8 Beauty & Makeup Products I’m Curious About

8-beauty-makeup-wanties

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Ok, nu behöver jag er expertis! Dessa 8 skönhet och sminkprodukter står just nu på min önskelista av olika anledningar och istället för att gå ut och spendera tusenlappar för att kunna testa dem alla så undrar jag om någon av dessa är en av era favoriter?

Det är så svårt att veta vad som faktiskt funkar och vad som mest är hype när det kommer till smink och skönhet. Jag förstår verkligen varför skönhetsbloggar är så populära, för det hjälper så otroligt mycket att ha någon annans åsikt om en produkt innan man väljer att slå till.


Så ropa gärna till om ni har testat någon av dessa 8 produkter:

1. Vi kan ju börja med alla dessa hypade sminkborstar i alla möjliga speciella former. Just de ovala täta borstarna för foundation och blending är de som jag är mest intresserade av. Men funkar de verkligen? Jag har förstått att de allt för stora borstarna kan vara lite knepiga att nå in med i hörnen så att säga. Vad tycker ni – topp eller hype?

Just dessa i collaget kommer från Artis Brush (adlink).

2. Cushion Foundation är även det ett yffsat nytt concept. Det låter ju otroligt smidigt att bara kunna svampa på sin foundation, slänga ner i väskan och kunna bättre på när man vill. Jag är ingen foundationtjej, så jag undrar om det blir väldigt mycket produkt av en sån här kudde, eller kan man få till en lite mer naturlig bas ändå?

I collaget hittar ni den hypade Le Cushion Encre de Peu från YSL (adlink)

3. Foreo, en trend ‘a la Clarisonic, eller är den här lilla gummimojängen faktiskt bra för huden? Jag använder ofta en speciell tvätthanduk för ansiktet när jag har mycket smink att ta bort och det känns som en riktigt rengöring behövs. Men är det här snäppet vassare? Clarisonic blev ju så hårt mot huden efter ett tag så numera använder jag enbart min för kroppen. Någon som har testat Foreo och gillar den?

Foreon kan ni hitta här (adlink)

4. Det finns en hel del concealer pennor på marknaden. Tyvärr gör den gamla klassikern Touche Eclat så att man blir helt grå under ögonen på bild, även om den är fin i verkligheten. Så då undrar jag om det här från by Terry är bättre? Jag har testat en del produkter från märket på plåtningar och hittills måste jag säga att jag är ganska så imponerad av by Terry. Någon som har testat Touch Veloutee och kan ge en bra jämförelse med YSLs variant?

By Terry Touche Veloutee finns att köpa här (adlink)

5. En av mina favoritmärken inom parfym Clean har släppt en lite dyrare ”Reserve” kollektion. Jag älskar deras ”Warm Cotton”, så därför undrar jag om ”Warm Cotton Reserve” är ännu ett strå vassare, eller bara ett marknadsföringsknep? Någon som har luktat på de nya ”reserve”  parfymerna?

Clean Warm Cotton Reserve kan man hitta här. (adlink)

6. Häromdagen när jag var inne på Liberty här i London såg jag de här lustiga burkarna som nästan ser lite ”hemgjorda” ut på hyllan hos Davines. Det är en hårinpackning för torrt och skadat år och visst ser den ”nyttig” ut? Men är det bara en smart förpackning eller gör den verkligen håret sådär silkeslent som jag vill ha det?

Davines NOUNOUNOU Hair Masque går att köpa här (adlink)

7. Mest för att den krokiga borsten ser så lustig ut skulle jag vilja testa Lancomes ”Grandiose Extreme” mascara. Gör den snirkliga borsten någon skillnad för själva appliceringen? Jag ser maskaraklumpar på näsbenet framför mig, eller så kanske vinkeln på borsten är sådär perfekt. Någon som vet?

Hitta mascaran här. (adlink)

8. Sist men inte minst kommer en produkt som jag faktiskt har testat en gång för länge sedan och verkligen tyckte om då. Det är små ampuller från Elizabeth Arden som är till för huden runt ögonen. Jag hade bara en tester och kunde inte prova länge nog för att märka av någon skillnad, men konsistensen var absolut härlig. Är det här någons favorit som ni kan rekommendera kanske?

Elizabeth Arden Ceramide Gold Ultra Lift & Strenghtening Eye Capsules (världens längsta namn!) kan man köpa här (adlink)


… eller kanske är det någon produkt som ni är nyfikna på som jag eller någon annan här inne har testat och kan rekommendera? Vi är ju nästan 20 000 pers här inne, så tillsammans sitter vi på en guldgruva av kunskap och åsikter.

