Le Grand Pigalle – My New Favorite Hotel in Paris

hotel-grand-pigalle-i-paris-by-tessm-sethe-grand-hotel-pigalle-paris-by-tessm-sethe-grand-pigalle-hotel-for-valentines-in-paris-by-tessm-sethe-grand-pigalle-hotel-in-paris-by-tessm-sehotel-grand-pigalle-in-paris-valentines-surprise-by-tessm-sehotel-grand-pigalle-in-paris-by-tessm-sewine-and-dine-at-hotel-gran-pigalle-by-tessm-serestaurant-at-the-grand-pigalle-hotel-paris-by-tessm-separis-otel-the-grande-pigalle-by-tessm-sehotel-grande-pigalle-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det var såå himla mysigt att hoppa på Eurostaren och ta 24 timmar i Paris utan något specifikt schema eller jobb att tänka på. Det är inte ofta det händer för en bloggare vill jag lova.

Garth överraskade med att boka in oss på mitt nya favorithotell i Paris – Le Grand Pigalle som ligger i 9e distriktet ganska nära Sacre Coeur. Det är ett mysigt område med lite mindra gator och mycket charm. Hotellet i sig är en nyreniverad art-deco dröm med hur mycket fina detaljer som helst. Vårt rum var utan tvekan nästan dubbelt så stort som vad hotellrummen brukara vara i Paris och verkligen en vacker designdröm.

Baren på bottenvåningen är en ”Experimental Cocktail club” och inte bara fick vi drinkar ihopvispade på en sekund av den duktiga bartendern, det stod även två små drinkflaskor och väntade på oss uppe på rummet när vi kom dit, en old fashioned och en negroni som fick bli fördrinkar innan vår middag.

Vi bytte om lite snabbt och gick runt hörnet till restaurangen ”Amour” där man sitter på en inglasad veranda, med massor med växter både inne och ute. Det var väldigt romantiskt, riktigt trevlig service och god mat. Det var ett sånt där ställe där man bara hör franska från borden rumtonkring, inte en enda turist förutom vi verkade vara på plats.

Nästa dag spenderade vi mest med att gå runt, titta och även svänga förbi Galleries Lafayette. Huvudbyggnaden är så enormt vacker, så även om man inte är shoppingsugen, är det verkligen värt att springa förbi ändå. På eftermiddagen hoppade vi i en Uber och efter att ha chillat i Eurostars nya lounge (även den i art deco stil) så läste jag modetningar hela vägen hem till London igen. Så smidigt!

Det var ju alla hjärtans dag även på kvällen så vi hade bokat bord för oss två samt John och Debbie, som bor hos oss i några dagar, på The Manor här i Clapham så fort vi kom fram. Det blev en 7-rätter avsmakningsmeny med alla möjliga roliga och intressanta ingredienser. Jag stupade glad och mätt i sängen vi midnatt med ett riktigt äventyr i baggaget.

En riktig toppen alla hjärtans dag blev det verkligen!

Jag kan absolut rekommendera hotel Le Grand Pigalle till er som vill bo fint i Paris, men som oss inte riktigt känner för att boka de allra vräkigaste ”måste” hotellen. Jag har bott på Shagri-La i Paris och även om det är en kul upplevelse så är The Grand Pigalle så mycket mysigare och mindre pretto.

Jag hoppas att ni hade en underbar dag oavsett hur ni valde att fira. Alla hjärtans är ju om så mycket mer än bara parkärlek, det kan vara familjekärlek, vänkärlek, hundkärlek och kärlek till dig själv. En dag till för love helt enkelt! Många tycker att det är för säljigt, men jag tycker att det är viktigt att ha en dag just för att hylla kärleken, oavsett vad eller vem den är till!

Fler Paris-tips hittar ni här;

My Paris Guide #2
Mini-Guide 3 days in Paris
Blandade inlägg från Paris

For the English version, please click below.

hotel-grand-pigalle-i-paris-by-tessm-sethe-grand-hotel-pigalle-paris-by-tessm-se

I had such a lovely Valentines day in Paris with my hubby!

