A Quick & Easy Way To Pack For A Short Trip

how-i-pack-by-tessm-se

Jag reser ganska mycket, både med modelljobbet, som bloggare och även för att jag bor i ett annat land än min familj. 

Ofta blir det kortare resor över bara ett par dagar och då ser jag till att bara ta med mig ett handbaggage så att jag slipper både stå i kö för att checka in och hämta upp en väska, samt risken att förlora kläder och personliga ägodelar.

Men då är det extra viktigt att jag inte packar för mycket och för tungt, så att jag orkar med att bära runt på min packning utan att det blir en börda.

Nu när jag var i Sverige från Onsdag till Lördag packade jag som ni ser på bilden en liten ”capsule wardrobe” som räckte mer än väl och täckte mina behov både dag och kvällstid.

Jag fokuserade på en svart bas och la till två accentfärger – Burgundy och senap, samt lite leopard som en extra detalj. Det kanske låter som en brokig skara, men om nit tittar på bilderna så ser man ganska snabbt att allting faktiskt matchar varandra trots flera färger och mönster.

easy-packing-rules-by-tessm-se

Det är hade jag med mig;

2 x par svarta jeans – Ett par skinny som passar bra till sneakers och over-knee stövlar och ett par svarta utställda jeans som är väldigt snygga till klackar till kvällstid.

1 x svart tröja – Med lite roliga detaljer som gör en helsvart outfit lite mer spännande. Jag matchade dem med sneakers och skinny jeans när jag reste och slängde på over-knee boots till middagen.

1 x Burgundy stickad tröja och 1 senapsfärgad stickad tröja – Perfekt som en liten färgklick dagtid under jackan matchat med senakers och svarta skinny jeans. 

1 x Burgundy polotröja som fick titta fram under en svart kavaj till utställda svarta jeansen, moschino bälte och leopard boots, för de dagar jag sprang på möten och ville vara lite mer uppklädd.

1 x svart kavaj för att göra en outfit lite mer business och strikt, oavsett om jag bär sneakers eller klackar.

1 x leopard klackar

1 x overknee svarta klackar

1 x snygga sneakers (som jag reser i)

1 x leopard kappa + 1 x stor burgundy halsduk som passar till allt annat som jag har med mig (som jag även reser i).

1 x lite roligare väska i burgundy och blått, som även den är fin till de andra färgerna som jag tog med mig.

+ smink, underkläder och en hårborste. Jag såg till att locka håret innan jag åkte och tog med mig en liten flaska torrshampo så att jag slipper tvätta och styla medan jag är borta.


Ett tips är att ta med några roliga accessoarer som lite kraftigare smycken som verkligen kan liva upp en outfit om det skulle behövas.  Jag bär ju även alltid med mig min kamera, dator och diverser laddare och sladdar, men de bor i en separat stor handväska som jag bär med mig på planet.

Det låter kanske mycket, men med den här packningen kan jag lätt vara borta i 5 dagar utan att tröttna på kläderna jag har med mig, för de går att matcha på så många olika sätt och de får utan problem plats i min lilla Samsonite rullväska utan att den blir för tung.

Nu är det dags att packa om den här väskan igen, den här gången för en 24 timmars romantisk resa till Paris med Garth.

Vad är era bästa pack-tips?

Fler mode-inlägg hittar du här;

Fashion & Inspiration
Can Flats Be Fun?
In My Handbag

For the English version, please click below.

how-i-pack-by-tessm-se

I’m a person that by nature end up travelling a lot. Not only trough my job as a model and blogger but also because I’m Swedish and live in London, away from my family in Stockholm.

Most of my travels end up being fairly short little adventures over only a few days.

I’m one of these people who find it very annoying to have to check a bag in and then wait for ages on the other side to (hopefully) find it on the luggage belt. So I always make the effort to be very clever with my packing and only end up bringing hand luggage with me.

The most important thing when it comes to only travelling with hand luggage is not to overpack. Saving time at the airport kind of defeats the purpose if your packing is too heavy and bulky and end up slowing you down because of it. But how to fit it all in?

On my recent travels to Stockholm, we arrived on a Wednesday evening and left Saturday day and I packed this little capsule wardrobe you can see in the pictures. This was more than enough for me to have lots of variety to choose from both for daytime and dinner out in the evenings. Without my bag getting too heavy for me to carry around.

I focused on a black base and added two accent colours – Burgundy and mustard and I chose to spice it all up a bit with a fun leopard pattern. It might all sound a bit messy, but if you look at the actual packing, you can see that all the colours and the leopard work really well together.

easy-packing-rules-by-tessm-se

This is what I brought and why;

2 x pairs of black jeans. One skinny pair suitable for sneakers and over-knee boots and one pair of flared black jeans I like to pair with heels at night. 