—-

Fler skönhetsinlägg hittar ni här;

Cetaphil Skincare Review
The Brow Girl -Favourite Eyebrow Products
My 2017 Skincare Routine
Vlog – How to Use L’Oréal Infallible Total Cover Concealer Palette.

—-

For the English version, please click below.

8-beauty-makeup-wanties

Ok my lovelies, now I’m in need of your expertise! Above are 8 beauty and makeup products I’m interested in trying out for different reasons. But instead of hitting town and spending hundreds of pounds on stuff I might or might not like, I thought I would ask you first. Have you tried any of these and most importantly are any of them a favourite of yours?

It can be really hard to know what products are actually good and what’s all hype in makeup and beauty. I understand completely why beauty blogs do so well because it’s heaven sent to have someone else’s opinions and recommendations before you decide to buy something.


These are my 8 ”wanties” right now, please shout if you know anything about any of them;

1. Let’s start with all these funny shaped makeup brushes we see all over Instagram recently. They look really interesting but do they actually work? I understand that the larger brushes can be hard to manoeuvre around the face, but what about the medium to small ones. What do you think – Great or Fad?

The brushes in the collage are from Artis Brush (adlink).

2. Cushion foundations are also a fairly new product on the market. I love the idea of just dabbing on some foundation on my face and to be able to throw the product in my bag for easy reapplication later in the day/night. But is it hard to get a natural result with these cushions, I get the feeling that the product will go on quite dense? Anyone who has tried it and can shed some light?

Find the very popular and hyped Le Cushion Encre de Peu from YSL (adlink) here.

3. Foreo, a fad á la Clarisonic or does it actually work? When I come home from a shoot with a face packed full of makeup all I want is a good scrub. But my Clarisonic was just too harsh on my skin and has now been demoted to a body scrubber. Is the Foreo a better option or just another gadget we don’t really need?

Find yourself a Foreo here (adlink)

4. The good ol’ faithful Touche Eclat looks great in real life, but as soon as you end up on a photo the product turns grey. So I would love to find a good alternative and this similar concealer from by Terry looks pretty interesting… I have tried a few products from the brand at shoots and so far I have only been impressed. But I’m yet to stumble over the ”Touche Veloutee”. Anyone who has?

Buy a by Terry Touche Veloutee here (adlink)

5. As you might already have noticed by now, I LOVE the Clean Perfumes. They just smell so… well clean! And now they have released a whole bunch of slightly more expensive ”reserve” scents. They even have my fav ”Warm Cotton ” in reserve. So the question is, are these scents extra uber especially amazing or is this just another marketing trick to get my to buy even more bottles? What do you think?

Check out Clean Warm Cotton Reserve here (adlink)

6. The other day when I was window shopping in Liberty, as one does in between castings… I noticed these ”homemade” looking jars of hair treatment in the Davides section. I’m intrigued, but mainly because the product looks interesting. Is the inside as nourishing as it looks on the outside?

You can get the Davines NOUNOUNOU Hair Masque  here (adlink)

7. I have to admit, I’m only curious about this Lancome mascara because of the wonky brush. It could be a nose ridge dotted by mascara, or maybe the angle is just right? Has anyone tried it? Does the weird brush actually work?

If you are curious too you can find the Lancome’s ”Grandiose Extreme” mascara here. (adlink)

8. Last but not least is a product I actually have tried once. But it was only a small tester and even though I loved the feeling of these little eye serum capsules from Elizabeth Arden, there just wasn’t enough product to see a long term difference.  Maybe it’s your favourite? Would you recommend me to buy it?

Find the Elizabeth Arden Ceramide Gold Ultra Lift & Strenghtening Eye Capsules (the world’s longest name!) here. (adlink)


…or maybe you yourself are umming and aahing about buying a product? Leave a comment and let’s see if either I or the other readers might have tried it already? Thinking that we are almost 20 000 people in here, that’s a pretty decent knowledge bank!

If you like this, why not check out some of my other Beauty posts?

