Why I Plan One Less Thing Every Day

the polo bar TessM.se

For the English version, please go to the bottom of the post.

—-

Hej kompisar! Har ni haft en härlig helg?

—-

Vi tog det sååå lugnt, bara mysiga luncher och middagar med vänner och lite Netflix på det.

Jag började min Måndag med att öppna kylen och bli attackerad av ett öppnat gräddpaket, helt utan anledning. Så det var bara att skrubba grädde från hela köket, samtidigt som att hålla voffen från att äta allt för mycket av den nya delikatessen som låg serverad precis överallt på golvet . Jag har nog aldrig sett hennes tunga slurpa så fort förut!

Men efter det vände dagen och jag redan hunnit springa på ett möte, äta Pho i Soho med Nanna och tagit en skön promenad med Olive. Nu ska jag sätta mig och fila på ett roligt bloggsamarbete och när Garth kommer hem är det anklår som serveras till middag. Så himla gott!

Ett av mina nyårslöften var att inte planera in för mycket på en gång. Jag stressade runt så mycket förra året och hann inte med att varken ta in eller njuta av någonting. Allting skulle vara effektivt och hända fort. Men det gjorde mig knappast lycklig, så det här året kör jag på motsatt strategi. Jag planerar bara in så mycket som jag vet att jag hinner med utan att stressa och fokuserar på att leva livet lite mer.

Och vet ni vad? Det funkar redan, jag har ett helt annat lugn i kroppen, mitt magsår som började spöka i slutet av året är som bortblåst och jag känner mig både så mycket gladare och mer fylld av energi. Konstigt nog får jag fortfarande nästan lika mycket gjort och det som hamnar på efterkälken var nog inte så himla viktigt ändå.

I morgon har jag en plåtning för en tidning på morgonen, en casting och sedan gymmet på kvällen. Precis lagom mycket om jag lägger till bloggen och att greja lite hemma. Förr hade jag försökt klämma in något möte eller en kompis någonstans i mitten, men nu vet jag bättre och flyttar det till senare i veckan. Det är så lätt att överestimera vad man hinner på en dag!

Om ni som jag lätt överplanerar era dagar, testa att dra ner på en enda grej och se om hela livet känns lite lättare.

En lustigt biprodukt är att jag som ALLTID är sen helt plötsligt har börjat dyka upp tidigt. Det kanske egentligen bara handlade om att jag helt enkelt inte lämnade tillräckligt mycket tid mellan mina ”måsten”?

Bilden är från när jag och Cecilia hade bloggmöte på The Polo Bar förra året.

—-

Om du gillar det är inlägget, kolla även in dessa;

The Wheel of Life – How To Zone In On Your Goals For 2017
Please Remember To Be Nice To Yourself
The Art of Believing In Yourself

—-

For the English version, please click below.

the polo bar TessM.se

—-

Hello Lovelies, how are you today? Did you have a nice weekend?

My Monday started with a bang, literally. As I sleepy-eyed opened the fridge I got attacked by an avalanche of cream! It went all over me, the floor and the cabinets in the kitchen. I have no idea how or why the cream had plotted its escape, but there was nothing to do but to put on some marigolds and get to work. Olive was the happiest doggie in the world, all this delicious creaminess was everywhere and I had to chase her around the kitchen to stop her from eating too much and throwing up.

Luckily my day took a turn for the better after. I had a great blog meeting in town, a lunch with my sweet friend Nanna at Pho in Soho and I took Olive for a nice long walk.

I made a promise to myself this year to not over book my days anymore. In 2016 I focused so much on speed and efficiency that I was running around town like a headless chicken. And even though I got a lot of stuff done, I never had the time to enjoy it. I was rushing from one appointment to the other, constantly late, stressed and with a knot in my stomach. No wonder my old enemy, the stomach ulcer, took the opportunity to rear its ugly head again!

So this year I have decided to have the opposite strategy. Screw efficiency and speed! I’m going to make it all enjoyable instead. I’m done over-planning my days and so far I feel amazing. I’m so much calmer and I’m having lots of more fun! The interesting thing is that I’m actually not getting that much less done and the stuff I have to skip was probably not all that important anyway.

Tomorrow I have a shoot in the morning, a casting and then in the evening, I’m going to the gym. If I add the blog, walking Olive and some housework, that’s a pretty full day. However last year I would have squeezed in a blog meeting or a coffee with a friend somewhere in the middle. And my day would have been a nightmare. Now I just reschedule anything that doesn’t fit in a day (with a bit of wiggle room for delays and impromptu Starbucks breaks) and I’m a much calmer, more collected and happier person for it.

So if you like me tend to try to squeeze as much as possible into your days, try to just leave one thing out and see how much happier you will become when you are not constantly stressed and late. I have actually started turning up to things early, and that my friends is something that NEVER would have happened before.

The photo is from one of mine and Cecilia’s blog meetings at The Polo Bar last year.

—-

If you like this post, why not take a minute to check out these?;

The Wheel of Life – How To Zone In On Your Goals For 2017
Please Remember To Be Nice To Yourself
The Art of Believing In Yourself

—-

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Så härligt att du har börjat blogga lite mer personligt igen, jag har verkligen saknat det! Skönt också att läsa att du tar hand om dig själv och hittar metoder som fungerar för dig i din vardag. Förresten hur har det gått med Olive, är hon helt återställd nu? Kram!

  1. Hej Jonna!

   Jag har saknat det med, så kul att du märkte! Olive mår mycket bättre, hon får gå på 20 minuters promenader och haltar bara lite efter att hon har legat ner ett tag. on får inte springa i parken riktigt ännu, men snart så!
   kram
   Tess

 2. Mathilda

  Hej hej!

  I stumbled upon this fertility bracelet tracker at work today and it made me think of you and the support groups you’ve created! I don’t really know anything about it but apparently it’s made waves in the US and is launching in Britain today. So I thought I might as well share it in case it might help someone 🙂

  http://www.thememo.com/2017/01/24/ava-fertility-bracelet-fertility-tracker-pregancy-tips-how-to-get-pregnant/

  Tack for en fin blogg! Lycka till med allt och kram X

 3. One thing less låter som en fantastisk smart strategi! Har funderat mycket på det här med att hitta balansen nu när jag är i startgroparna för att starta eget. Det är så himla lätt att bara rusa på och jobba 24/7 och jag vill helst dra igång min verksamhet på ett sätt som är lönsamt både ur hälsans och ekonomins perspektiv. Detta kommer jag definitivt ta med mig på vägen så det tackar jag för!

 4. Jag har forsokt gora samma detta ar – planera mindre och leva mer i nuet! Sa himla viktigt.