Fertility & IVF

tess-and-garth

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej Tess!
Du behöver inte svara om du inte vill men hur går det med fertilitetsundersökning? Har du fått något tips på vilka prover ni borde ta? Kommer ni påbörja ivf nu? Är så svårt att veta vad som kan vara fel (är i samma sits) och undrar lite vad vänner bekanta och läkare tipsat ER om?

Hej!

Jag har haft en del frågor om just hur vi tänker runt IVF och liknande efter det här inlägget. Vi har alltid varit öppna för att ”ta hjälp” att bli gravida, men i julas bestämde vi oss för att ge det 6 månader till innan vi går ner det spåret. Så vi sa att vi skulle vänta till sommaren och se om det hände på naturlig väg innan dess. Bara att skriva inlägget tog bort väldigt mycket press och jag har gjort allt sedan dess för att stressa mindre, äta bättre och helt enkelt göra min kropp och mitt liv mer gravidvänligt.

När det kommer till tester så har vi hittills kollat hans simmare och gjort ett ultraljud på mig som båda visade normala resultat. Men vi vet att det finns så mycket mer man kan göra om det behövs.

Jag har vänner som har gjort IVF och jag har genom dem lite koll på hur det funkar och hur tufft det är, men även hur effektivt IVF är för att faktiskt bli gravid. Det är så häftigt att vi har kommit så långt i vår förståelse runt fertilitet att vi faktiskt kan få så pass bra hjälp.

Det är ett helt gäng glada tjejer som snackar loss runt IVF och allt annat som har med fertilitet att göra i vår facebook grupp. Det går givetvis fortfarande att gå med, jag tror att vi är drygt 45 i gruppen nu och en sak som är extra kul är att vi har börjat få lite goda nyheter och ett par graviditeter i gruppen med, vilket är enormt roligt.

I bland hjälper det med stressen att få prata av sig lite och vi alla hejar på varandra och finns där och stöttar. Om du vill gå med behöver du bara lämna en kommentar under inlägget här. 

Bilden kommer från vår smekmånad i Zimbabwe

For the English version, please click below. 

tess-and-garth

(Translated from Swedish)

Hi Tess!

You don’t have to answer this question if you don’t want to, but how is your fertility process going? Have you had any advice on what tests to do? Are you going to start IVF? It’s really hard to know what’s wrong (I’m in the same boat) and I’m wondering what advice doctors and friends have given you. 

Hi!

I have had quite a few questions on what our plans are with IVF and similar after this post. And to answer the question, we wouldn’t hesitate to get help to become pregnant and have a fair idea of the different options that are available to us. However, after the blog post, I have really focused on de-stressing and making my life a bit more pregnancy friendly. At Christmas Garth and I had a good long chat and decided that if nothing would happen in the ”natural” way in the next 6 months, we would do IVF.

The tests we have done so far are an ultrasound of my uterus and ovaries that came back all normal. We also did a test to make sure his swimmer are healthy and happy with great results there as well. There are a lot more tests available, but we decided to wait a little while and see what happens.

I have a few friends who has gone trough IVF and I have an idea of how hard the process actually is on the body, but also how efficient it is. Isn’t it amazing how far science has come and what amazing help there is to get when you are struggling to fall pregnant?

We are a bunch of happy girls talking about IVF and all the problems around conception and pregnancy. There are about 25 people in the English group and if you are in the same boat and fancy joining, just leave a comment under this post and I will add you.  Sometimes it helps to talk about these things and it’s really healthy to get to vent and de-stress a bit even if the subject is a bit uncomfortable.

The photo is from our honeymoon in Zimbabwe.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Hej, Vill bli medlem. Linn

 2. Hej!

  Använder du dig forfarande av natural cycles?

  Kram

  1. Hej Kristin!

   Nej, jag slutade mäta för kanske 6 månader sedan, mest för att vi ville sluta tänka på hela fertilitetsgrejen och bara låta det hända när det händer. Ta bort lite stress helt enkelt. Men jag kommer absolut att använda det igen den dagen jag vill skydda mig igen.

   Kram

   Tess

 3. Eftersom jag är lite äldre än dig & gjort flera IVF, är på min 4e och så kan jag sä ga såhär. Om ni forsokt mer an 1 ar, gor det nu. Du blir inte yngre, men din äggkvalite och antal blir mindre varje år. Sedan är det så att de kan inte avgöra om du har bra ägg genom Ultraljud, de måste göra test på äggen och det är tilläggskostnad. De kollar ditt AMH genom blod & bara livmodern, cyster osv genom UL. . Jag går hos http://www.city-fertility.com/?gclid=COqviYOPpNICFVXNGwod9Z4Alw bra tycker jag då det är flera svenskar som jobbar här (3 st). Tänk p.å att det tar 3 månader innan tabletter/vitaminer gör någon som helst impakt på äggen. Mina blev fler i antal när jag slutade med gluten. Sedan stå på dig att de odlar äggen i 5 dagar istället för 3. Speciellet om ni köper ett 3-pack. Börja ta gravid vitaminer så att du får i dig allt & sluta drick kaffe