Tess’ Gluten and/or Dairy Free Banana Pancakes

tess-gluten-free-banana-pancakes-by-tessm-setess-gluten-and-dairy-free-banana-pancakes-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag ”vann” precis en ledig förmiddag och det har varit såå skönt! 

Hela helgen har jag nämligen gått runt och trott att i dag var den 31a och att jag hade en viktig casting nu på morgonen. Som tur var dubbelkollade agenturen att jag hade fått rätt address och jag svarade att jag skulle vara där runt 11 i dag. Då ringde Laura mig på studs och upplyste mig om att den 31a faktiskt är i morgon. Sån himla tur! Jag har gått till castingar på fel datum tidigare och det finns ingenting mer irriterande!

Så där stod jag helt klar och hade hela 3 timmar innan mitt veckomöte med Cecilia.

Det första jag gjorde var att kasta knäckemackorna jag hade tänkt att slänga i mig lite snabbt och istället så lagade jag min favoritfrukost – Bananpannkakor. Jag skulle på riktigt kunna äta dem varje dag och av någon anledning blir jag alltid precis lagom mätt och energin håller i flera timmar. Sån lyx!

Jag har lagt upp receptet förr, men ni är många som frågar om det, så här kommer det igen. Du kan välja att göra dem helt gluten och/eller laktosfria utan några problem.


Tess Bananpannkakor:

1 mogen banan
2 ägg
ca 1 dl mandelmjöl (går även att byta mot halva mängden kokosmjöl eller samma mängd vanligt mjöl)
ca 1/2 dl riven kokos
ca 1/2 dl mjölk (kan bytas mot mjölkalternativ så som mandel eller kokosmjölk)
smör eller kokosolja att steka i.

Topping

2 nävar frysta blåbär
1-2 msk honung

Mosa bananen och blanda med ägg, mandelmjöl, kokos och mjölk i en bunke. Stek i antingen smör eller kokosolja. Ringla honung över de frysta blåbären och kör på högsta styrkan i mikron i 1.5 minuter eller till blåbären har spruckit. Super gott!


Nu har jag en halvtimma kvar innan Cecilia kommer, jag tar nog Olive ut på en promenad och bläddrar lite i Vogue. Vilken skön start på veckan!

—-

Behöver du lite måndagspepp? Kolla in dessa inlägg;

Why I Plan One Less Thing Every Day.
My 5 Health & Fitness resolutions for 2017
The Wheel of Life – How To Zone In On Our Goals For 2017

For the English version, please click below. 

tess-gluten-free-banana-pancakes-by-tessm-setess-gluten-and-dairy-free-banana-pancakes-by-tessm-se

I ”won” an unexpected free morning today.

By some reason, I was convinced it was the 31st today and that I had a big casting this morning. Luckily the agency called me to double check I had the address and when I said I was going to be there for 11 today, Laura quickly informed me the casting is tomorrow. So lucky, I would have gone all the way there the wrong day if she wouldn’t have called me. I have done this in the past and it’s the biggest waste of time and super annoying.

So all showered and ready I now had an extra 3 hours before Cecilia gets here for our weekly meeting. Amazing! I started by throwing out the sad ryveta sandwiches I was about to have for breakfast and made my favourite instead – Banana pancakes.

I have put the recipe on the blog in the past, but there are still a few people asking, så here it is again. You can choose to make it gluten and/or dairy-free if you prefer.


Tess’ Banana Pancakes

1 ripe banana
2 eggs
1/2 cup almond flour (or regular flour, you can also substitute it with half the amount coconut flour)
1/2 cup desiccated coconut
1/3 cup milk (or any dairy alternative like almond milk etc)
Butter or coconut oil for frying

For the topping

2 handfuls of frozen blueberries
1-2 tablespoons honey

Mash the ripe banana together with the eggs, coconut and flour in a bowl, add milk and mix. Fry in butter or coconut oil. I usually make 4 bigger or 6 smaller pancakes. Pour the honey over the frozen blueberries and nuke in the microwave for 1.5 minutes or until the blueberries have burst.


These pancakes are pretty healthy, always hits the spot and gives me enough energy to last for the day. If I had the time to make them ever day I probably would, they are super yummy!

Now I’m going to take Olive for a walk and flip in a Vogue before our meeting. I love when I get unexpected free time like this, it’s good for the soul.

If you need a bit of Monday Motivation, check out these posts;

Why I Plan One Less Thing Every Day.
My 5 Health & Fitness resolutions for 2017
The Wheel of Life – How To Zone In On Our Goals For 2017

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. BÄSTA pankakorna i stan!! <3

  2. Kristina

    Helt apropå och hoppas du inte tar vad jag säger på fel sätt. 🙂 Men du kanske ska sluta med mjölk om du försöker att få barn, det är ju så otroligt mycket hormoner i mjölk, hormoner som kon egentligen skulle ge till kalven. Våran kropp reagerar på hormonerna som om det var mänskliga hormoner vilket ju kan vara lite galet. Jag vet eftersom jag upptäckte att mina hormoner var helt ur balans när jag drack mjölk och åt mjölkprodukter och sen när jag slutade försvann alla mina hormon problem… pms, acne, mens ont, allmänt vålmående, kan inte riktigt sätta ord på hur mycket det faktiskt påverkar oss. För det kan ju inte bara vara min kropp som reagerar så starkt på mjölk hormonerna, måste ju vara många fler tänker jag.

    Bara en tanke iallafall. Kram! 🙂