Working On My Affirmations and Gratitude For A Happier Life

tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Dagens affirmationer ;

? Det är ok att inte fylla varje timma under dagen med någonting ”vettigt”.

Jag ska ta en stund att sätta mig i min favoritstol och läsa nya Porter och dricka kaffe, mitt på dagen!

? Jag kan få lika mycket gjort när jag är lugn, som när jag känner mig stressad.

Så fort jag känner mig stressad tänker jag ta ett par djupa andetag, sakta ner och vara metodisk istället för att skynda.

? Jag är mer inspirerad när jag är glad och tar hand om mig själv.

Så fort jag stressar så lider bloggen direkt, huvudet blir helt tomt och jag får riktig inspirationstorka.

I dag är jag tacksam för;

⭐ Att jag har ett flexiblet jobb som låter mig planera min egen tid. Jag tog en sovmorgon i morse och väljer att jobba lite senare ikväll istället. Det ger en fantastiskt känsla av frihet.

⭐ Att Januari nästan är över och att vi går mot ljusare tider. Jag är en vår och sommarmänniska, så redan nästa månad kommer min favorittid på året att börja.

⭐ Att jag är en av 8 finalister i UK Blog Awards, trots att jag bara har bloggat på båda språken i ett år. Då känns allt det extra jobbet som jag la ner förra året verkligen värt det.


Jag måste alltid påminna mig själv att verkligen lägga energi när jag väljer mina affirmationer på morgonen. Det är så lätt att det bara blir samma sak. Just nu fokuserar jag mycket på stress och hälsa, för att få den bästa möjliga starten på året.

Samma sak med tacksamhet, om vi glömmer bort att uppskatta det vi redan har och bara strävar famåt så blir vi aldrig särskilt lyckliga. En vinst är en vinst och ska firas. Annars kan vi jaga och jaga till den dagen vi dör och aldrig få njuta av vad vi faktiskt har ådstakommit.


Er tur! Vad är era affirmationer och vad är ni tacksamma för just i dag?


For the English version, please click below. 

tessm-se

Today’s affirmations;

? It’s ok not to fill my whole day with ”musts”.

I’m actually going to sit down for an hour in the middle of the day in my favourite chair and read new Porter magazine while I enjoy a cup of coffee. Maybe not a business decision, but one that is good for my soul. 

? I will get just as much done if I do it in a calm and collected fashion as if I was stressing around like a headless chicken.

As soon as I feel any stress creeping up, I will take a couple of deep breaths, calm down and focus on finishing my task in a methodic and thorough way.

? I feel a lot more inspired when I’m happy and take good care of my mind and my body.

As soon as I feel stressed I get writer’s block, my head goes empty and I cannot for the life of me produce anything of real substance.

Today I’m grateful for;

⭐ My flexible job that allows me to plan my own hours. This morning I had an extra 30 mins in bed and that’s ok because I can just do a bit more work tonight instead. This gives me such a great sense of freedom and control in my life.

⭐ I’m grateful that we are coming to the end of January. I’m a spring and summer person and winters really easily make me feel down in the dumps. But in only a month or so, my favourite part of the year will begin and I can’t wait to see London covered in cherry blossom again.

⭐ I’m so happy to be one of the 8 finalists in the UK Blog Awards Beauty and fashion category this year. I have after all only been blogging in both languages for less than a year. It’s so nice when you see that hard work really does pay off.


I always have to remind myself to really put efforts into my affirmations in the mornings. It’s way too easy to just go for some old trusted ones, but they easily loose their meaning if I don’t really focus and just go trough the motion. So a great tip is to change your affirmations quite drastically every day (even if it’s just the wording).

When it comes to expressing our gratitude we sometimes forget to celebrate the smaller wins. Every step we take in the right direction should be acknowledged for us to actually enjoy the journey. If we only focus on what’s ahead we will just chase and chase until we die. There is no fulfilment in that and we don’t get to enjoy our achievements.

Now it’s your turn – What are your affirmations of the day and what are you grateful for?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Hej Tess! Jag tycker det ar sa roligt du har kommit sa langt i UK Blog awards! Aven om du inte vinner sa tycker jag det ar jatte duktigt!
  Jag tankte sjalv ocksa forsoka gora en wheel of life, tycker det verkar vara en bra ide. Finns det nagon mer utforlig guide att hitta online t.ex. over hur man ska gora?
  Kram, Josefin

  1. Hej Josefin!

   Tack gulle! Jag vet att det finns en bok, men på de flesta hemsidorna som jag har hittat så gör de alla sina wheel of life lite olika. Det bästa är antingen att göra så som jag har gjort i inlägget, eller att välja en från en sida som du känner passar dig bäst.
   kram!

 2. Jag använder mig inte så mycket av affirmationer men är väldigt tacksam för många saker. Att jag blir bättre och bättre från utmattningen. Att jag lär mig nya saker hela tiden och att jag får träffa så otroligt många inspirerande personer nu när jag har gett mig in i ett helt nytt arbetsliv. Det är fantastiskt!

 3. I förrgår var det 5 år sen min älskade mamma gick bort ?
  Så jag fokuserar på att bara orka mig igenom denna månad som alltid är jobbig.
  Men påminner mig varje dag att välja mina fighter när det dyker upp saker hemma som kan orsaka konflikt.
  Men framför allt så talar jag om för min familj varje dag hur mycket jag älskar dom.
  Ska bli bättre på positiva affirmationer för mig själv.
  Kram

  1. Styrkekramar till dig <3 Jag tror just att berätta för alla att man älskar dem gör en enorm skillnad för relationer, lycka och välmående!
   kram
   Tess