Cetaphil Skincare Review

cetaphil-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Detta inlägg är i samarbete med Cetaphil.

—-

Först gången jag kom i kontakt med läkemedelsmärket Cetaphil var när det dök upp 3 stora lådor fulla med alla deras produkter här hemma för ett par år sedan. Man skulle kunna tro att det var ett väldigt generöst bloggutskick, men inte den här gången. Istället var det en av mina bästa vänner Gia, som då bodde i USA och skulle mellanlanda här hemma hos oss i någon månad när de flyttade tillbaka till London som hade panikköpt och skickade Cetaphil i drivor. Hon ville helt enkelt inte riskera att det skulle ta slut.

—-

Nu måste jag ju berätta att Gia har typ världens finaste hud och vi alltid har frågat henne vad hennes hemlighet är och hon svarar alltid ”ett Amerikanskt hudvårdsmärke som du måste köpa när du åker över”.

Sedan dess har jag stött på Cetaphil i diverse olika make up artist-kit, som modellrekommendation och i intervjuer med hollywood skådisar. Det har länge varit ett av de där under cover tipsen, som modelltjejer har rekommenderat till varandra om någon skulle åka över och jobba i New York.

Sverige är faktiskt ett av de sista länderna i världen att få Cetaphil.

Vad är det som är så himla bra med just det här märket då? Det ser ju inte direkt ut som ett superglossigt hudvårdsmärke i guldförpackningar som säljs på Harrods. Och det är lite det som är grejen. När du köper snygga förpackningar på lyxiga varuhus så betalar du ofta nästan mer för fluffet runtomkring än själva produkten. Personligen så behöver jag inte guldflagor och diamantkorn i mina produkter, jag vill bara att de funkar och ger mig vad jag behöver. Jag vill ha milda produkter som varken ger allergier eller täpper till porerna och på det vill jag ha massor med fukt.

Cetaphil är milt och mjukgörande utan krussiduller som rekommenderas av hud och barnläkare över hela världen. Grundkonceptet är att hjälpa huden stärka sin egna naturliga skyddsbarriär så att huden hålls mjuk och fin.

cetaphil-products-by-tessm-se

Jag fick nästan lika många lådor skickat till mig för det här samarbetet som Gia skickade över och eftersom att jag har ganska torr hud nuförtiden (30+) så är alla mina 3 favoriter för känslig och torr hud.

1. En riktig storfavorit som jag använder varje dag nu är Cetaphil Facial Moisturizer. En lite tyngre dagkräm för torr och känslig hud. Jag har ofta problem med att produkter känns för vattniga, men här pratar vi krämig kräm. Precis vad min hud tycker om. Den luktar ingenting och det är inga hypade ingredienser. Den mjukgör huden och återfuktar riktigt bra helt enkelt.

2. På morgonen använder jag Cetaphil Gentle Skin Cleanser för känslig och torr hud i duschen. Det är ingen särskilt tvålig tvål utan känns nästan mer som en olja. Jag använder den i huvudsak när jag inte har smink på huden, då behöver jag ofta någonting lite starkare för sminkborttagning. Det jag gillar är att jag inte känner att jag har tvättat ansiktet efter, det stramar inte och huden känns lika mjuk som innan.

3. Nu när det är kallt ute blir jag lätt lite fjällig på armar och ben och får knottror bakpå överarmarna. Men sedan jag har börjat med Cetaphils Body Moisturizer för väldigt torr och känslig hud så är jag på riktigt len som en bebisrumpa. Jag gillar att den inte är superkletig utan försvinner in i huden snabbt. Det är extra bra på morgonen när jag behöver hoppa in i kläderna direkt efter duschen.

Om ni som jag gillar enkel hudvård utan krussiduller och konstigheter, som helt enkelt bara funkar, så tycker jag att ni ska testa Cetaphil serien. Den finns även för normal och oljig hud, så det är inte bara vi torrisar som kan prova. Jag kommer i fortsättningen att behålla dessa tre produkterna i min vardagliga hudrutin, för min hud älskar dem.

I Sverige kan ni hitta Cetaphil på de flesta apoteken, men med varierande produktutbud. På nätapoteket Apotea kan ni dock hitta alla produkterna i sortimentet. 

Detta inlägg är i samarbete med Cetaphil.

For the English version, please go to the bottom of the post.

cetaphil-by-tessm-se

This post is in collaboration with Cetaphil.

—-

First time I ever found out about the medical skincare brand Cetaphil was when all of a sudden 3 big boxes of products appeared at my doorstep a few years ago. At first I thought it was a gift from a very generous PR, but unfortunately, that was wishful thinking. It was one of my best friends Gia who was moving from the states back to London, via our home for a few weeks who decided to REALLY stock up on her favourite skincare products. At the time they were not available here and she was quite worried about running out. 

—-

Now, you guys have to know that Gia has like the most incredible skin I have ever seen and we have always through the years asked her what her secret is. She kept on mentioning this low-key American skincare brand that we just HAD to buy if we ever crossed the pond.

Since then I have seen Cetaphil everywhere. Never in adverts, but in lots of makeup artists kits, as recommendations from other models and in interviews with Hollywood actresses. It has for a long time been one of those undercover tips models has given as a ”must buy” as soon as their friends are going over to work in New York.