Cetaphil Skincare Review
The Brow Girl -Favourite Eyebrow Products
My 2017 Skincare Routine
Vlog – How to Use L’Oréal Infallible Total Cover Concealer Palette.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer

 1. Viktoria

  Jag älskar verkligen dina skönhetsinlägg! Bäst av alla skönhetsbloggar. Jag tycker också att Clarisonic blev så hårt på huden. Upplevde du det i början eller blev det så efter ett tag på dig? Min hud blir röd en hel dag efter jag använt den trots att jag har den mjukaste borsten på. Nu ska jag också sluta med den har jag tänkt. Blev inspirerad av dig. Vad gör du för att exfoliera huden istället? Kram

 2. Jade ashleigh

  Ohh I’ve been keen to try a few of these esp the brushes! Seen them around a lot recently but have heard conflicting reviews so I guess some people love them and others see no difference to normal brushes! The only one I have is the foreo Luna mini and it’s been a complete life changer!! As someone with acnegenic skin the Clarasonic is too harsh and I’d most likely end up with more spots by the end of it!! The foreo is very gentle sonic pulsations that are a great face massage and cleans throughly but gently! It’s made a huge difference to my pore size and spots generally (apart from the hormonal ones haha) plus it gives you baby soft skin without being too harsh! Also I use it ever night and never had to charge it yet so it’s got an incredible battery! Looking forward to hearing what you think 🙂 xx

 3. Jag har mascaran men måste säga att den inte funkar alls för mig! Böjen är bara jobbig och det är någonting med borsten som gör att lika mycket mascara hamnar på huden som på fransarna!

  Kan tipsa om Charlotte Tilburys concealer om du tidigare har trivts med Touche eclat! Är helt såld på den efter att ha testat på den i våras när jag var i London, inne på tredje nu!

 4. Cornelia

  Jag har mascaran och älskar den! Den bästa jag testat men jag vet inte hur mycket just böjen gör för skillnad… Känns lite lyxigt när man använder den för att den är annorlunda kanske 🙂 Jag har luktar på Cleans reserve parfymer på NK och tyckte inte att de var så speciella i lukten men visst lockar det med den lite lyxigare känslan! Jag är också nyfiken på borstarna, de ser väldigt fancy ut men man är så van vid de mer traditionella borstarna så det känns som att det skulle vara svårt att hantera dom, i alla fall i början.

 5. Jag har testat Davines hårinpackning och tycker den är fantastisk! Håret blev verkligen silkeslent och kändes friskt!!

 6. Jag har provat 3 lancome mascaror och älskat alla så jag skulle prova den krokiga borsten!!

 7. Jeg har den lille Foreo herhjemme, og jeg synes simpelthen ikke, den er pengene værd. De små silikone”børster” er bare for små og kommer ikke rigtig ”åt” tyvärr.

 8. Hej! Älskar Davines produkter, dom gör verkligen gott för både hår o miljö!! Super bra! Skulle tipsa om babors concealer , fantastisk under ögonen!!

 9. Jaaa nounou masken är ljuvlig!! Massa bra ingredienser, doftar naturligt gott, riktigt buttery och återfuktande. Jag är på min tredje eller fjärde burk, och en burk håller länge!! Vill även tipsa om deras mini hair serum, ett lagom lätt leave in serum som återfuktar och håller färgen fin. De har även 75 ml förpackningar av sina shampoo och balsam, väldigt bra då man kan testa sig fram vilket jag gör nu. Fina förpackningar, bra naturliga ingredienser, italienskt familjeföretag. De känns högkvalitativa och trovärdiga

  1. *minu hair serum

 10. Jag har använt cushion foundation från AmorePacific, som är ”originalet” (tror jag) i ett år och ÄLSKAR den! http://www.sephora.com/color-control-cushion-compact-broad-spectrum-spf-50-P378121?skuId=1496488&icid2=lp_amorepacific_bestsellers_081616_carousel:p378121 Ganska dyr men det ingår en refill, dvs du får egentligen två foundation. Blir otroligt fint resultat. Inte för täckande men får huden att se flawless ut och ger fin lyster.

  Har provat concealern från By Terry och den är riktigt bra! Men annars är min absoluta favoritconcealer från Sisley: http://www.sisley-paris.com/en-GB/phyto-cernes-eclat-3473311615200.html Dyr men värd varenda krona. Extremt dryg och resultatet är fantastiskt! Ingen concealerpenna förvisso… men det ingår en pensel 🙂

 11. Sophie S

  Hej Tess!

  Du som just vill ha en naturlig bas skulle jag hellre rekommendera en fuktad beauty blender, mycket lättare att få ett skirt och fint resultat än med en borste.

  Mascaran har jag ganska nyss börjat hårdtesta på mina långa dagar på jobbet. Borsten tycker jag är riktigt bra faktiskt! Inte alls så krånglig som den ser ut, ger bra med produkt och lätt att komma åt de innersta fransarna. Kan dock uppleva att efter några timmar lägger den sig gärna som en mörk skugga om jag använder den på underfransarna. Men om du bara kör på de övre fransarna är den toppen! Mycket volym och lätt att lägga i flera lager. Kan se ut som en del klumpar precis vid applicering, men de försvinner konstigt nog av sig själv efter bara en liten stund.