Garth surprised me with a 24h trip to the capital of romance and booked us into a lovely hotel – Le Grand Pigalle in the 9th district close to Sacre Coeur. This is by far my new favourite hotel in Paris and I would love to go back again. We go over to France quite often since Garth has a few projects over there and it’s so easy with the Eurostar, so we have tried quite a few hotels by now.

What I love about this one is that not only is it located in a great spot with lots of fun restaurants and bars it’s also a really beautiful hotel. Newly renovated and with an art-deco theme our room was at least double the size of any hotel room I have stayed in Paris before. The bed is massive and super comfy, I slept really well.

The whole hotel is gorgeous, very well designed and with so many lovely little details. I could just have spent my day taking pictures of it…. pretty pretty pretty!

the-grand-pigalle-hotel-for-valentines-in-paris-by-tessm-sethe-grand-pigalle-hotel-in-paris-by-tessm-se

The bar is an experimental cocktail club and not only do they whip up a stunning drink in a second, we also had two little bottles, one negroni and one old fashioned waiting in our room for us. Very charming and we had them as pre-dinner drinks before we quickly got changed and headed to our restaurant reservation, only around the corner.

Garth had booked a lovely table at restaurant Amour, where you sit in a conservatory with lots of plants both on the outside and inside. It makes you feel a bit like you are sitting in a very lovely garden. The food was delicious and I loved the fact that I heard nothing but french spoken there, we must have been the only tourists in the whole place, something quite unusual in Paris.

hotel-grand-pigalle-in-paris-valentines-surprise-by-tessm-sehotel-grand-pigalle-in-paris-by-tessm-se

The next day we had a delicious breakfast with the most amazing freshly baked croissants and lots of scrambled eggs and fresh fruit before we headed out for a wander on town.

We decided to go to Galleries Lafayette, only a short walk from the hotel.  The main building is sooo gorgeous, you don’t even need to be in the mood for shopping to go there. It’s an experices in itself and one you shouldn’t miss.

After a typically french lunch and of course a very unhealthy dessert we jumped into an Uber back to the station again. They have a new Eurostar lounge in Paris (also in art deco style) so we got to just chill and have a snack there before I spent the whole journey back to London reading fashion magazines and gearing up for Fashion week.

wine-and-dine-at-hotel-gran-pigalle-by-tessm-serestaurant-at-the-grand-pigalle-hotel-paris-by-tessm-se

I feel truly spoilt to have had such a great valentines and we actually even had a dinner booked with friends at The Manor restaurant here in Clapham when we got back. A 7-course tasting menu later and I was sooo tired but very happy and with some great new memories from one of my favourite cities in the world.

I can really recommend Le Grand Pigalle Hotel if you like us want to stay somewhere really nice and cool, but without going to those typical pretentious ”must” hotels in Paris. I hate places with to much hype, so little gems like this is perfection.

paris-otel-the-grande-pigalle-by-tessm-sehotel-grande-pigalle-by-tessm-se

I hope you too had a really lovely Valentines day.

I know a lot of people think it’s stupid and too commercial, but I like to look at it as a day to celebrate love. No matter what kind of love it is. It can be partner love, friend love, family love, dog love or even just self-love. As long as it’s a positive and giving day with lots of love of some kind I think it’s a really healthy thing to do.

So next Valentines, even if you are single, make sure to celebrate the love you have. Even if it’s just a massive love for your best friend, cheese or your cat.

For more Paris tips, check these posts out!  

My Paris Guide #2
Mini-Guide 3 days in Paris (this one is in Swedish only I’m afraid. But it’s worth a google translate)
Mixed Posts From Paris

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hej Tess! Tack för tipset, blir nog en weekend i Paris under våren! Tyvärr är jag inte så förtjust i fransk mat.. Har du några tips på restauranger med annan mat? Kram

  2. Foodlove@gmail.com

    Hej Tess!
    Du behöver inte svara om du inte vill men hur går det med fertilitetsundersökning? Har du fått något tips på vilka prover ni borde ta? Kommer ni påbörja ivf nu? Är så svårt att veta vad som kan vara fel (är i samma sits) och undrar lite vad vänner bekanta och läkare tipsat ER om?