1 x black jumper – This one has some fun and interesting details and makes even an all-black outfit look interesting. I matched it with sneakers when travelling and at night I just added black over-knee boots for a more sassy look.

1 x Burgundy knitted jumper and 1 x mustard knitted jumper – These guys are perfect as a little colour pop underneath my leopard jacket matched with sneakers and skinny jeans for a more relaxed daytime look. 

1 x Burgundy polo neck – To peek out underneath a black blazer with the flared jeans, leopard boots and Moschino belt for those days I had blog meetings and wanted to be a bit more formal, but still look like me. 

1 x black blazer – To make a look slightly more formal no matter if I’m wearing heels or sneakers. 

1 x leopard booties

1 x over knee black boots

1 x fancy sneakers (I travel in these)

1 x leopard coat + 1 x big burgundy red scarf (it was bloody freezing in Sweden!)

1 x fun small handbag in burgundy and blue that matched the rest of the shades in my little capsule wardrobe palette.

+ of course makeup, underwear and a hair brush. I made sure to curl my hair before I left and brought a small can of dry shampoo, to not have to put time into washing and styling my hair whilst travelling. 


A great tip is to not forget about your accessories. They usually take up very little space, but can really liven up an outfit. I prefer slightly chunky statement jewellery like big earrings or why not a nice silk scarf to tie around the neck, hair or even use as a belt?

As a blogger, I will of course also always travel with my camera, computer, chargers and what not. But I usually put all of these things in a larger handbag to carry on my shoulder when I travel. These guys tend to be heavier than my actual packing, but I’m really used to lugging them around by now.

It might sound like a lot of clothes and stuff, but with this capsule wardrobe, I can with easy be away for 5 days or more without running out of things to wear. Since they all match in different ways, I can find a lot of different combinations to make each outfit feel like new. And the best thing is that all of this fits in my Samsonite wheelie bag without if getting too heavy.

Now I’m about to re-pack this bag again, but this time for a 24 h romantic trip with the Hubby in Paris.

What are your best tips for clever packing? Please share in the comments!

Find more fashion-related posts here;

Fashion & Inspiration
Can Flats Be Fun?
In My Handbag

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Såna här personliga och vardagliga tips-inlägg är roliga att läsa. 🙂 Just att få ner packningen för kortare resor är nånting jag själv brottas med just nu. Har nämligen en pojkvän som pluggar utomlands i ett halvår.

 2. Caroline

  Älskar life- och travelhacks!:) Har själv börjat tänka om i min packning, för vem orkar släpa runt på massa onödiga saker man ändå inte använder? Men har en bit kvar att gå hehe. En annan sak jag brottas med är att hålla iordning i garderoben. Hur gör du?
  Hoppas ni får ett ljuvligt dygn i Paris!

 3. Jatte kul inlagg!!!! Jag ar samst pa att packa och tanker alltid ”jag springer in pa Zara och hm dit jag kommer” haha! X

 4. Tack för tips! Men hur gör du med vätskor? Jag tycker att det är omöjligt att resa med bara handbagasje (trots div. travelsize produkter). Hur får du ner deo, ansiktskräm (ögonkräm!), ansiktstvätt, hårspray/torrschampo (jag tar gärna med mig schampoo + balsam också pga fett hår) mascara, foundation, läppglans, lypsyl, handkräm.. u name it…i dom där små plastpåsarna som delas ut på flygplatsen?

  1. Det kan vara värt att veta att det mesta smink (förutom typ flytande foundations) inte räknas med som vätskor. Kolla på flygsällskapets hemsida om det, men de jag reser med (typ ryanair, easyjet, norwegian, finnair osv.) brukar tillåta mascara och läpp-grejer samt krämer som att vara inte vätska, så länge det fortfarande är små förpackningar och inte typ en femlitersdunk med hudkräm 😉 Då är det bara shampoo/balsam, deo och ansiktstvätt kvar. Utöver det använder jag kräm-deo/deo-stick, så den räknas inte heller som vätska. Du kan få torrshampoo i en reseförpackning, och sist så är det bara att proppa shampoo balsam och ansiktstvätt i ett sånt resekit 🙂

   1. Men även om flygbolagen är ok med det så är ju inte flygplatsen/säkerhetskontrollen det…och där är väl det ända stället dom faktisk checkar? http://www.transportstyrelsen.se/vatskor

 5. Loved this post and I will use this advice for a weekend trip later on this year!

 6. Vilket bra och intressant inlägg!! Precis som någon redan skrivit är jag också nyfiken på hur man bäst packar neccesären?! Jag gillar att packa men tycker weekendresor är lite luriga, speciellt när man ska flyga. Ha en bra dag! 🙂