or not.

For more outfit posts, check these out;

Find The Powerwoman In You
The Trousers I want to Wear This Sping
Pattern Clas on Times Square

vespa-orchestra-jacket-and-bakerboy-hat-by-tessm-se

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Hej Tess!
    Tack för en välskriven och bred blogg som tar upp mycket intressant.
    När ni var i Karibien och reste runt, hur lång tid spenderade ni på Dominica? Det verkar vara en skithäftig ö och jag är verkligen sugen på att åka dit. Vad rekommenderar du att kombinera den med?