So what’s the big deal about Cetaphil? Well, it’s not a super glossy luxurious skincare brand with golden packaging you have to buy in swanky shops like in Harrods. If that is what floats your boat, then you should probably stop reading now. But if you like the idea of low-key simple products that actually do what it says on the tin, then you might really like it. It is important to know that when we buy luxury skincare products, we often spend a big chunk of our money on the hype, packaging, experience of shopping and all the other fluff around. Personally, I don’t really feel the need for gold flakes or tiny diamonds in my skincare, I kind of just want it to work.

I prefer my products gentle, moisturising and non-irritating. And Cetaphil is just that, no fuss, just simple good skin care recommended by dermatologists and paediatricians worldwide. The basic concept is to help our skin strengthen it’s own protective barriers, to keep it looking and feeling soft and healthy. Simples!

cetaphil-products-by-tessm-se

I have to admit I got almost as many boxes sent to me this time as when Gia was stocking up (well, one but it was kind of big). And I have tried most of the products by now. Since I’m 30+ and have slightly dry skin I mainly focused on the products who gives lots of moisture and protects my skin from drying out.

These are my 3 favourite products from the Cetaphil range;

1. A big favourite that I find myself reaching for every day is the Cetaphil Facial Moisturizer. A slightly heavier day cream for dry and sensitive skin. I often find creams a bit too light and liquidy, but this is what I would call a proper creamy cream. Exactly what my skin likes and with no particularly hyped ”special” ingredients. It softens and moisturises really well and that is all I need.

2. In the morning I have started using the Cetaphil Gentle Skin Cleanser also for dry and sensitive skin. The consistency is more like an oil than a soap and I mainly use this product when I don’t have a lot of makeup on my skin. It’s a little bit too gentle for makeup removal in my opinion, so in the evening I opt for a slightly stronger cleanser. What I love about the Cetaphil cleanser it is that I don’t feel like I have even washed my face after. There is no dryness or pulling of the skin and I feels really soft.

3. In the winter I tend to get really dry and my arms and legs can easily get a bit scaly if I don’t look after them properly. But since I have started using the Cetaphil Body Moisturizer for very dry and sensitive skin my body have been smooth as a baby’s bottom. A big plus is that the formula sinks in really quickly, so I can throw on my clothes straight away without getting that sticky feeling.

So if you like me prefer simple skincare that actually does the trick without lots of extra fluff, then I tink you should have a look at Cetaphil. There are not just products for us dry crispy people, but also alternatives for normal and oily skin. Even though as a blogger I get sent a lot of products, these 3 above are here to stay in my daily skincare routine. Because my skin loves them.

Here in the UK you can find Cetaphil both in Boots and in Superdrug. 

This post is in collaboration with Cetaphil.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Hej Tess!
  Ville bara säga tack för en bra blogg, alltid härligt att klicka in och läsa.
  Jag tyckte så himla mkt om podden du och Ebba gjorde och undrar om ni planerar för en andra säsong?
  Kram Linda

 2. Fast det blir ju inte så trovärdigt att du säger att du använder dessa, när alla vet efter både dina videos och inlägg om hudvård att du använder helt andra krämer. Hade varit trovärdigare om du bara hade sagt att du nu testat produkterna och gillar dom, att du kanske kommer fortsätta använda dom. Du kan väl försöka vara personlig och ärlig i alla dina inlägg, bloggen är ju som en vän för många av oss.

  1. Hej Hanna! Var säger jag att jag har använt produkterna länge? Jag säger ju bara att jag har vetat om att de finns länge? Jag fick de här produkterna för 3 veckor sedan och har använt dem sedan dess. Det jag säger är att jag tänker att fortsätta använda dem, precis som jag fortsatte att använda REN oljan, apolosophy eco nattkrämen etc. Om det är något som jag avskyr är just när bloggare rekommenderar saker som de inte gillar. Så du kunde verkligen inte ha mer fel! Ibland är era negativa kommentarer så grundlösa att jag blir helt trött.
   Tess

 3. Jade ashleigh

  Thank for the reviews 🙂 I’ve never tried anything from them before but it sounds great will check it out!! A while ago I saw this brand mentioned by Lisa Eldridge and forgot to check it out!! Btw for some reason the photographs for the last few posts haven’t been showing on my iPhone and iPad … only if I click on them do they show up! Xxx

 4. Hej Tess

  Jag har varit nyfiken på dessa produkter ett tag då jag har torr och känslig hud. Jag undrar om det är någon ”anti-age” produkt. Jag är över 30 och har börjat ta in lite anti-age produkter i min hudvårdsrutin. Personligen gillar jag dina recensioner och har 2 produkter jag börjat använda då jag fastnade för dom efter tips på dina blogg. Så tack för en mycket givande blogg.

  1. Hej Helen!
   Vad jag vet har de ingen speciell anti-ageing ingrediens utan fokuserar mer på skonsam återfukting. Jag matcar min dagcreme med ett serum och även ansiktsmasker och ögoncremer som har mer anti-age.
   Vad kul att du har hittat ett par favoriter!
   kram
   Tess