  Hoppas du blev lite klokare!

  Kram Sophie

 12. Hej!
  Jag har testat Davines inpackning den blåa för färgat hår och är jätte nöjd med den. använder den en gång i veckan. Den är dryg och räcker att bra tag. Brukar sitta med den i bastun. Sedan använder jag by Terry concealern och är också väldigt nöjd med den hade YSL innan men slutade med den. Men man måste testa för att känna om det är bra. Be om prover är alltid bra.

 13. Foreo gillar jag, köpte en minivariant som bara kostar bråkdelen av vad den stora gör. Rolig och mild peeling!

 14. Och Davines har jag testat- balsamet var bra shampoot inte så kul…

 15. Den där kudd foundationen är jättepopulär i Korea! Inte just YSL då men jag har ett koreanskt märke (innis free). Jag tycker inte alls man får för mycket produkt på en gång, så det kunde vara ett alternativ för dig. Däremot sitter den inte jättebra hela dagen tycker jag då man inte fixerar med puder eller så, men jag använder den mer för att kunna bättra på näsan lite mot slutet av dagen, också använder jag spegeln så jag kan lägga läppstift/gloss och sånt 🙂 Vet inte hur YSL foundationen är dock!

 16. Jag älskar mitt Nounou-balsam från Davines. Jag har skandinaviskt fintrådigt hår. Jag använder Elizabeth Ardens ceramidkapslar för ansiktet, ett riktigt effektivt och lyxigt serum.

 17. Caroline

  Låt dig inte luras av Davines fina förpackningar och löfte om att de är naturliga och ekologiska! De innehåller massa dåliga ingredienser och de flesta är fulla av parabener. Ladda ner appen ”Think dirty”och sök på produkterna där. (Lite lurigt namn, inget snuskigt utan det är en app som listar och betygsätter produkters ingredienser, man kan både söka och scanna streckkoden.)

 18. Jeanette

  Hej! Har tänkt svara på detta inlägg sen du publicerade det, så vi får se om du ens ser det.. 🙂 men here we go! Jag vill slå ett slag för clean reserve parfymerna! Min pojkvän är en riktig ”parfymnörd” och vi båda är väldigt förtjusta i dessa. De doftar fantastiskt gott, är unisex och har grym hållbarhet. Våra favoriter är rain och amber saffron. Jag har använt lancome grandiose extreme senaste halvåret och är jättenöjd. Bra volym, längd och hållbarhet. Enda minuset är priset och att den är lite kladdig i början så man får vara lite försiktig vid applicering. Vill också passa på att säga att du gör ett toppenjobb med din blogg! Att lyckas kombinera ett brett innehåll utan att kompromissa med kvalitén är det inte många som klarar. Uppskattar att du har såväl ”ytliga” inlägg och mer personliga. Har följt dig i flera år och imponeras också av att du inte verkar lessna på bloggandet, att du istället lyckas höja en redan hög nivå och lägga in en växel till. Jag tycker du är modig, stark och riktigt bra förebild som delar med dig av livets toppar och dalar. Tack för att vi får en chans att följa ditt liv genom bloggen! Stor kram, Jeanette

  1. Hej Jeanette!

   Tack fina du, det här kommentaren gjorde mig jätteglad! <3 Jag måste gå och sniffa på Clean parfymerna direkt nu, jag hoppades på att de skulle vara riktigt bra och värda priset!
   kram
   Tess

 19. Anbefaler både maskaraen, børstene og cusion-foundation!
  Børstene er veldig gode til både flytende foundation og mineralfoundation, i tillegg til at de mindre er gode til conealere i både fast og flytende form. Jeg bruker de også til å legge andre kremprodukter som kremrouge og flytende highlights. Dersom du har lyst til å teste om du liker slike koster før du investerer i disse er det et tips å sjekke ut Primark sine -de koster et par pund bare og er faktisk helt ok.
  Cusion-foundation er supert å ha med på farten og gir et veldig naturlig resultat som kan bygges opp. Også her har jeg et budsjettips, og det er L’Oreal sin. Jeg kjøpte den først for å teste, og den er overraskende god 🙂
  Maskaraen er den eneste fra Lancôme som jeg liker, den gir godt med volum og jeg synes børsten er god. Den har en ganske sterk malingslukt når den påføres, men den forsvinner heldigvis raskt.